Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


söndag 4 november 2012

Tänd ett ljus och låt det brinna....


 
Hej alla goa bloggisar!
Just nu duggar det inte tätt mellan mina blogginlägg precis. Det är så ibland i livet att man inte riktigt orkar eller hinner med saker och ting!
 
Jag har varit rätt nedstämd ett tag igen nu och har inte riktigt funnit inspiration till någonting. Jag var så överlycklig att jag kunde sluta med mina mediciner i augusti, men jag fick börja med dem igen. Känns som ett så stort nederlag! Har varit jobbigt!
 
Denna helgen och veckan som varit har varit rätt lugn. Barnen har haft höstlov och firade halloween i onsdags. De klädde ut sig och frågade om bus eller godis. De fick massor av godis och pengar. Gissa om de var lyckliga!
 
Vi har haft besök från ny-ullevi och Ellie har sovit över hos Hanna. Min gudmor Inger och hennes sambo(snart) har varit och druckit kaffe och jag fick en jättefin blombukett...
 
Tråkigt nog fick Hanna sitt första migrän anfall i tisdags så nu har hela familjen denna hemska åkomma. Det var så synd om henne...verkar som om det går mycket huvudvärk. Jag har haft huvudvärk i flera dagar. Tror fullmånen har påverkat oss också...
 
Hanna har varit på konståknings dagläger i torsdags och vi firade att svärfar fyllde år i tisdags med att överraska med räkmacka och biobesök. Det blev den nya bondfilmen Skyfall som vi såg. Helt godkänd och typisk bondfilm, varken mer eller mindre är mitt omdömme.I fredags var det kalas hemma hos dem. Vi fick kyckling i kall sås med vitlök, ris och sallad samt kaffe och tårta.Gott!!
 
Igår var jag hos bror Jonas och sydde klart gardinerna med Elins hjälp. Han bjöd på go kycklingthai gryta med ris. Starkt men gott! Sen hämtade jag kompisarnas barn Oliwer och Thilda. Gubbarna skulle ha killkväll med film och whiskey. Frun i deras familj är i Kina så jag och alla barnen åkte till pizzeria Campino och sen gick vi till hemmakväll och plocka till oss en massa godis och filmer. Efter det åkte vi hem och njöt av en lugn allahelgona kväll...
 
Idag ska Gabriel gå till kyrkan. Han skall konfirmeras i maj. Jag är så glad över att han tagit beslutet att konfirmera sig. Han var lite tveksam först. Som ni kanske vet vid det här laget har jag en kristen tro och vill ju så klart att mina barn skall ta del av kyrkans traditioner precis som jag har gjort. Skulle dock aldrig tvinga dem till att tro på Gud. Tro måste komma av egen fri vilja!
 
På tal om tro och kyrkan så är våra kyrkogårdar så vackra nu på kvällarna i allahelgonatid. Det lyser så fint av alla ljusen som tänds för att hedra de döda. Jag brukar alltid ta en promenad på kyrkogården dessa dagar då det är så fridfullt och ger en sådan ro. Jag brukar annars vara mörkrädd, men inte denna helgen...konstigt va?!
 
Nähä, detta blev ett långt inlägg...vi får ses en annan dag, snart....då ska jag ha tagit mig i kragen och laddat upp foton från renoveringen och lite inredningsbilder på nya saker i detta hem...på återseende!
 
Kramis semlan
 
 





4 kommentarer:

  1. Tack för din rara kommentar:) Hoppas du mår bättre snart, det här grå vädret kan göra vem som helst nedstämd!

    Stor KRAM Helena

    SvaraRadera
  2. så god äppelkakan ser ut som du visar här under, mums.
    Ha en fin söndagskväll!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  3. Känner med dig!
    Jobbigt att inte må bra................
    Det verkar som att du ändå kämpar på med vardagen, men vad annars kan man göra.
    Du får gärna maila mig om du känner för att "prata"......

    Kram Anneli

    SvaraRadera
  4. Oj vad mycket du har hittat på :-)
    Ha det så bra och ta hand om dej .
    Massor av styrkekramar Bittan

    SvaraRadera