Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


tisdag 16 november 2010

Tankar kring kommande jul...



Hej alla goa bloggisar!

Idag sitter jag och surfar runt för att få lite julinspiration. Känner mig så splittrad i år. Ena stunden vill jag ha en vit ren jul, andra stunder vill jag ha en röd maffig och traditionell jul med mkt pynt och annat som hör julen till, i tredje stund tänker jag att jag skiter i julen och låter mina linnefärgade gardiner hänga kvar....inte blir det bättre av att titta runt och tänka...det var fint...det var ju med fint..och det ...och det...och... ja ni vet...ibland är i-lands problem jobbiga*ler...

(Hanna julen 2009)


Var iaf på pysselskafferiet i gånghester och köpte lite pysselmaterial igår som jag kanske nämnde. Nu ska här sys Thilda änglar och göras julkort och smyckas paket...fast först måste jag kanske köpa dem*ler*....


Idag SKA jag ut i skogen...dåligt väder har hindrat mig tillräckligt länge nu....ska bara behandla min huvudvärk med något först...
Sen ska här fortsättas sys gardiner om ifall att det blir en röd jul trots allt...hum...
Nu suger det i kaffetarmen med...oj oj...dags att sluta detta inlägg...Vill bara avslutningsvis hälsa alla nya ansiken varmt välkomna till min lilla blogg och tacka er andra för att ni hälsar på och skriver så fina kommentarer till mig! Är så härligt att ni finns trots mitt svammel vissa dagar*ler*..!
Dagens ord blir:
Vill du inte ha mig som jag är- är det inte mig du vill ha!
Sköt om er allihop!
Kramis semlan

16 kommentarer:

  1. Man får så mycket inspiration av att surfa runt på alla fina bloggar. Jag var så superduper nöjd med förra julen så det blir samma tema detta år med.... silver och vitt med en massa dun och gråa fällar.

    Kram från mig

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket och nu är kyrkan bokad hihi.
    Det där med jul är svårt tycker jag med. I köket har jag den mer traditionella med röda inslag. På ett vis känns den mer varm och trygg. Å andra sidan är jag "kär" i den vita hiih.
    Kraam

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Nu är det många tankar på julen och jag ska ett inlägg om julen också i morgon.
    Tänk att ha ett skafferi som man går in i så hemtrevligt. Bra ordspråk!
    Ha en bra Tisdag!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  4. Bra ordspråk!!!!!
    Jag det är inte lätt!
    Man tager vad man haver Ler!!!!!!
    Ha en fin dag!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  5. Haha! Känner igen mig själv helt och hållet. Vit jul, röd jul?? Heller kanske minimal jul? Ja vi får se hur det blir:) Ordspråket gillade jag!!

    KRAM Helena

    SvaraRadera
  6. Visst är det många tankar om julen, men det blir nog som vanligt här med rätt mycket rött.
    Spännande med valparna ska bli kul att se bilder sen.
    Ha det gott!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  7. Känner igen mig, det är inte så lätt och bestämma hur man vill ha julen. Brukar bli lite huller om buller med färger här i slutändan. Hittade i alla fall dom gardiner jag ville ha, på Ellos. Men dom var slut! Nu kan jag inte få just dom ur skallen. Jag tycker du hade jättefint förra året, snyggt med korgen över julgransfoten.
    Ha det gott
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  8. Hej! Vi får ser hur det blir här. Jag hade ingenting förra julen (jag hade antijulkänslor 2009) Hoppas bättre i år! Skulle vilja ha gammaldags Jul!
    Ha en skön kväll ovh en fin onsdag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  9. Hej Semlan!
    Jag tycker tiden går så snabbt,snart är det dags att börja julpynta! Här blir det nog mest vitt och zinkfärgat tror jag:)

    Vilka coola namn valparna fick, hihi!

    Ha det gott!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  10. Här blir det rött, som alltid. Ända sen barnen flyttade hemifrån har allt julpynt i granen också varit rött, mest röda kulor. Har många gamla julsaker som passar så bra i vårt gamla hus .Och tomtar.....min man har fått en varje jul sen vi gifte oss. Dom är många nu och fyller hela ovansidan på skänken. Har börjat skriva i min planeringsbok ikväll , om vad som ska hända i december och om julklappar. Den boken har jag skrivit i varje jul sen 80talet. Jätteroligt att läsa i. Lycka till med din planering. Kram Eva

    SvaraRadera
  11. Hej Semlan jag har besökt dig och har haft en trevlig stund..hälsningar irenestavlor

    SvaraRadera
  12. Ja, visst är det jobbigt att man vill ha sitt jul-pyntande på så många olika sätt!!! Du är inte ensam, vill jag lova :D!!!

    Stor kram till dig från mig!!

    // Inredningsfrun :)

    SvaraRadera
  13. Låter som en härlig dag, hoppas den blev som du tänkte, här har det bara jobbats lite idag men i morgon blir det fart igen 5 dagar i rad, kramen

    SvaraRadera
  14. Vitt i all ära men för mig kommer julen alltid att vara röd. De bliiiir ju så mycket hemtrevligare, varmare och mysigare med det traditionella tycker jag. Och även det tradtionella går ju att variera lite. Men gå på magkänslan, den brukar alltid ha rätt! kram

    SvaraRadera
  15. Halloj där Semlan !

    Kan bara säga att du är inte ensam. Ibland känner jag mig så tråkig som bara har vitt eller jordtoner , men förra julen tog jag mod till mig o plockade in lite lila. Är nu åter på ruta ett o plockar in det fega åter igen.

    Natti , natti ! Bettan

    SvaraRadera
  16. *L* Vilka problem vi alla inrednings/pifftokar har. En annan är såå sugen på att pynta redan nu. Julen är för kort för allt man vill göra/pyssla med.

    Ha en skön dag
    Kram Cattis

    SvaraRadera