Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


tisdag 24 augusti 2010

Många olika tankar idag...


Hej alla vänner och goa bloggisar!
Nu har hösten kommit smygande och börjat sätta sina spår... Jag har varit orkeslös ett tag nu och låtit bli bloggandet och datorn, men nu längtar jag efter lite inspiration och snälla kommentarer igen! Tack alla ni som saknat mig...vad det är skönt att veta. Det är konstigt vad lite bekräftelse och några vänliga ord kan få en att känna, livsglädje, livslust, kärlek och att man inte är ensam...
Ibland kan man faktiskt känna sig ensam trots att man har stor familj och ett brett umgänge. För mig är det så! Jag pladdrar och pratar men öppnar inte mitt hjärta fullt ut. Jag ger det jag vill för stunden...Det har med tillit att göra. Om man bara ger lite här och lite där så kan ingen lägga hela pusslet och då blir man mindre sårbar!!!
Undrar varför jag blivit sådan...Livrädd för att blotta hela mig själv i alla lägen?!? Undrar om jag finner svaret på den gåtan någonsin under min livstid...Vad skulle kunna hända om man släppte lite på skyddsnätet? Skulle man ramla i backen då tro?! Rädsla och oduglighet verkar blivit nyckelorden i mitt liv...tragiskt men sant...Men jag ger inte upp så himla lätt utan försöker att nysta upp det som behöver nystats lite i taget!
Ja, nu känner ni till lite om mig och jag kände att jag behövde få skriva detta. Jag ber inte om medkänsla eller medömkan utan detta är bara en bekräftelse på min personlighet rätt upp och ner!
Jag hade besök i helgen av en som ifrågasatte bloggandet. Han sa att de som bloggar lever i en fantasivärld och visar upp de sidor som stärker dem själva. De andra sidorna göms undan! Jag kan hålla med om det till en viss del. Man tar bilder som är tilltalande för ögat att se på, men för mig handlar det om så mkt mer! Det handlar om vänskap utan krav, om att få inspiration och om att få dela andra människors liv och tankar på mina egna villkor. Vill jag inte veta eller inte orkar vara aktiv trycker jag bara på en knapp....Visst bloggandet kanske är en drömvärld men låt det vara det då...Det är viktigt för mig att kunna drömma och kanske kunna få förverkliga lite av drömmarna oxå... Bloggandet har gett mig många nya "vänner" och nya "drömmar". När jag läser kommentarerna blir jag glad och känner mig som en vän och lite mindre ensam...hur känner ni?

Jag ska uppdatera er lite om vad som hänt de sista veckorna så fort jag laddat upp bilderna från kameran...Skolan har börjat nu och det har gjort en massa förberedelser och nya inköp inför detta! Spännande för barnen när skolan kör igång igen. Hanna börjar förskolan nu och får åka skolskjuts. Det är väldigt spännande och roligt enligt henne. Skönt att vardagsrutinerna smyger sig in tillsammans med hösten tycker jag....
Nu ska jag köra Hanna till tandläkaren, sen ska vi ut till Ölsremma och hälsa på Mira och Pernilla. Kanske att vi tar en tur på komosse och plockar lite bär. Det beror på vädret för idag är det riktig höst här!!
Dagens ord blir:
Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken. (Michel Pfleghar)

Ha en bra tisdag!
Kramis semlan

23 kommentarer:

 1. Upp med hakan, oduglig tror jag inte ett dugg på att du är - det finns nämligen ingen som är det!!

  Håller med om att man visar upp sig från "sin bästa sida" på bloggarna, men vem vill se andras smutstvätt och skitiga köksgolv? Jag tycker att det är lite samma sak som att man städar när man ska få gäster...är det också en fantasivärld?

  Man beter sig ju inte på samma sätt på jobbet som eller med vänner som man kan göra hemma, skillnaden är nog inte fantasi/verklighet utan snarare privat/offentligt.

  Ha nu en riktigt bra dag!!!
  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Du är världens bästa Semla! Bara så du vet. Saknar dig både på bloggen och privat...

  Love u!

  Kram Fettot

  SvaraRadera
 3. Nä, du lilla gumman min. Ta INTE åt dig om det där med bloggandet. Själv skriver jag då verkligen inte om de bästa sidorna. Han vet inte helt vad han pratar om, även om han till viss del har rätt. Men det gäller minsann inte alla, kan jag säga.
  Många är ensamma eller mår lite dåligt och är mycket hemma. De får möta andra som ger dem uppmuntran via bloggen och det är minsann positivt. Inredning är kanske inte heller hans intresse, för vad är väl så mycket roligare än att dela sitt intresse med andra likasinnade?
  Låt inte det där trycka ner dig gumman.

  Sedan kan jag förstår att du kan bli lite nere sådär. Det blir ju en hel del av oss ibland och det är jobbigt. Men ta en dag i taget, tänd ljus, fika och ha det lite mysigt för dig själv. Jag har sådana stunder, med fika, tidning och ljus t.ex. Så vilar jag mycket. Ta hand om dig du duktiga gumman.
  Kram Stina
  Love you!

  SvaraRadera
 4. Hej goaste Semlan!
  Vilket fint o personligt inlägg. Jag känner igen mig i mycket av det du skriver..

  Angående kommentaren från din besökare, tror inte han vet riktigt vad han pratar om..Visst "bloggstylar" säkert många av oss bilderna men inte visar vi väl bara upp sidor som stärker oss själva?? Näe,det håller jag inte med om. I vår lilla värld av Blogglandia skriver vi mycket om inredning o vackra saker,intressen vi har gemensamt. Det är ju det vi valt att blogga om. Vill nån starta en blogg om vardagens umbäranden o visa tvätthögar o smutsiga badrum så får de väl göra det;)

  Ha det bra nu Semlan, du äger!! (som min bonusdotter skulle säga,hihi!)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 5. Jag har saknat dig...

  Jag kan till viss del förstå den som ifrågasatte ditt bloggande. Men vi människor är ju faktiskt gjorda så att vi väljer självklart att göra det vi mår bra av (för det mesta). Bloggandet har fått en helt ny vändning i mitt liv känns det som och jag mår väldigt bra av det. Jag gör det i min egen takt och de som vill läser. Det är mitt val och det gör att jag mår bra.

  Visst, det är som en fantasivärld. Men sååå många som har träffat underbara vänner genom sin blogg och som har vågat ta steget till sina drömmar.

  Jag ger tummen upp för bloggandet och du får en STOR kram från Mig

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Jag tänker inte försöka skriva ned en massa kloka ord - du vet redan vad jag tänker om dig. <3

  Men jag vill säga att kommentarerna du fick om bloggandet som fenomen känner jag inte igen riktigt. Men det viktigaste är vad vi själva tycker - du, jag och alla andra som bloggar.

  Kram på dig! Skönt att höra från dig, vännen...

  SvaraRadera
 7. Välkommen tillbaka
  JÄTTEROLIGT

  SvaraRadera
 8. Jag kan absolut inte hålla meddin vän. Bloggandet är fantastiskt och det ävenett sätt att skriva av sig och få både råd och hjälp med olika saker. Sen får folk se det hur dom vill så länge man själv gillar det man gör så strunta i vad andra tycker. Du har en härligt och fin blogg att varastolt över.

  Stor Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Hej Semlan!
  Vad roligt att ha dig tillbaka!
  Önskar dig en skön vecka!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 10. Hej goa Semlan!
  Vad fint och personlig inlägg du skriver.
  Tycker om det du skriver.
  Ja, bloggande kan vara olika för olika personer. För min del skriver jag om det som faller mig in just den dagen om man får ta det som det är. Jag kan inte ställa om mig bara för att man skall vara på ett visst sätt och passa in i ett visst fack även i bloggandet.
  Bloggen kan man ha av olika orsaker, och kan hjälpa många i sin ensamhet som kanske inte så stort umgänge annars och även kan få hjälp och råd av sina bloggvänner.
  Det vart en lång kommentar.
  Ha de gott
  Kram BRitt

  SvaraRadera
 11. Hej goa vännen! Härligt att du är tillbaka!
  Du kan vara stolt över din fina, härliga blogg!!! Du är skapad till en övermåttan underbar och härlig person, unik, värdefull och älskad, glöm aldrig det!
  Önskar dig en härlig dag!
  Bamsekram Margot

  SvaraRadera
 12. Så toligt att Du är tillbaka och vilket fint inlägg! Vad gäller bloggandet så gör vi väl det för att vi har stor glädje av det. Själv är jag så glad att jag började, känns som om jag har fått många nya vänner som har samma intressen som jag.
  Ha det gott goa Du!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 13. Det kan vara skönt nu när hösten kommer och det blir lite lugnare.
  Jag har haft en sån glädje över min blogg och andras inredningsbloggar och jag har lärt mig så mycket.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 14. Välkommen tillbaka! Alltid kul att va inne hos dej! :)

  SvaraRadera
 15. Hoppas du mår bättre nu! Jag tycker inte du ska ta åt dig av folk som inte uppskattar bloggandet! Den personen har säkert en hobby som du inte är så intresserad av. Visst kan det vara ytligt med bloggande men vem har sagt att man ska blotta sitt innersta hela tiden..Folk som inte bloggar har kanske svårt att förstå...men vi andra som bloggar förstår ju varann...det är huvudsaken tycker jag! Det är nog många nyfikna som tittar på min blogg men jag skriver aldrig något som jag inte kan stå för och är aldrig särskilt personlig..så jag står för min blogg! Sen får folk tycka va de vill! Stå på dig och njut av ditt bloggande! Stor kram :)

  SvaraRadera
 16. Hej vännen!
  Vad roligt att du är tillbaka, jag har saknat dig! Vad skönt att du mår bättre nu. Man får försöka att inte bry sig om såna som han, men ibland är det svårt.

  Visst är det skönt att skolan har dragit igång och det vardagliga börjar rulla på som vanligt, det mår vi nog bäst utav....

  Ha det riktigt bra nu så hörs vi snart igen....Många Kramar till dig goa bloggvän! Therese

  SvaraRadera
 17. Roligt att ha dig hör igen...bloggandet har bara fört med sig massor utav positiva saker, jag har fått många nya vänner som jag träffar ganska ofta..från hela Sverige, ångrar inte en sekund att jag började med detta, ha det gott, kramen

  SvaraRadera
 18. Välkommen back gumman! Har saknat dig och dina söta kommentarer. Jag älskar bloggandet, och jag tycker man skall gå på sin egen magkänsla. Håller inte alls med, tycker bloggen ger mig jättemycket, och har fått massor av nya vänner. För mig är den ju också en bra marknadsföring för min web-shop.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 19. Hallå...känner så väl igen mig. Har också ett uppdämt behov av att få vara mitt Hela jag men hur mycket vill man lämna ut. Gillar också bloggandet eftersom det är precis så kravlöst som du säger. Vänskap & massor av härliga människor & levnadsöden. Att dela med sig är oerhört viktigt. Jag har startat om Ännu en gång, fniss. Så känner du för det så kom gärna & hälsa på:) Kram Milla

  SvaraRadera
 20. Hejsan.

  Vilket underbart inlägg!!!!

  Har all

  tid också känt mig så ensam mitt ibland alla vänner.
  Det är inte lätt att vara sig själv och mycket svårt att lämna ut sig.
  Det är ju bara ytan man visar upp för de flesta...
  Innerst inne är man alltid ensam med sina tankar och känslor.

  Bloggandet är ju ett sätt att skriva av sig sina tankar och funderingar och visa en del av sig själv, sitt hem och sitt liv.
  Att man då "piffar" till vissa foton, vad gör det?
  Alla vet vi ju att man inte alltid har det så perfekt hemma...

  Kontakter via bloggandet är väl ett jättefint sätt att umgås...vissa får man mer kontakt med och andra vill bara ha en ganska ytlig kontakt.
  Bara att välja....

  Ha en fin dag,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 21. Det går inte att dra alla bloggare över en kam, som vissa "icke-bloggare" ibland gör.
  Några skriver personligt, medans andra skriver ytligt. Vissa vill ha bekräftelse, och andra hittar vänner. En del skriver om smink och skvaller, och några om allvarligare ämnen.
  Det är väl lika mycket fantasivärld att "fly" in i en bok eller film i så fall, och ingen ifrågasätter väl det?
  Något som många bloggare har gemensamt, är ju ett fotointresse. Då är det ju heller inte så konstigt att man fixar till bilderna lite, innan man lägger ut dem.
  En konstnär kan ju hålla på med en tavla i evigheter innan han/hon visar upp den. Inget konstigt med det!
  Nej, känner man att man gillar att blogga, så ska man väl få göra det utan att behöva försvara sig!

  Vill också skicka dig ett Grattis!, för jag såg att du fyllt 30-plus ;-)
  Må så gott,
  Kram, Maria

  SvaraRadera
 22. Håller med dig angående bloggandet! Har också folk runt mig som inte fattar detta med bloggandet och därför håller jag ganska tyst om att jag bloggar. Vet egentligen inte varför, då jag bara skriver sådant jag hade kunnat berätta öga mot öga med folk. Är väl rädd för vad de ska tycka om det jag skriver!:) Känner mig begränsad i mitt skrivande när jag vet vem som läser.
  Är så glad över de "vänner" jag har är i bloggvärlden!
  Kram

  SvaraRadera
 23. Åhh lilla gumman. Jag skulle vilja krama om dig.
  Du skriver så himla fint om hur du känner det m.m.
  Den där som pladdrade om ditt bloggande verkar helt sakna fantasi själv.
  Jag får också gliringar om att jag börjat blogga. Det är ju så himla roligt och många av er där ute känns det nästan som jag känner på riktigt.
  Det är väl bra mycket bättre att blogga än att ägna hela sin fritid åt att Farma på Facebook som många kolleger till mig gör.

  Kramar till dig Maidi

  SvaraRadera