Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


tisdag 7 september 2010

Min symaskin och jag....

Hej alla mina goa besökare!

I dagens inlägg kommer de som känner mig väl, privat, tro att jag har ramlat och slagit i huvudet eller att jag blivit tokig på riktigt! Men vet ni vad det har jag INTE!! Jag har däremot gjort en fredstravare mot min symaskin och försökt sy själv efter alla dessa år!

Det började redan i grundskolan...detta krig...som inte tagit slut ännu! Symaskinerna föklarade mig som sin dödsfiende så fort jag klev in i syslöjden. Så fort jag satte mig så trasslade tråden in sig i tyget, eller så gick nålen av eller så slutade maskinen helt enkelt att gå! Jag lovar det räckte med att jag tittade på den så gick den sönder! I 9:an bad syfröken mig att ha träslöjd istället!! Så det var bara för mig att ansluta mig till killägret! Det gick bra det med*ler. Blev ju bara en blå tumme då och då och många snea träkonstverk till släkten till jul!! Mamma fick iaf många smörknivar*ler

Men nu så har jag alltså hissat vit flagg mot symaskinen! Som ni vet så har vi ju precis inrett ett pysselrum i källaren så där nere är jag och barnen en hel del nuförtiden! Jag och Elin fick för oss att vi skulle sy varsin necessär! Här är resultatet!Så här blev min...sydde på små silverpärlor och lite vit spets. Skall ha gummiband i den på badkarskanten uppe...
Så här fin blev min dotter Elins. Den ska hon ha lite smink i....Vi blev ganska nöjda med resultatet efter bara lite missöden och sprättningar.
Det logiska tänket finns liksom inte alltid!*ler

Faktum är att det var såååå roligt att sy så nu ska jag ner och sy en större necessär som jag ska brodera lite på... Eller så ska jag ge mig på att sy en egen ängel typ den som sitter på min hylla i köket! Det kanske inte bidde en ängel, det kanske bidde en tumme som mäster skräddare gjorde i sagansvärld, men vad gör det om man bara tar sig tid att ha lite roligt! Om man begår ett eller annat misstag under tiden spelar inte så stor roll!!
Dagens ord blir:
Erfarenhet är något fantastiskt. Den hjälper dig att känna igen ett misstag när du begår ett nytt (anonym)
Ha en bra dag!
Många kramisar semlan

6 kommentarer:

 1. Om du tycker att det är roligt att sy kommer du att bli en riktig hejjare på det.
  Jag syr om jag är tvungen.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Ha,ha .. ja så kan det vara. Som min relation till virkning och stickning också!
  :)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina necessärer! Ingen lätt uppgift ni började med så nu borde ni klara vad som helst framför symaskinen... ;0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Verkligen superfina. Gillar dekorationerna:)
  Kram Milla

  SvaraRadera
 5. Hahaha jaa mamma det var väldigt kul där en stund när jag bara fick sprätta en gång och du två hihi ;)

  SvaraRadera
 6. Här har du en till som fick ha träslöjd :)
  Först när jag kom upp i 20års åldern började jag med textil och garn. Tycker att era necessärer blev jättefina.
  Kramiz Annika

  SvaraRadera