Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


torsdag 30 augusti 2012

Nymålat!!

 

 

 

 

 

 







Hej alla goa bloggisar!

Nu var det längesedan jag var här i mitt krypin och myste, så det var verkligen dax att göra ett inlägg nu!

Semestern har varit lugn och skön. Vi har varit en vecka i fjällbacka och en vecka på skreacamping i Falkenberg och därimellan har det varit bad och grill och annat som hör sommaren till! Underbart!
 

Hösten har verkligen kommit smygande och jag har börjat "hösta" i trädgården och i mina krukor..





 
Nu har vi börjat med den yttre renoveringen av huset....
 
Jag satt länge med mina färgkartor och grubblade. Huset var ju vitt från början, men jag tyckte att det blev smutsigt fort. Jag älskar ju vita hus så att måla huset i en annan färg låg mycket funderingar bakom. Tillslut fastnade jag för grått och vitt... och på den vägen är det! Fönster och knutar skall vara vita, men vi kommer att göra lite mer "snickarglädje" på fodren runt fönstren så småningom(fortsättning kommer att följa här på bloggen...).
 
Takläggarna kommer i början på oktober och byter ut all plåt och byter taket samt bygger ett tak över balkongen uppe, så detta ser jag fram emot nu. Takpannorna skall bli svarta med en liten glansig ytbehandling (ej glaserat)...ska bli så kul att få det fint!
 

Dagens ord är mycket kort, men är nyttigt att tänka på ibland: Skynda långsamt!

Nu ska jag in till stan en snabbis och sen skall jag städa lite samt laga en god köttgryta till middag....Ha en skön torsdag!
 
Kramis semlan


10 kommentarer:

  1. Vad fint ni kommer att få det.
    Vi har också grått hus med vita detaljer så där gjorde du ett bra val enligt mig. :)

    Kram, kram

    SvaraRadera
  2. Grått var ett bra val, kommer bli
    jättefint.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Vad skoj att du är tillbaka .Har saknat dej vännen.Vad fint du har gjort det ser hur mysigt ut som helst.Grått och vitt var ett bra val .Kommer bli kanon.Önskar dej en fin torsdag.Varm Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Hejsan! Vad kul att hitta till din blogg! Fint du gjort det på uteplatsen. Kommer gärna igen! Kram Kicki

    SvaraRadera
  5. Hej Semlan!
    Kul med ett nytt inlägg från dig! Ser jättemysigt ut på er uteplats, ska bli spännande att följa ert arbete med husfasaden, grått o vitt kommer bli super! :) Själva har vi äntligen blivit klara med vår husmålning i sommar..nästa semester ska jag inte ta i en pensel;)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  6. Glad you have enjoyed nice holiday. Your photos are lovely ! Gail x

    SvaraRadera
  7. så fint det vart. Superfina blomlådor dom vart jag lite avis på..
    Ha en trevlig helg. Kram Gabriella

    SvaraRadera
  8. Hej och välkommen tillbaka!
    Vad kul att få ett livstecken ifrån dig...det var verkligen länge sedan! Läste att du varit i Fjällbacka i sommar. Det har jag oxå varit. För mig var det första gången och jag återkommer gärna dit igen. När vi var där så var det underbart fina dagar, som du kan se på min blogg om du vill(du kanske känner igen mycket på bilderna)

    Du har valt en färg som jag gillar mycket. Funderar faktiskt oxå på grått när vi målar nästa gång. Och dina blomlådor är supersnygga, var har du hittat dem?

    Fortsatt trevlig torsdagskväll fina du!
    Kraaaam Veronica

    SvaraRadera
  9. Det ska bli spännande att följa dig och se hur du får det framöver med allt husmålande mm.
    Blomlådorna är ju hur snygga som hälst!

    SvaraRadera