Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


lördag 2 april 2011

Äntligen ser det ljusare ut!


Hej alla goa bloggisar!

Förutom att jag har ont i magen och mår allmänt tjuvtjockt, så jag fått stanna hemma från jobbet idag, så börjar det ljusna långt där borta i horisonten....skönt.... Det tar på lådorna och vi börjar komma riktigt bra i ordning! Dock har jag inte hittat kamerasladdarna ännu så det dröjer med bilder ännu...Ni får hålla tillgodo på en underbar sommarbild på mellersta dottern, Elin, idag! Våren och därefter sommaren är inte långt borta nu.....väntar!!!


Dagens ord blir: Den som väntar på något gott väntar inte för länge....


Det verkar som om allt kommer ordna sig till det bästa. Visst kommer vi sakna läget på vårt förra hus, det var ju helt unikt, men materiela ting är inget om man jämför med hälsan och familjens väl. Gabriel har verkligen funnit sig till rätta i nya skolan och redan fått nya kompisar. Hanna likaså. En helt underbar känsla!!


Däremot blir man besviken över folks spekuleringar! ! Man har ryktesvägen fått hanskas med en hel del okunniga uttalanden. Jag måste dumförklara vissa människor i vår närhet! Hur kan man tycka att materiella ting och status utåt är viktigare än att man ska må bra??? För mig är det helt oförståerligt!


När folk kommer kommer fram och beklagar sig och tycker synd om oss, och säger stackars er som måste flytta ifrån det vackraste huset i dalsjöfors slår jag fullständigt bakut!! Vadå MÅSTE??? Vad dååååååååååååååååå stackars? Det är ingen som tvingat oss!


SKÄRP ER !!!! TA REDA PÅ FAKTA INNAN NI SNACKAR!! VI VILLE FLYTTA SJÄLVMANT!!!!! LYCKÖNSKA OSS ISTÄLLET!!!


Vi har själva gjort ett aktivt val efter mycket tankeverksamhet fram och tillbaka. Vi har varit fullständigt eniga om att flytta inom vår lilla familj! Det är tungt att behöva vända på varenda krona och bara leva för att få det att gå runt. Vi är inga höginkomsttagare någon av oss! Det vi varit utsatta för i huset som tex överfallet gör att vi inte kände oss trygga i vårt eget hem! Att Gabriel sen hade det svårt med vänner gjorde inte saken bättre! Dessutom har ju jag varit sjukskriven av och till och oron över att få allt att gå ihop gör inte att man mår bättre precis!


Vi tycker med att det är ledsamt att vi inte kan förvalta huset som varit i släkten sen det byggdes 1926, men när vi tog över huset för 11 år sedan var det ingen av oss som visste vad framtiden skulle bjuda på....vattenskador, överfall, dåligt utfört underhåll, höga driftkostnader, stort renoverings behov av alla byggnader på fastigheten, ohälsa, mobbing, stormar etc. Vi har gjort så gott vi kunnat! Väldigt tråkigt att få höra annat ifrån andra håll!


Som sagt, både jag och Mikael är väldigt ledsna över dessa ogrundade påhopp av människor som blir tex "kallsvettiga av bara tanken"(enligt svärmor) över vårt val. Observera att det är vårt liv och vårt beslut! Vem vi sålde till har ingen som helst betydelse för någon av er heller! Vi vet att huset kommit i goda händer! Om ni har annorlunda åsikter tycker vi ni kan hålla det för er själva! Man ska inte alltid tro på vad rykten säger!!! Hoppas på bättre tankegångar från er som känner er träffade! I vilket fall som helst är vi lyckliga tillsammans och känner att vi gjort precis rätt val i våra liv!


Nu ska jag fortsätta att göra frukost på säng till min älskade make och våra älskade barn! Sen ska vi fortsätta greja här i vårt underbara lilla hus!! Sen ska jag och familjen ta det lungt och njuta av varandra och samla nya krafter för kommande vecka!Ha det bra och ta hand om er allihop!

Kramis semlan

5 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Jag känner igen mig och min familj i ditt inlägg. Vi hade dock inte blivit överfallna, men satsat pengar fel i vårt företga, min man var sjuk och vi kände att vi tagit oss vatten över huvudet när vi bodde på den stora, fina vackra gården som åt upp varenda slant och mer därtill. Dessutom kände vi oss aldrig lediga då det alltid fanns saker att renovera eller åtgärda.
  Vi kände att vi ville LEVA, inte överleva.
  Det är ändå många som ff ifrågasätter vårt val att flytta in till byn, leva mindre och med mycket lägre standard. Men vem sätter standarden? Måste varje familjemedlem ha 100Kvm var?

  Ni gjorde alldeles rätt om det känns bra för er. Vi har lärt oss vilka som är våra RIKTIGA VÄNNER på vår resa. Jag hoppas ni får må fortsatt bra och ser tiden an!

  Stor kram från Cilla♥

  SvaraRadera
 2. Kör på :-)Vad som känns rätt för var och en bestämmer inte andra ...... varken släkt, vänner eller någon annan !!!!!!
  Vi har ALLTID gjort som vi velat även om det kostat eller besparat kanske är ett bättre ord både umgänge med släkt och fd vänner.
  Först blev jag ledsen men sen många år tillbaka skiter jag fullkomligt i vad folk tror och tycker. Huvudsaken är att man följer magen och hjärtat och är lycklig. Om man skulle bry sig om vad andra tycker hela tiden så hade VI inte varit där VI är idag . Har slutat både berätta, förklara och lyssna på skitsnack/rykten för länge sedan. Var och en får leva sitt liv
  Fortsätt våga och Carpe Diem.
  Ps jag var på Le och Landa i Dalsjöfors igår.....hihi tänk att det var just där ni bodde innan ?

  massor av kramar Bittan

  SvaraRadera
 3. Hej Semlan! Härligt att höra att ni trivs i ert nya hus och att det går bra för barnen!
  Stor kram till dig!
  Margot

  SvaraRadera
 4. Goa du, skit fullständigt i vad andra säger och tycker. Det har jag slutat med för länge sedan. Man mår bara dåligt... Fokusera på det som är bra, din familj och de vänner som tycker om dig. De andra suger bara kraften ur dig, sålla bort dem fort som attan. Tänk också över lite dem som talar om vad de andra sagt. De kanske borde låta bli att tala om precis allt...
  Hoppas ni trivs och längtar efter att få se bilder!
  Du har väl sett att jag ordnar bloggträff!?
  Kramar Pia

  SvaraRadera
 5. Roligt att ni tycker om ert nya hus och att ni ser ljuset! Ja, vad är materiella ting, familjen är viktigast! Härligt med människor som inte behöver visa upp en fasad utan att man gör det som man själv vill. Ha det gott/Kram Sofie

  SvaraRadera