Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


onsdag 26 maj 2010

Solen sken in i köket idag!

Godmorgon alla goa bloggisar!

Idag tänkte jag låta er komma på besök i mitt kök, men solen sken in så fantastiskt nu på morgonen så korten blev inget vidare bra...Får ta nya bilder när det blivit lite mörkare.Ni får se lite granna iaf...välkomna!
Dessa hyllor dekorerar jag efter årstid och tycke...just nu är det i ljusa-vita toner då det äntligen känns som sommar...


Bytte till dessa gardiner igår....Mina sommarkrukor jag köpt på PRESENTRIKET kom också fram igen. De har ett par år på nacken nu, men jag tycker de är härligt sommarfina!

Kaffe och rostat bröd intogs idag på trappan ute. Fåglarna kvittrade, solen lyste, det var ett stilla lugn- vad mer kan man önska! Livet är bra härligt de stunderna man faktiskt stannar upp och bara är och njuter av vad naturen har att erbjuda...


Jag vill alltid ha färsk frukt, grönsaker och helst färska örter hemma. Jag tycker att de stimulerar sinnet när man ska laga en väl sammansatt måltid åt familjen. Jag gillar Per Mobergs stil på mat. Tycker kanske att han slabbar för mycket, men måltiderna han lagar till är rejäla och ser väldigt goda ut. Jag gillar en rustik känsla med bjälkar och tegel etc i ett kök. Levande ljus och lite medeltid ihop med mat är inte fy skam... Detta rummmet är det enda rum som är i mörka färger hos oss och det beror nog just på att jag tycker som jag tycker när det gäller mat. Det ska vara stora stekar, potatis, rotsaker, fläskkotletter och gräddsåser, inte lite pasta med ett ruccolablad. Missförstå mig nu inte. Jag älskar den typen av mat också ibland...ute på sommaren tilltalas jag skapt av räkor, sallad, pasta, melon och grillad lax eller kyckling och spröda sallader...Var sak har sin tid, sin charm....

Här ser ni mönstert på gardinen rätt bra...ljust och skirt...

Soffan har fått vita virkade kuddar. Frida har lagt beslag på bästa platsen i köket. Gabriel får gosa från golvet för att sova middag på köksoffan är ju inte tal om...hihi....Han skulle nog inte hinna ta en tupplur heller för den delen. Han är en aktiv kille som helst är på sjön och fiskar eller hoppar studsmatta eller trixar med skateboarden eller.....full fart!!
Måste visa vad jag fyndade på Gärdhem förra onsdagen. Denna glasskål på fot för 50 kr. Visst var den vacker...Liljekonvaljerna är med vackra. Som jag nämnt tidigare en av mina absoluta blomser favosar....
Ger er idag en liten skyddsängel som ni kan hämta här om ni vill, som tack för att ni skriver så snälla kommentarer och det glädjer mig så mkt! Tack!
Dagens ord är följande:
Vad många av oss mest av allt behöver, är någon som får oss att göra vad vi kan....(Ralph Waldo Emerson)
Nu ska jag ut och njuta av solen fast jag egentligen har hur mycket skrivinlämningar som helst.... Det får jag ta tag i senare!!!
Ha en skön onsdag!
Kramis semlan

12 kommentarer:

  1. Så fint Du har i köket förstår att det lagas mycket god mat där. Söt handduk som hänger på ugnen.
    Oj vad hungrig jag blir när du berättar om så mycket gott.
    Jag ska allt hämta skyddsängeln för den behöver jag nu ska till tandläkaren om en stund och jag har tandläkarskräck! Få se om jag överlever!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!

    Vad kul att få se bilder från ditt kök som är jättesnyggt och rustikt! Vad gäller mat har vi nog samma smak och jag gillar också när det är rustikt. Hos oss valde vi mellan ek och vitt kök och det föll på ekköket eftersom vi ville ha det lite mer rustkt :)

    Fint att bryta av med ljusa skira gardiner...

    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att få komma på besök i ert kök:) Ser jättemysigt och hemtrevligt ut...Gillar ordspråket i slutet..passa min personlighet på pricken:) Fortsätt njut av allt det fina runt omkring dig.Kram Milla

    SvaraRadera
  4. Hej igen!
    Vill bara tala om att jag överlevde tack vare skyddsängeln!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Vad fint och hemtrevligt du har. Roligt att vi får komma in och titta. När jobbarna har slutat med vårt uterum ska jag gå igenom vårt hus och sommarpimpa.Du inspirerar !! Just nu är det sågspån och gipsdamm som råder här. Kommer snart tillbaka till dig !!! // Eva

    SvaraRadera
  6. Ditt kök ser så mysigt och hemtrevligt ut! Jag gillar också Per Morbergs mat; rejält och gott!! Ordspråket var jättebra!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  7. hur snyggt som helst...

    SvaraRadera
  8. Hej semlan! Vad roligt att hitta dig här...kramis angel

    SvaraRadera
  9. Hej Semlan! Du har riktigt fin kök! Gillar dina nya somriga gardiner!
    Har det bra!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  10. Vilket rart kök du har, ser verkligen så himla fint ut, hoppas dagen din varit bra, kram

    SvaraRadera
  11. Åh så fina bilder från ditt kök!
    Helt underbart!
    Hoppas du får en fin Dag!
    kram Kathrine

    SvaraRadera