Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


torsdag 5 januari 2012

Det nya året....



Godmorgon alla goa bloggisar...

Här får ni ett litet livstecken från lilla-stora mig!

Visar bilderna från min nyårslunch dukning. Vi träffade goa vänner här kl 13 och åt en lunch bestående av lasange och sallad, sen gick vi allihop till kallbadhuset och bastade och doppade oss i sjön...såååå himla skönt. Vi peelade kropparna och lade ansisktsmask och satt med gurka på ögonen i bastun...sen var vi redo för att åka hem var och en till sitt för att göra oss partyfina...


Senare träffades vi igen hemma hos det andra paret på kvällen och fick god mat där. De bjöd på Baconlindad kycklingfile, ris, mangochutneysås, vitlöksås och en massa plock som fetaost, oliver, mandariner, annanas, nötter och sallad mm. Sen hade min äldsta dotter gjort blåbärsfool till efterätt åt allihop...mumma!!! Vi var 11 personer. Sen drack vi kaffe, tittade på nedräkningen på skansen på tv, drack champange, skålade och sköt raketer och klämde i oss en massa godis i dryckväg och i sötsaksväg....mysig och lugn nyår!


I min dukning har jag valt temat änglar och gjort en väldigt enkel variant. Jag tog helt enkelt en rulle presentpapper fr Ikea i silver med änglar på och rullade ut över bordet och sen hade jag servetter från Sia med änglar på...billigt, bra och enkelt, men lite "mer" än en vanlig lunch dukning så här i nyårstider...

På tal om nyår så har jag ett nyårslöfte till mig själv och det är att sluta misshandla mig själv!

Jag vägde mig och vägde hela 134 kg....


Hur bra kändes det på en skala?!?!?

Jag har ett sjukt behov av att äta i tid och otid. Jag tror att jag fått för mig att jag är bra på att laga mat och att det är det enda folk uppskattar med mig. Men känslan mellan uppskattning och utnyttjning är hårfin! Jag har haft ett starkt behov av att bli sedd och bekräftad, men på något sätt kände jag mig inte sedd även om jag fått positiv respons utan jag straffar mig själv med att inte vårda mig själv-misshandel helt enkelt- är ju inte värd någonting ändå...helt knäppt! Jag vet! Men en ond cirkel är svår att bryta. Som ni ser vårdar jag annat i stället, mitt hem, min familj, min omgivning, för de är ju värda ALLT för mig....som sagt jag själv har inte känt mig speciellt värdefull....


MEN nu SKA jag vårda mig själv!

Varför skall jag inte vara värd något?

Vad har fått mig att bli den jag är?

Hur kan man göra så mot sig själv och sitt liv?!


Jag hoppas att år 2012 blir min vändning och att jag ska ta hand om mig själv också....


Skrev i panik in mig på viktväktarna online, frågan är om det är min grej...gillar ju inte att vara kontrollerad utan vill kontrollera själv....vi får se hur det går...oavsett så har jag lovat att ta tag i mig själv och mitt liv!!


Nu är det dax för viktväktar frukost...sen ska jag städa ut julen lite till....


Dagens ord:

Det angår också dig när det brinner i grannens vägg.

Är ursprungligen Latinskt ordspråk "Nam tua res agitur, paries cum proximus ardet."


Ha en go dag alla mina bloggisar!


Kramis semlan


PS om det är så att någon blir orolig över mig med mitt inlägg så kan ni vara lugna. Jag har kontakt med en jättebra läkare och läget är under kontroll...måste bara få ventilera ibland...har lovat att vara ärlig mot mig själv och att skriva är ett sätt för mig att synliggöra och öppna upp. Min blogg är min dagbok och dessutom tycker jag det är givande med kommentarer som ibland kan ge en peppning, stöttning eller nya synvinklar...DS







12 kommentarer:

  1. Modigt skrivet av en modig kvinna !!!!!
    Lycka till.
    Massor av peppande kramar Bittan

    SvaraRadera
  2. Åhhh, du klarar det JAG VET. Motivationen är den största drivkraften! Läs min blogg idag och om min Itrim-kompis Yvonne. DET GÅR. DU är ju ändå det värdefullaste du har, endast värd det bästa fina, fina du!

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!
    Detta kommer att bli DITT år!!! Nu har du tagit hand om allt och alla för att de ska må bra och det har du gjort på ett strålande sätt. För att de ska fortsätta att må bra så måste även DU göra det!! Att du bara har insett att det måste till en förändring är redan ett stort steg på vägen. En väg som kommer att gå både uppför och nerför......om du vill så följer jag gärna med dig på den vägen!!!! Håller mina tummar för dig....

    PS. Ditt bord är verkligen såååå vackert och stilfullt dekorerat!

    Kramelikram Veronica

    SvaraRadera
  4. Du har redan vunnit halva matchen för du har insett vad som du vill ändra på. Med bra kost och träning så kommer du långt...envishet är dessutom en bra krydda...=)

    Lycka till från en som redan gör viktresan...mitt bästa tips är inga förbud utan låta sunt förnuft råda och har man en dålig dag så ta bara nya tag ...ge inte upp !!!

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  5. Hallå där Semlan!!!Ja vem behöver inte ta tag i sitt liv!!!Tänker oftast på alla andra att dom ska må bra men hur mår jag själv!!!!Jag ska oxå börja tänka mer på mej själv det har jag lovat mej själv!!!Jag måste sluta röka!!!!
    Lycka till min vän !!!Passar på att önska dej en mysig trettondagshelg!!!
    Kramar Lotta

    SvaraRadera
  6. Nynnar själv ibland på sånger "Du vet väl om att du är värdefull...för ingen annan är som du". Livet är inte alltid enkelt och känslorna finns där trots att man vet att det man känner inte stämmer med verkligheten...
    http://www.youtube.com/watch?v=4BqyUfqOZYI
    http://www.youtube.com/watch?v=By2RLLHunPw

    Du är stark som kan sätta ord på det du känner och jag önskar dig lycka till! Du är värdefull!!! Kram Sofie

    SvaraRadera
  7. Vilken dukning !!! Så smart med presentpapper med änglar på. Det ska jag komma ihåg. Vilken trevlig nyårsafton ni hade.
    Lycka till med din utmaning för i år. Man glömmer lätt bort sig själv . Bra att ta tag i det och göra en nystart. Det kommer att bli superbra. Kram Eva

    SvaraRadera
  8. Bra nu har du tagit första steget. jag har sedan en tid tillbaka ochkså gått med och det är toppen. Skriver inte så mycket på bloggen har bestämmt att ta de fighten själv men det går jätte bra och jag är super på G.

    Lycka till du fixar det
    Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Fantastiska Semlan! Det här kommer du att lyckas med. Nu har du ju bestämt dig och det är det viktigaste. Jag pratar av erfarenhet och vet att det är långt till beslutet. Du kommer att fixa detta.
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  10. Vilket härligt nyårsfirande förutom spadelen då som inte alls är min grej.

    Vad duktig du är som gått med i Viktväktarna! Stanna kvar där nu och övervinn ditt behov av att kontrollera allt själv ;-) Lycka till!!! Det kommer att gå jättebra ska du se. Frukosten såg ju inte alls dum ut, tvärtom - mycket tilltalande.

    Roligt med ett inlägg här på bloggen igen, har saknat det. (Ska JAG säga liksom ... men wait and see, rätt vad det är har vi mig med ett nytt inlägg på den egna bloggen igen)

    SvaraRadera
  11. God fortsättning vad mysigt ni ser ut att ha haft det nyår
    Visst är det tråkigt när man gillar mat och vikten rusar iväg ,jag gjorde ett bra beslut för3 år sedan ,efter att hela livet har gått upp och ned i vikt ,med olika metoder så slutade jag att äta socker och vetemjöl ,det funkar verkligen för mig ett litet förslag bara, man kan äta fett och gräddiga såser men inte bröd med vetemjöl o socker,inte ris och inte pasta ha en bra dag och lycka till hur du än gör ,jag bryr mig inte om att andra tycker jag väger för mycket utan det är för min hälsas skull

    SvaraRadera
  12. Hej fina goa du!

    Det va ett mycket bra och klokt nyårslöfte!!
    Jag kände så med dig i det du skrev...
    Kämpa på nu!
    Jag har sjäv varit med i VV och det är den bästa av metoder jag använt mig av. Att gå på stränga dieter där man inte FÅR äta av vissa saker passar inte mig, utan jag tror det viktigaste är att man hittar ett sunt förhållande till mat som man både kan och orkar leva efter så man inte tröttnar....jag tror nämligen man tröttnar om man aldrig unnar sig något och är så låst av alla förbud.
    Kramar till dig!

    SvaraRadera