Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


fredag 18 juni 2010

Morgondopp och trädgårdsrunda...

God morgon alla goa bloggisar!
Jag är helt förundrad över grönskan ute i år. Det är så vackert!


Idag har jag börjat morgonen med ett morgondopp och blivit ompysslad i håret....håret blir så fint när man tvättat det i sjövatten. Är så uppiggande! Oftast tar jag ett kvällsdopp varma sommarkvällar precis innan jag kryper ner för det svalkar så skönt och man sover så gott då! Tyvärr är jag så mesig så nattdopp tar jag inte...hujedamej vad kräftorna skulle gotta sig på mina tår då*ler. Simmar heller inte ut så långt i sjön då jag tror att sjögräset är näcken som drar ner mig i fötterna...hihi...jag vet att jag är löjlig. I havet är jag rädd för maneterna...blääää....ryser....Men sådan är jag. Blir dessutom löjligare och löjligare med åren...hum...inte bra!



Efter morgondoppet var det dax för en kopp kaffe. Jag var och köpte mig en separat mjölkskummare häromdagen och den är super bra om man vill ha gott skum på latten...Hade en expressomaskin med ånga på 15 bars tryck, men jag blev inte nöjd med skummet*ler. Detta är perfekt! Bra start på dagen alltså....Tar med er på en runda bland lite av mina blommor i trädgården idag....


Resten av dagen skall tillängnas städning....(ett nödvändigt ont, som man säger)...och om jag får maken med mig....



så kanske det blir en tur till Ikea då det var mer bildelar som behöver bytas på min skoda och biltema ligger väldigt väldigt nära...hihi...



Tycker bara det är roligt att gå omkring där! Sen vill dottern som är 16 ha en bredare säng, helst 120 cm så vi får se vad vi hittar i så fall...

Annars är det fulltecknat i helgen. Jag jobbar på Lockryds sommarmöbler lördag och söndag 10-16. På lördag har vi släktträff och då är det full fart med grillning och bus och trevligt umgänge...

Kommer bli lite konstigt i år när inte mamma är med och fixar och donar....känns så overkligt alltihopa. Tänk vad livet kan ändras på sekunden....Hon blev påkörd av en lastbil i augusti förra året och fick sådana skador på huvudet så hon lever inget normalt liv längre. Hon kommer aldrig komma att bo hemma igen, utan bor på ett boende där hon kan få omsorg dygnet runt!
Nähä...dax att byta ämne för nu regnar det visst inne...hum....
Saknar dig sååå lilla mamma!


Det är dessutom barnkalas*2 denna helgen, så det blir att stå i....Presenterna ordnade jag i Ullarde så det är fixat! Skööönt!


Det blev ingen premiärgrillning i går. Vi blev bortbjudna istället, men köttet ligger kvar i kylskåpet, fast idag är det inte riktigt så fint som igår och framförallt kallare i luften...vi får se. Hade ju varit mysigast att äta ute och inte bara grillat och gå in och sätta sig....var är sommarvärmen?????

Jag håller på att skapa en trädgård i gammal stil. Blommorna jag planterar går i rosa toner och i blå-lila toner. Finns något rött inslag sen förut och det får stå kvar än så länge. Jag vet inte riktigt hur jag vill ha det mer än att jag vill ha gammeldax perenner och lantlig charm. Det ska vara en doftnjutning när man vandrar i trädgården och det skall finnas blommor som visar sin prakt växelvis med varandra!



Lite mossa får finnas men helst ska det vara en grön frodig gräsmatta. Det ska finnas buskar och fruktträd....ja det är mycket jag vill ha....vi jobbar på detta och suger på karamellen så att säga...


Denna vackra pelargon fick jag som tack för min insats i hemkunskapen hos en kollega. Den är köpt på torget i varberg. Visst är den vacker!
Dagens ord blir:
Dagen idag är en märkvärdig sak.
Tänk, evigheten fram och evigheten bak!(Alf Henriksson)


Sköt om er allihop!
kramis semlan








9 kommentarer:

  1. Brrrr....badar du redan...kan det vara sköööönt...men man vaknar ju förstås..är en riktig badkruka, tur man har pool...:D ha en skön helg, kram

    SvaraRadera
  2. Det låter så avstressande och somrigt med ett morgondopp, för att sedan få sig en god kopp kaffe!!! Jag kan riktigt drömma mig bort från kontorsstolen... *smile*
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Full fart hos dig som vanligt :)
    Lyxigt att ha så nära till bad! Jag tror inte att jag vågar mig i före midsommar :S
    Ha en fin fredag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  4. Vilken lyx att få bo intill en sjö!! Härliga bilder från din trädgård!
    Ha en skön helg!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  5. Ja, du verkar haft ett tufft år med mor din... sänder en värmande tanke.

    Hoppas ni får en rolig fest i allafall och att morotskakan blir god.

    Cilla♥

    SvaraRadera
  6. Vad härligt med morgondopp!
    O så ljuvliga trädgårdsbilder! Vad fint det ska bli med mormorsrabatt, vackert gammeldags. Där hör ju pionerna hemma, mina favoriter:)
    Vad sorgligt det som hänt din mamma, det känns förstås ännu mer såna gånger när ni samlas allihopa. Hoppas ändå ni får en mysig släktträff!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  7. Du är inte lite häftig som badar redan! Hua, såååå kallt! Fryser bara jag tänker på det ;0).
    Vad tråkigt med din lilla mamma. Man vet verkligen aldrig vad som kommer att hända. Min svärfar dog i cancer för två år sedan, bara 60 år gammal. Det är bäst man lever idag och njuter av alla stunder man får. Alla som tjatar om pensionen fnyser jag bara åt, vadå, jag lever ju NU! Ingen vet om man finns i morgon...
    Ha en härlig helg och visst hoppas vi på sol!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  8. Jag förstår dig vad gäller att bada bland kräftor, maneter, sjögräs, näcken... Jag är precis likadan. När vi är ute på sjön så sitter jag på däck och solar. När det blir för varmt så sänker jag ner en stor hink i Vänern som jag sen halar upp och häller över mig. Då har jag badat tycker jag. :D :D Klok eller? Nää, skulle tyvärr inte tro det.

    Kramkram
    Ullis

    SvaraRadera
  9. Vad ledsamt och höra om din mamma, så otroligt tragiskt! Vilken jobbig tid ni alla måste ha genomgått...

    Förstår att du saknar din vanliga mamma.
    Livet är skört och kan snabbt förändras, min mosters mans 25åriga barnbarn dog för 2 veckor sedan så han föll från en balkong och igår var begravningen..Overkligt!

    --Men vad härligt att kunna ta sig ett morgondopp. Är det varmt i vattnet, en kompis badade med sina barn nu i veckan, men jag har inte tagit något premiärdopp än för i år badkruka som jag är ;)

    Mjöl och socerpåsen har jag köpt här
    http://lavendeldockor.se/butiken/products/foervaringspaasar
    Mina påsar är finare än de på bilderna.

    Fina påsar finns även att köpa här;
    http://asasvenskdesign.se/

    Tack för dina omtänksamma rader inne hos mig tidigare.

    Varma kramar
    Linda

    SvaraRadera