Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


fredag 28 januari 2011

Vårlökar...


Hej alla goa bloggisar!
Vad vore våren utan alla lökväxter?! Vilken tur det är att man kan köpa hem dessa underbara energigivare redan nu i affärerna. Älskar vita pärlhyasinter och vita krokusar, fast helst ska de vara knoppiga och ej utslagna ordentligt. Då tycker jag att de är som vackrast...
Nu ska jag titta i Emils fröer och se vad jag ska ha i mitt växthus i år...är ju bara så mysigt. Hoppas bara att vi får upp växthuset i tid då det är såtid mitt i flytten...hum..finns ju mkt bra färdig odlade växter att plantera annars!
Idag har jag huvudvärk, yrsel och näsblod igen...vet att jag måste dra i handbromsen men det är inte lätt. Särskilt när en del personer i ens omgivning inte förstår vad det är med mig utan kopplar det till lathet när jag inte orkar hjälpa till vissa stunder och behöver vila...De vet inte vilket helvete det är när hjärnan fullständigt korssluter...Jag är en kämpe och vill väldigt mkt men när kroppen säger stopp så är det ingeting att göra...det är platt fall i sängen. Den känslan är fruktansvärd och ångest nivån är hög....hatar att inte styra mig själv, har ju ett oerhört kontrollbehov och vill vara med överallt...stolt är jag med och vill inte vara i dena situationen...nog om tråkigheter för idag...
Här är det iskallt ute och dimman ligger tjock över isen. En sådan här dag önskar jag verkligen att jag hade en öppen spis att kura framför....snart snart snart
Nu är det dax för kaffe!
Dagens ord blir:
Att leva är inte allt, solsken, frihet och en liten blomma måste man också ha (HC Andersen)
Ha det gott!
Kramis semlan

14 kommentarer:

  1. Godmorgon! Tack snälla för dina ord ;) Ja, jag måsta köpa några några lökar i dag eller något vackert att titta på i helg.
    Det låter inge vidare att behöva må så dåligt. Vet vad huvudvärk och yrsel innebär....
    Och det är SKIT att vissa människar är så empati lösa och ska utmärka sig på olika sätt, som sårar en. Man kan ju undra hur en människa som ger sådana negativa känslor och ord mår själv egentligen.........Måste ju var jobbigt att gå och vara så bitter på andra.
    Men tyvärr så finns dom och dom går inte att göra om. Men det är deras val att leva så. Så man får bara bestämma sig, att elaka människor får inte förstöra ENS liv. Försöka att ens energi inte går till spillo, till att reta sig på deras sätt att vara. Men det är inte lätt!!
    Man måste vara gipsad från topp till tå för att dom ska begripa att man mår dåligt. Så sjukt!!
    Målar man sig så tror dom att man är frisk...men det är ju endast ett kroppsligt hölje dom ser, det är ju insidan som räknas...(himmel vad jag blir arg)... ;)
    Ja ja,..Stå på dig, och njut av livet och skit i energi tjuvarna!!
    Ha en lugn och skön helg, om det går i flytten och KRYA PÅ DIG.
    Kramen till dig.

    SvaraRadera
  2. Ja, vad vore våren utan alla vackra vårlökar....

    Önskar dig en Trevlig helg o Lycka till med allt!
    Kraaam Therese

    SvaraRadera
  3. Så fin citat, så är det ju! Hoppas det blir bättre, jobbigt med sådant man inte kan styra själv!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ja, nu ÄR det verkligen snart vår! Om ett tag iaf :-) Längtar.. Du får ta det lite med ro trots allt, och krya på dej. Men visst är det trist när man vill så mycket, och kroppen säger stopp! Ha en trevlig helg :-)

    SvaraRadera
  5. Usch! Det låter inte bra det där... Du får försöka ta det lite lugnt och vila. Jag vet att det är svårt, när man vill så mycket.
    Hoppas iaf att du kryar på dig.
    Härligt ändå med lite vårfägring, när det fortfarande är vinter ute...
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  6. Jag tycker absolut att du gör rätt som drar i handbromsen..dessutom borde du stoppa ludd i öronen så du slipper höra alla dumma kommentarer! Lyssna på din kropp!!

    Jag har förtstått att ni ska flytta iväg..och det blir till ett annat hus antar jag eftersom du skall ha ett växthus!! Låter såå härligt!

    Hoppas att du får en riktigt avkopplande och rolig helg!!

    Kram Sanne!!

    SvaraRadera
  7. Hoppas att du kan se förbi de som inte förstår. Du har all rätt att känna efter själv och göra så som du anser bäst för dig.
    Underbart med vårlökarna och inte minst tulpaner i alla färger. Fick en bukett av maken i förrgår, bara så där. Gulligt !! Kram Eva

    SvaraRadera
  8. Härligt med alla lökar och fröer...
    Lycka på jorden ;)
    kram ullamaria

    SvaraRadera
  9. Du måste tänka på dig själv och din hälsa, att det finns oförstående människor kommer vi aldrig ifrån. Är själv inte stresstålig och får lätt ångest och hjärtklappning när det blir för mycket och otroligt trött, men är inte lat för det utan gör det jag känner att jag klarar göra. Vet inte från dag till dag hur jag kommer att må, vissa dagar har jag mer energi andra ingen alls. Så var rädd om dig och strunta i de som säger du är lat, okunskapen om en dels sjukdomar är stor.
    Härligt med vårblommor, köpte själv lila tulpaner idag så vackra.
    Ha nu en fin helg och var rädd om dig..
    kram Anneli

    SvaraRadera
  10. Släpp nu inte nödbromsen för tidigt, var rädd om dig, och ha en skön helg, KRAM

    SvaraRadera
  11. Underbart med alla vackra lökväxter, Lockryd är ett eldorado. Stackars dig gumman, bra att du själv drar i handbromsen. Du kan aldrig få alla andra att förstå, huvudsaken är att dina närmaste stöttar och förstår. Vad härligt med vedspis och öppen spis i nya huset. Jag njuter för fullt av mina. Det är en ny järnspis ni köper ser det ut som? Behöver du en fantastisk murare så kan jag rekommendera han som skapat vår spiskupa. Ha en skön helg och var rädd om dig!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  12. Hej
    å jag älskar pärlhyacinter!!! Så fint..
    Stor kram

    SvaraRadera
  13. Men sån sant!! Blommor piggar alltid upp!

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  14. Hejsan.

    Visst är det härligt nu med alla lökväxter man bara vill frossa i...och man längtar sååå till våren.

    Hoppas du känner dig piggare och att du kanske vilat lite i helgen.

    Ha en fin vecka,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera