Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


onsdag 24 november 2010

Nu är julgardinerna i köket på plats...

Hej alla goa bloggisar!
Nu har jag äntligen sytt färdigt mina julgardiner...svärmor fick hjälpa till att sy de sista längderna annars hade det nog inte blivit färdigt innan nästa jul...Klädde min lilla köksoffa i julskrud igår, och adventsstjärnorna kom upp i köket...sakta men säkert närmar sig första advent....så mysigt!

Idag blir det ingen pulka åkning utan färd till högskolan för att få "handläggning" i ex-jobbet. Håller tummarna hårt för att "tänket" i vår uppsats är rätt...fy f-n vilket slit det är med detta skrivande och forskande...går runt i huvudet tillsammans med alla ideér kring jul...jobbigt!!

Det är så mycket man vill göra och som man vill ha....jag ser så mkt fin inspiration överallt och ibland känns det som om man vill slänga allt i sitt hem och göra nytt...dyster tanke egentligen...Vad är det jag vill? Varför är jag inte nöjd?! Varför strävar jag efter materiella ting jag egentligen inte behöver? Vilket behov är det jag försöker fylla?

Dagens ord:
Jag var dyster, för jag saknade skor, tills jag mötte en man utan fötter!

När man tänker efter hur man själv definierar ordet "hem" och vad det innebär i sitt eget hjärta behöver jag verkligen inte vara dyster. Jag har ju min familj! Jag har mat på bordet, vi har hälsan och vi kan betala våra utgifter. Jag har mina "fina" privata minnen och jag har det förbannat bra om man jämför sig neråt och inte uppåt...lätt att glömma ibland!

Dags för kaffe och lite funderingar som ni ska slippa ta del av...

Jag vet att jag sagt det förut men det tål att sägas igen:
Tack för att ni tittar in och lämnar så fina kommentarer!

kramis semlan

22 kommentarer:

 1. Oj så fint det blev. Jag sydde en gång köksgardiner med volanger, och vilket jobb det var... Jag skall se om jag också hinner julpyssla på lördag.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Åhhh redan, vad fiiiiint! Nu blir jag nästan lite stessad, jag har inte plockat fram en enda grej. Ska göra det i helgen. kram

  SvaraRadera
 3. Så fint du gjort redan nu vill jag också...

  Ha de
  Kram anna

  SvaraRadera
 4. Åhhh så fint det blev jösses vad du är duktig min vän!
  Det blev så fint!!!!
  Önskar dej en fin Dag!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 5. Instämmer...sååå fint det blev och så duktig du är!! Mina gardiner är det lite kvar på, syr gardiner på löpande band till dottern just nu.
  Ha en riktigt fin dag.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Sååå fint du har i köksfönstret och soffan!
  Riktigt mysigt!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 7. Helt underbara gardiner...andas riktig gammaldax traditionell jul..ME LIKE A LOT!!!! kram jeanette

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara gardiner - så mysigt du har det där i Julsoffan :-)

  Kram Maud

  <Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

  SvaraRadera
 9. Åh, du har verkligen fått till den röda julen i år. Jag brukar titta in här hos dig men kommenterar sällan,vill bara säga att du inspirerar mig mycket! Tycker att den "sterila-vita-kalla" julen känns ute nu, och du verkar ha anammat att det ska vara rött i år.Helt underbart! Tittar in snart igen! MVH Pia

  SvaraRadera
 10. Ja, du har det så fint så du ska inte slänga allt alls du gumman. Jag vet att fler känner så där när de sitter och tittar in i andras hem. Det blir en stress av det till slut och en del har slutat blogga p.g.a det.
  Nä, man får tänka så där som du skrev.
  Det andra är bara materiella saker.
  Du har det så fint och mysigt och en härlig familj.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 11. Vad mysigt och hemtrevligt det ser ut!!!
  Kram
  Barbro

  SvaraRadera
 12. Så himla fint i fönstret och soffan, riktigt jul :)
  Kram

  SvaraRadera
 13. Ja nu har du gjort det riktigt julfint hemmavid...
  Bloggandet får inte bli ett sätt att nedvärdera sig och sitt hem...
  Jag tror att man måste hitta en balans i hur man själv vill ha det och köra på den linjen oavsett...för mej är bloggandet bara en inspirationskälla....Kram ullamaria

  SvaraRadera
 14. Vad sa du....slänga allt och göra nytt ?? Men kära du, DU är en förebild med din inredning. Precis så här skulle MÅNGA vilja att det ser ut hos dem.Jag har andra förutsättnigar i mitt gamla hus med lågt i taket. Men idéerna tackar jag för !! Och många detaljer ...där är vi lika. Jag ska väl visa vid något tillfälle. Lycka till med handledningen. Vad leder ditt pluggande till ? Förlåt men har inte kopplat det ?? Lycka till ! Kram Eva

  SvaraRadera
 15. Så varmt och ombonat det ser ut.
  Ha en riktigt bra dag!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 16. Oj så fint Du gjort gillar det röda till julen.
  Här har jag inte hunnit så långt än bara fått ner jullådan från vinden.
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 17. Ååååååh, vad mysigt och hemtrevligt du har gjort det! Bra att ha en svärmor som kan hjälpa till ibland. Ha det gott och lycka till med ex-arbetet. Kram Sofie

  SvaraRadera
 18. Hej Semlan!
  Vad fiint! o så mysigt med alla kuddarna:)

  Ha en trevlig kväll!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 19. Du är nog inte ensam om att undra över varför man aldrig blir nöjd... Jag försöker att tillverka sakerna jag vill ha själv så blir det inte så dyrt... Nöden är uppfinningarnas moder ;0).
  Vilket helt otroligt mysigt litet hörn du har skapat! Tänk den som ändå kunde få det sådär ombonat...

  Ta hand om dig och lycka till med ex-jobbet!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 20. Sickens väder vi har, här har man skottat flera timmar, blidas drivor så jag vet inte om jag tar mig ut imorgon...:0) så fint det blev i ditt fönter och ihop med alla kuddar, så juligt! kram

  SvaraRadera
 21. men ååå vad du är duktig som kan sy så fint. Mycket värme i ditt kök. Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera
 22. Tack för tänkvärda ord och mysig julinspiration!! Så jul-fin din soffa och köksfönster blivit!!

  KRAM

  // Inredningsfrun :)

  SvaraRadera