Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


måndag 6 september 2010

Höststäd och VAB.

Godmorgon alla goa bloggisar och vänner!
Idag är jag hemma på grund av vård av sjuka barn. Gabriel har fått migrän och Hanna är jätteförkyld och exemen kommer uppblossande på hennes lilla mage. Inte roligt alls!!

Jag missar dessutom ett poängsatt litteraturseminarium på kuppen, vilket inte brukar bli så särskilt roligt att komplettera, då det brukar bli sjuresor värre som straff för frånvaro vid sådana tillfällen! Skit!

Men jag får plugga här hemmifrån idag i stället och säkerligen ett par dagar framöver med tanke på lilla Hanna. Gabriel brukar få så ont i huvudet att han kräks, men sedan är det strax över för hans del. Man verkligen lider med honom när han har så ont i huvudet. Vi har migränhuvuden i båda släktleden och både jag, Mikael, Marika, Elin och Gabriel har migrän. Hanna har inte det brutit ut på ännu så man kan ju hålla tummarna att hon klarar sig. Det har brutit ut i förskoleålder på alla barnen...det gör så fruktansvärt ont i huvudet! Det måste vara kallt mörkt och tyst om man ska stå ut. Smärtan går till en gräns sen spyr man av spänningarna i huvudet. USCH!!

Nu pratar vi om något roligare!

Titta vad jag var och hämtade igår! En Thilda ängel som jag fått av min svägerska Madde och min bror Daniel i 40 års present. Madde sydde den efter mina önskemål. Visst blev hon underbar!



Jag höststädade i köket i lördags och satte upp mina gamla linnegardiner igen. De köpte jag förra året från svaneforstextilier. Lampskärmar och kuddar från samma serie inhandlades då med och jag gillar dem väldigt mycket så de får hänga med ett tag...
Jag sydde mig en ny löpare av ett gammalt linne tyg som jag hade i gömmorna till köksbordet. Jag klädde om kökssoffan med i tyg som jag hade på vinden sen Mikaels morfar och farmor jobbade på Almedahlsfabriken. Det finns lådor där uppe med handdukar och linnedukar från 1929 och frammåt. Just nu syr Elin och jag necessärer av gamla linnehanddukar...ni får se resultatet vid ett annat tillfälle om det blir bra!

Plockade in färska blommor från trädgården. Denna gången blev det lite ringblommor och kaprifolblad och blad från min red diablobuske...Härliga höstfärger att ta in och ställa på den nya duken...
Tycker det är så mysigt med knytbanden på gardinen...Ja så nu var här höstat och färdigt i köket....Har börjat hösta lite i de andra rummen med, men just nu är det brittsommar som gäller här och det är underbart ute!
Ägnade stora delar av söndagen med att plocka svamp och blåbär med Madde och Elin i min barndomsskog ute i Tvärred. Gjorde söndagsstek med nyplockade trattkantareller i såsen när vi kom hem! MMM...Madde bjöd dessutom på blåbärspaj innan skogspromenaden så de kulinariska smaklökarna var nöjda igår. De fick nämligen nybakt bröd till kvällsmat också som jag slängde ihop när promenaden var till ända...gott gotti gott gott!
Idag ska jag som sagt plugga lite sen ska jag nog ta och baka bullar och fylla upp frysen när jag ändå är hemma och inte kan göra något annat än att se till att barnen har det så bra som möjligt i sitt tillstånd...
Dagens ord blir:
Vill du vara glad själv får du först glädja andra (Norskt ordspråk).

Ha det så gott tills vi höres nästa gång!
Många varma kramisar semlan

14 kommentarer:

  1. Hallå, här vabbas också för yngsta killen. Magont & illamående. Har ny adress och vill bara säga att du är välkommen på besök, om du vill?
    Kram Milla

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt att stajla om när en ny säsong börjar. Jag har också gått och tänkt så. Har köpt en del lila tillbehör, så får vi se hur det blir.
    Synd om er alla med migrän. Att man inte kommer på något bra botemedel.
    Dags att ta tag i lite dammsugning !!! Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Det är så fiiiint så man nästan dånar!
    Ha det gott från Susanne i Målsryd
    Min mailadress är susanne.josefsson@gmail.com

    Sköt om dig!

    Kramis

    SvaraRadera
  4. En härlig, givande dag med andra ord!
    :)

    SvaraRadera
  5. Hejsan.

    Stackars små barn!
    Vet själv hur det är att ha migrän. Djävulskt!
    Inget man önskar någon.

    Härlig höstbukett du plockat in.

    Tack för dina fina inlägg och tänkvärda talesätt.

    Krya på er,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  6. Vilken fin Tilda du fick!
    Krya på er i sjukstugan. Kram Kicki

    SvaraRadera
  7. Stackars stackars barn! Hua att ha migrän i så unga år... Vi får hoppas att de snart kommer på vad det beror på och kan fixa till ett botemedel. På mig växte det som tur var bort men jag minns än idag hur det kändes. Fruktansvärt!

    Ta hand om dina små knoddar och försök att njuta av det underbara vädret.

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  8. Migrän är en hemsk åkomma!
    Men i vilket fall var ängeln urgullig och fina köksgardiner.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  9. Jösses vad flitig du är. Jag får såna samvetskval när jag kikar in hos alla idag för de flesta är så flitiga, och här sitter jag framför datorn och orkar ingenting.
    Jag brukar komma igång framåt kvällen så vi får se om det blir nåt då.
    Migrän har 14-åriga barnbarnet som bor här hos oss och gud vad utslagen hon blir när anfallen kommer. Inge kul.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  10. Hej Semlan, long tim....tyvärr räcker inte min tid till.
    Jag gillar din ängel skarp hon är verkligen jättefin.

    Ha det gott
    Kram Anna

    SvaraRadera
  11. Ja, nu är hösten här med alla sjukdomar. Usch och fy! Dessutom är det exra synd om hela eran familj som har migrän. Det är ju så hemsk! Och som utomstående kan man inte göra nåt...

    Kramkram
    Ullis

    SvaraRadera
  12. En krya på sig kram till dina telningar. Vilka jättefina gardiner, likaså ängeln.
    Ha en skön kväll

    SvaraRadera
  13. Godmorgon!
    Vad jobbig för barnen att vara sjuka. Hoppas det blir bättre snart.
    Vilka vackra gardiner och höstbuketten så härlig.
    Önskar dig allt gott och en krya på dig hälsning till barnen!
    Du har det alltid så vackert på din blogg och det är en glädje att besöka dig, även om jag inte alltid skickar små hälsningar så besöker jag dig ofta.
    Kram Raina

    SvaraRadera
  14. Vilken helt underbar ängel! Tänk att få en sån som är gjord efter ens önskemål och helt unik! Precis som vi ;)

    Hoppas barnen repar sig snart, inte kul att vara sjuk... Vi har dragit på oss en dunderförkylning. Den går runt på jobbet och i familjen... Hua. Snälla Semlan, du kan väl tala om vem du är nästa gång du kommer ner till butiken! Det hade varit så kul att hälsa på dig! Ha en bra vecka!
    Kram Lena

    SvaraRadera