Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


lördag 20 augusti 2011

Blått och vitt i Elinskrypin!



Tapet fr kollektion Carma


Godmorgon alla bloggisar!
Jag sköt upp mässbesöket tills i morgon söndag så då får ni se vad jag tycker om den då...istället bjuder jag på bilder från renoveringen av Elins rum som pågår för fullt. Min man ska tapetsera därinne i eftermiddag är det tänkt...


Kruka fr blomsterlandet

Har varit och shoppat lite detaljer så som krukor, filtar, gardiner, kuddar, ljus etc etc.




Filt från Ikea


Kuddfodral Boel & Jan, Sammetskudde och gardiner i marinblått fr Ikea




Bäddset fr Ge-kås/Ullared




Det har varit en del förarbete för att Elin skulle få sitt rum...Vi har fått sätta upp en vägg i Tv-rummet (visar det rummet en annan dag) för att skapa ett rum till henne...

Hon ville ha en liggande vit trävägg, i samråd med mig, som vi målade vit...Hittade en spegel på vinden som hon målade vit och byrån köpte jag på Ikea.



Det fanns inget fönster i den delen av rummet som vi byggde utan vi fick flytta ett av fönstren från tvrummet in i hennes del....



lampskärm i blåvitrutigt från Åhlens.




Vi gör den mesta renoveringen själva, men just fönstret blev lite jocksigt så vi beslutade att anlita en snickare som flyttade på fönstret åt oss. Tror ni inte att just där han sågade gick ett vattenrör och han hade inte kontrollerat det innan han körde sticksågen i väggen...Ve och fasa...var bara till att ringa in en rörläggare en lördag...det blev ju billigt och bra NOT! Nu är det iaf klart för att tapetseras och sen ska jag pynta...JIPPIE!



Nedan ser ni hur rummet såg ut på mäklarbilderna...



Det är bakom soffan vid dörrkarmen som väggen har satts upp.Hon fick på det sättet tre garderober i sitt rum. Ser lite litet ut på denna bilden, men det blev faktiskt riktigt bra!


Nu ska vi på kalas! Både Tosse och Alex fyller år så vi ska dit på en snabb kaffe och fika innan det är daxt att tillbringa lördagskvällen i Elins lilla rum...


Dagens ord blir mitt måtto:

-Finns det hjärterum finns det stjärterum...


Kramis på er alla!

MVH Semlan









































7 kommentarer:

  1. Så mycket fina detaljer, krukorna är helt underbara! Önskar dig en fin lördag. Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Så frächt med blått o vitt , brädvägg är jag också inne på nånstans ...har bara inte listat ut exakt var än :-)
    ha en mysig kalasem.

    Kramar Bittan

    SvaraRadera
  3. Det blir ett väldigt fint rum :)

    Jo rätten består av grillat kött, färsk champinjonsås, det var hela svampar :P Friterad potatis. Dem friterade potatisen sådär hela skivor istället för den vanliga pommes. Mycket godare så tyckte jag :) Sen hade dem ringlat en god vinäger över.
    Smaskigt värre var det hihi.

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Här är ju en som älskar blått coh vitt, blir så fräscht ihop och härliga tyger och tapet du käöpt :) vilken osis med röret och samtidigt oproffsigt utav snickaren, får väl hoppas att det var han som fick stå för notan, ha det härligt på kalaset, kram

    SvaraRadera
  5. Blått och vitt är verkligen fint.:-) Kram stina

    SvaraRadera
  6. Vill ha alltihop!! Är ju mina färger. Fastnade speciellt för pläden. Får nog ta en tur till det stora varuhuset bara för att köpa den...ler.
    Ha en fortsatt fin helg!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  7. Elins rum ser jättefräscht ut. Blått och vitt är riktigt skönt ! Kram Eva

    SvaraRadera