Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


måndag 7 november 2011

Det har doftat såååå ljuvligt!

Godmorgon alla goa bloggisar!
När Anna och Jonas var här och fotograferade vårt hem inför ett kommande julreportage så hade Anna med sig en hel hink med doftande snitthyasinter som jag fick (Tack igen snälla Anna!!)...Gjorde ett snabbt litet arrangemang i min vita soppterrin... Det stod små vaser i flera rum med dessa underbara blommor. Det har doftat såååå ljuvligt här hemma av dem, men nu är de dags att kassera....Tänk vad dofter förmedlar mycket....både känslor och minnen....helt otroligt när man tänker efter....

Julens dofter för mig är lukten av en skalad apelsin/clementin, Doften av en gran, Glögg och hyasinter och julkryddor som kanel och nejlika... redan när man stiger in i ett hem och känner dessa dofter infinner sig en varm känsla av just julen....


Likväl som doften av regnvåt, varm, ångande asfalt doftar sommar och liljekonvalj och syren doftar vår och doften av varm äppelpaj förknippas med höst....


Doften på min mans kudde ger mig en känsla av trygghet och kärlek...Känner jag mig ensam eller ledsen kan jag ligga och sniffa på hans kudde och känna lukten av honom och tänka att jag har det fantastiskt bra här i livet!


Dagens ord blir:

Det vatten du hämtar ur bäcken lär dig känna källan.


Idag vill jag bara tala om för hela min familj att JAG älskar ER! Nu är det dax att lukta i kudden och snora vidare i sängen ett par timmar till...doften av sjukling är doften av mig just nu.....usch!

Kramis semlan

10 kommentarer:

 1. Men så ljuvligt du har pyntat!! Nu läängtar jag ju ännu mer till jul :). Å så spännande med reportaget. Klart att någon nappar på det med ert fina hem!

  Hi hi hi. Trodde du att Storebror var min käre make?!? Hi hi hi. Nä, Storebror är 23 år och singel. Kanske något för din äldsta dotter ;D.

  KRAM och en härlig måndag till dig!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Underbart med hyacinter, längtar efter doften. Tyvärr har de inte fått några till vår blomsteraffär här på landet ännu, men jag hoppas få med mig några från stan i veckan.
  Här luktar jul av glöggen som står och jäser, mmmm.
  Tråkigt att du är krasslig ännu, hoppas du snart kryar på dig.
  Kram Lotta ♥

  SvaraRadera
 3. Hyacinter väcker alltid ljuvliga minnen av jul! Ska snart köpa några jag också:) Reportage:) Du måste berätta i vilken tidning det kommer, så spännande och roligt. KRAMAR Helena

  SvaraRadera
 4. aw yes all lovely Christmas smells !! today your words are like poetry...the smell of the husband on the pillow...so nice x Hope you feel bit better soon !
  Gail x

  SvaraRadera
 5. Kan tro att det luktar ljuvligt, har beställt en låda med 24 st tills julmarknadshelgen :) vad roligt med reportage :) kram

  SvaraRadera
 6. Och jag som är i bäcken ikväll ,kram Nette

  SvaraRadera
 7. Jag förstår att det har doftat ljuvligt hos dig.
  Krya på dig! Kram Kicki

  SvaraRadera
 8. Hej Semlan!
  Hyacinter luktar JUL tycker jag! Härligt! Det låter spännande med ett reportage från er, vilken tidning blir det??

  Krya på dig!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 9. "Doften på min mans kudde ger mig en känsla av trygghet och kärlek ..." Så romantiskt och vackert skrivet! Det ger mig inspiration till lite poesi jag tänkte ägna fortsättningen av kvällen åt.

  Stackars dig som är sjuk. Krya på dig!

  SvaraRadera
 10. Hyacintdoften är verkligen julig , men den kan vara väldigt intensiv. Tyvärr tål vi inte den starka doften. Vi brukar ställa dem ute på trappan när de börjar dofta för starkt. Kram Eva

  SvaraRadera