Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


lördag 24 juli 2010

Är jag präktig?!

Hej alla goa vänner och bloggisar!
Idag vill jag ge er alla en liten bukett trädgårdsblommor för ni är så goa och lämnar så mysiga kommentarer på min blogg! Varsågoda!


Idag ska jag jobba och ikväll ska vi röja i vår tvättstuga. Eventuellt får vi besök på lite kvällsfika med...Igår jobbade jag först sen bar det ju iväg till min bror som fyllde 30 år igår som ni vet. Han hade monterat och suttit i gruppen jag köpte till honom som jag visade i gårdagens inlägg. Där bjöds det på jättegod smörgåstårta och marängtårta med smultron, hallon och blåbär samt gräddtårta med jordgubbar...mumsigt!

Under dagen hade gubben och barnen varit och plockat jordgubbar så jag kokade sylt när vi kom hem från kalaset...

Burkarna köpte jag på rean på IKEA för 14.50 st. Bra! Lite av jordgubbarna åt vi till nattamat med socker och grädde och lite frös jag in som de är. Gott att ta fram till tårtor och andra bakverk i vinter....
Sonen hade plockat av nästan 3 liter vinbär så jag passade på att koka lite vinbärssaft med.

Det blev iaf 3 flaskor. Den lilla flaskan ska jag "pynta " med en klase vinbär och en handtextad skylt med vit spets och ge till Ann-Christine som är gift med en av ägarna på jobbet= Lockryds sommarmöbler. Hon lagar så underbar mat som hon ger mig när jag jobbar så jag vill ge henne något tillbaka....Gott är det hon lagar med! Kan äta hur mkt som helst av hennes mat!
Jag vet att man kan tycka att jag är präktig som ska göra "allt" själv, så dagens ord blir ett citat av Julie Andrews:
Ibland är jag så präktig att jag inte står ut med det själv....
Precis så känner jag det ibland när jag ska göra så himla mkt själv. Det finns ju färdig saft i snabbköpen! Men så tänker jag att det är rätt så mysigt att vara präktig ibland med tanke på det goda resultatet!
Jag tror att ordet präktig avskräcker mig då jag inte vill vara förmer än andra! Jag kan bli ledsen istället för stolt om jag får ett påhopp om hur präktig jag är som hinner med hemmet barnen, jobbet och studierna, men det handlar ju inte om att jag är präktig, det handlar ju om att det är det jag älskar att göra. Det är vad som är min hobby och egentid som det talas så mkt om idag.Tycker ni att ordet präktig har en negativ klang?
Jag skulle gärna vara anställd hemmafru om jag fick möjlighet. Allra helst skulle jag givetvis vilja vara hemmafru i mitt eget hem, men sådan ekonomi har vi inte tyvärr!
Jag får hoppas på lottovinst ikväll!
Ha en underbar lördag!
Kramis semlan
11 kommentarer:

 1. Kära underbara Semlan! Om du mår bra av att göra saker som i andra ögon låter präktig så fortsätt med det.
  Användandet av ordet präktig bottnar nog i respekt och kanske lite avund tror jag.
  Jag läser med stort nöje det du skriver, tycker att du är en ovanligt klok och ödmjuk person som har en förmåga att njuta av livet.
  Många kramar Annika
  P.S Ledsen i dag över påhoppet på Pysseliten, gå in till henne och läs.

  SvaraRadera
 2. Att göra det man älskar & trivs bäst med, att vara sig själv & stå för att man gärna skulle vilja vara hemmafru!!! Heja dej!

  Varför får man inte vara precis så som man vil i detta land. Likväl som många vill göra karriär istället för att vara hemma verkar det vara det enda "rätta" i detta land? Var tog jämnställdheten vägen?? Var det inte en valfrihet vi eftersträvade-lika lön för lika arbete-samma förmåner som män etc...men ska inte det också vara så att män & kvinnor också kan välja att vara Hemma??

  Fortsätt att vara den du är...det är ju det du trivs bra med som räknas..och härligt när du delger oss andra del i din vardag=D

  Stora bamsekramar Milla

  SvaraRadera
 3. Mycket vackert och tänkvärt inlägg! Jag hade också gärna valt att vara hemma om jag kunde. Har varit tufft genom åren att kombinera 5 barn med arbete.Men nu är jag ju lyckligt lottad att få jobba hemifrån, och det gör mitt liv rikt. Vem skulle inte bli rörd över att få dina fina flaskor med hemgjord saft. Du verkar ha ett hjärta av guld. Vill också ge dig en komplimang för den nya stilen på din blogg!
  Kramar Pia

  SvaraRadera
 4. Hej igen! Såg att du funderade på att åka till Gränna. Du måste då besöka heminredningsbutiken i von Otterska villan..helt underbar!
  Kramar igen från Pia

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tack för blommorna! De är jätte fina!
  Kan nästan känna doften från alla härliga bär!
  Det är inget fel att vilja göra saker själv! Det är bara roligt att pyssla och fixa.
  Har det bra!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 6. Vackra blommor du bjuder som ögongodis. Jag tycker ordet duktig klingar negativt..Har själv varit duktig flicka i många år man efter att jag blev utbränd är det ordet negativt för mig. Energisk vill jag kalla det istället...för ibland får vi mer energi att göra saker och ting och ibland mindre energi. Bättre det än att var "duktig" tycker jag..Alla är vi unika och bra på olika saker..och tur det, då kan vi dela med oss av det vi kan :-)
  Jag hoppas du får en skön och härlig fortsatt helg..

  PS. nu ska jag inte på fler loppisar på ett tag, har blivit en hel del redan. DS.
  kram Anneli

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Just nu tycker jag att det är roligt att vara lite präktig som att sylta och safta, men det går i våger.
  Du har varit duktig så var stolt, de övriga familje medlemmarna brukar uppskatta när man
  gör det lilla extra.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Det finns många definitioner på präktig : ordentlig, rejäl, pålitlig,duktig, hygglig o.s.v. det är ju alla jättebra egenskaper. Det kan ju faktiskt gälla olika områden.Jag tycker det är fantastiskt att precis som du pyssla med sitt hem, baka , sylta, safta och sy,handarbeta, fixa i trädgård .....Det är ett intresse och en praktisk läggning man har och som man mår bäst av att få göra. Det ska du vara stolt över.Andra personer har andra intressen och var och en blir "salig" på sitt.
  Du har mitt squashrecept i kommentaren efter inlägget med kakan. Snickerskakan ligger i kommentaren efter "En lååååång gurka " Kram på dig ! // Eva

  SvaraRadera
 9. vilka härliga bilder du har, jag har nästan hela servisen du har som vas. så gullig.

  SvaraRadera
 10. Lilla gulliga du, för det första tycker jag att du är jätteduktig som syltar och saftar. Det är det minsann inte alla som gör idag.
  Ordet Präktig tycker jag kan ha 2 betydelser och det beror precis på hur det sägs och av vem.

  Kram Maidi

  SvaraRadera