Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


måndag 30 augusti 2010

Hösten är här....

Hejsan alla goa vänner och bloggisar!
Det duggar inte lika tätt med inlägg på min blogg just nu som regnet duggar av och till här ute hemma hos oss.Tråkigt!

Hösten har kommit för att stanna. Visserligen tycker jag om hösten och att få tända levande ljus mörka ruskiga höstkvällar. Det får gärna regna och blåsa och vara lite strömavbrott lite då och då!

Jag gillar lugnet som infinner sig strax efter skolstart. Att komma i rutin igen är skönt på någotvis. Samtidigt så saknar jag de ljumma sommarkvällarna utan mygg med gott grillat och utan "tidskrav"...Ja, ja varje årstid har sin skönhet! Visst är det så!?!?
Snart är det dax för mig att ta hand om min slutskörd. Tomater äter vi varje dag nu. Ska plocka in dill och persilja och frysa in till kommande middagar.Gurkan växer i växthuset och vi hinner nog skörda ett par till innan hösten är här på riktigt...

Den som är observant ser att det är konstiga datum på korten och de är alltså tagna med min gamla kamra där datumen är helgalet inställt...

Vill passa på och ge er alla en bukett med ringblommor. Jag tycker att de verkligen lyser upp i höstrusket...Är fortfarande inte riktigt alert här på bloggen och är lite vilse i livet just nu så jag hoppas ni orkar vänta ut mig!
Dagens ord blir:
Den som inte åker vilse får inte se mycket (JOLO)
Nu ska jag sätta på kaffe för Anna och Evelina ska komma hit på en snabbfika och sen ska jag rensa i trädgården och ta undan lite trädgårdsmöbler....mm mm...
Ha en bra vecka!
Många kramisar semlan

14 kommentarer:

 1. Hejsan vännen.

  Mycket att stå i hör jag.

  Vad fint att ha så mycket egenodlat, blir extra gott då.
  Härlig tid, hösten tycker jag.

  Själv har jag världens ryggskott, så här hemma blir inte mycket gjort idag.
  Lite vilse i livet är vi väl alla lite då och då, men vi bloggisar finns här.

  Ha en fin dag,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 2. Mysiga höstbilder.

  Härligt att skörda i trädgården, hoppas att det blir mycket som kan sparas till vintern när man då blir så tacksam att det finns.

  Själv ska jag göra stora lass med äppelmos

  Kram

  SvaraRadera
 3. Skönt att kunna skörda sina egna grönsaker och frysa in för kommande vinter. Trädgården är lite av en terapi och rofylldhet tycker jag. Önskar dig en härlig vecka.
  Kram BRitt

  SvaraRadera
 4. Underbara höstbilder från dej!
  Önskar dej en ny fin vecka!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 5. Fina bilder och var årstid har sin charm.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Hej Semlan!
  Helt underbara bilder! Fina blommor!
  Visst är det mysigt att kunna tända ljus på mörka kvällar.
  Har en fin vecka!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 7. Oj är det redan höst ?? Jag tycker inte att det känns så här. Fast regnar gör det titt som tätt. Fortfarande blommar det fint i vår trädgård men det är nog dags att ta upp lök rödbetor m.m. Tomaterna åker i munnen varje dag och det är fantastiskt.
  Ha det gott !! // Eva

  SvaraRadera
 8. Hej där! Jag är inte lika förtjust i hösten men det är bara finna sig i det och göra det bästa av situationen...tända ljus och mysa. Ha det gott Kram

  SvaraRadera
 9. Ja det känns som om det blev höst väldigt fort. I helgen har vi plockat undan trädgårdspaviljongen och ställt undan några möbler, men jag hoppas på några vackra sensommardagar ännu...:)

  SvaraRadera
 10. Alla är vi lite vilsna emellenåt. Men snart hittar du säkert hem igen.

  Kramkram
  Ullis

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder!
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 12. Hej min vän!
  Vilka fina sensommarbilder du bjuder på.Och sen ser jag att vi tänkt lika och bytt till en lite mer höstlik bakgrund. Den är så snygg tycker jag. Har du sett vilken dag som nalkas idag..underbart. Ta den tid du behöver, jag väntar in dig!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 13. Ja nu är det höst!!!! Mysigt tycker jag!
  Härliga bilder!!!!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 14. Varför ser man en massa svampar när man blundar för att sova den dagen man plockat svamp? Det är lite ... lite irriterande! *ler*

  SvaraRadera