Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


onsdag 17 november 2010

Mossplockar dag!


Hej alla goa bloggisar!

Överst presenteras ett litet tjuvkik på gardinerna jag håller på att sy till jul! Jag har åstakommit 2 av 4 längder hittills...får bli en röd jul i köket och vit jul i rummet och naturjul i tvrummet...mixat och blandat...kanske...kanske inte...är inte fädig angående detta på hjärnkontoret ännu....hopplös...hihi... Gardinerna blev i vilket fall som helst bra så de ska få vara i köket...det är BESTÄMT nu*/ler* Riktigt stolt över att jag kunnat sy dem alldeles själv faktiskt...det får man väl vara ?!?


Igår var jag och de två minsta barnen äntligen i "Stackhultskogen" och plockade mossa som skall användas till jul...(Vi saknade våra Nyhemsvänner som brukar vara med....)
Det var trolskt!

Titta noga på bilden så ser ni att halva är is och halvamossa...så läckert!!! Naturen kan verkligen det där med konst....


Här står bergakungen på vakt (Gabriel) på sin höga kulle med utsikt över mossplockar skogen...


Hanna myser av lite gemenskap i naturen....



Mossan breder ut sig som en matta...Man vill bara lägga sig ner och slumra en stund till naturens rogivande ljud....Saknar min mamma när jag är här i skogen...Julen var alltid speciell för henne och hon gjorde det mest fantastiska tomteland ute varje år...saknar min mamma och "vän"...försöker föra vidare skogen och dess betydelse som tradition till mina barn istället. Det tror jag - vet jag att hon hade gillat!




Tillslut fick jag med mig en låda mossa hem så jag kan pynta till jul....Vad det blir som blir pyntat kommer ni få se senare här på min blogg...


När vi kom hem var det gott med en värmande tomatsoppa med nygräddat vitlöksbröd och fetaost samt kycklingspett...


Så enkelt och så gott... Jag fräser gullök, vitlök i smör och häller på passerade tomater, buljongtärning och lite vatten. Sen låter jag det puttra en stund innan jag häller i en skvätt grädde och smakar av med salt och peppar. Allra sist kryddar jag med basilika eller persilja....sen tärnar jag antingen mozzarellaost eller feta ost och lägger i soppan vid servering så den får smälta ner...mumma!!!
Nu är det dax för Caroline att komma hit och vi ska skriva på vårt exjobb hela dagen....det är ett tungt arbete vill jag lova...
Dagens ord blir:
" Att vinna en vän tar flera år, men att mista en tar bara en minut!"


Sköt om er varje minut!
Kramis semlan


10 kommentarer:

  1. underbara bilder du tagit i trolleskogen..speciellt den första var riktigt trolsk. Tänk vad mycket man kan göra med mossa! Ser verkligen fram emot att se vad du hittar på.
    Saknaden försvinner aldrig, jag påminns dagligen av pappa i små detaljer i vardagen och i mitt yrke. Fina gardiner du sytt, DU ÄR JÄTTE DUKTIG!! Ha nu en fin dag goa du.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Så fina skogsbilder du bjuder på...
    Jag har åxå plockat mossa som jag ska fixa till på verandan.
    Underbart när man får se att barnen är med i såna här saker...att de får en koppling till den viktiga naturen.
    det uppskattar jag att läsa om.
    kram ullamaria

    SvaraRadera
  3. Det ser verkligen trollskt ut i skogen. Vackert!
    Gardinen får du verkligen vara stolt över.
    Ha en bra dag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  4. Jag vill ha klart allt till 1:a Advent hemma så jag börjar nog att julpynta till nästa helg, där går gränsen även för mig. Så jag får lite julmys och harmoni i mitt hem.
    Fina bilder, jag måste också ut i skogen och plocka mossa.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Såå underbart att ha tillgång till sådan skog. Fast vi har mossa på närmre håll , på vår stenmur runt tomten. Det är jättefint att göra små grupper med mossa. Undrar hur många småkryp man får med sig ?? Gardinerna var jättefina !!! Måste kolla mitt gardinförråd . kanske behöver uppdateras också. Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Åhh vilka fina gardiner du syr!
    vad du är duktig!
    och dessa naturbilder så fina !!!!!
    Ser ut som en riktig trollskog!
    ha en fin dag!
    Kramm Kathrine

    SvaraRadera
  7. Hej rara!!
    Det är alltid lika trevligt att kika in på din blogg.. Trevliga inlägg & ljuvliga bilder!!!
    Du är såå duktig ;D

    Ang dom ljuvliga tofflorna kostar dom 75kr ord
    & jag tippar porto 24kr = 99kr
    Men eftersom du är min "blogg kompis" får du dom för 80 ink porto..
    Du kan bara maila mig på
    zillaf@live.se
    om du är intresserad..
    Ha det bäst rara!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  8. Härliga bilder och duktig är du.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  9. Det där lät ju inte lite gott alltså...och vilka härliga skogsbilder, gardninerna ser verkligen så fina ut, ha de, kramen

    SvaraRadera
  10. Mums, vad sugen jag blev på att pröva soppan, lät jättegod! Tack för tipset!

    Dina bilder i skogen påminner mig om John Bauer, Härligt!

    Ha en bra dag!
    Kramis Therese

    SvaraRadera