Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


tisdag 22 november 2011

Nu börjar jag få lite ångest...

Godmorgon alla goa bloggisar!
Nu börjar jag få lite ångest över allt jag vill göra och hinna med och alla måsten jag måste göra innan jul. Likadant varje år...Jag älskar att julpyssla och jag drömmer om bullerbysjul, men sen slutar det i stress hur mycket jag än fokuserar på att ta det lungt och verkligen prioritera det jag verkligen vill, men det är sååå himla svårt...vill ju så mycket hela tiden!!

Inte blir det bättre av att veta att man ska pendla till Gbg. nästan varje dag efter avslutad VFU, som jag dessutom måste jobba in 5 dagar på som jag missat pga sjukdom...usch vad hjärnan går på högvarv...detta gillar jag inte.


Trodde jag blev klokare med åren, men icke sa nicke....

Visar er en bild på en adventsgrupp jag gjorde inför reportaget, men som togs bort av mig lika fort igen...kändes inte roligt! Men nu när jag tittar på bilden tänker jag att sååå tråkig var den nog inte. Har svårt att bli nöjd med det jag gör när jag är inne i en sådan här sväng. Tycker alla andras blir så fint och jämför...har svårt att se vad jag själv åstadkommer på ett positivt sätt...hur dum får man bli?! Varför inte tycka om sig själv? Jag har ju så lätt att tycka om er alla andra! Något jag måste arbeta hårt med mig själv med för att må bra...

Nu ska jag ge mig ut i skogen med Gabriel och Hanna som har studiedag idag, och plocka ny mossa till en adventsljustake och lite krukor som jag ska göra ordning i eftermiddag. Ska värma lite glögg och ta med. Provade Äpple, kanel och vaniljglögg som jag köpte på julmarknaden på falbygdens ost. Den var verkligen värd sina 79 kr! Super god! Bella Noche, Estebans står det på flaskan. Kan verkligen varmt rekomenderas!

Dagens ord är riktat till mig själv:
Såga inte av den gren du själv sitter på.

Ha en go tisdag!
Kramis semlan

11 kommentarer:

  1. Ta många djupa andetag, ge dig själv en stor kram och säg åt dig själv att du är duktig och inte behöver överprestera. KRAAAM

    SvaraRadera
  2. Låter jobbigt , jag vet för jag har varit precis likadan !
    Det tog lång tid och flera tragiska händelser som fick mig att tänka om.Efter mycket gråt och tandagnisslande "tvingade " jag mer eller mindre min pappa som blev dement när min mamma hastigt gick bort.Jag vårdade honom hemma i 2 år !!!!! samtidigt som jag hade ett chefskarriärjobb och "mitt eget liv".Det var inser jag efteråt nyttigt för mig att inte själv kunna påverka min situation , då lärde jag mig att vara nöjd med mig själv och att det blir jul utan hembakade lussekatter och stress bara vi tog vara på den lilla tid vi fick tillsammans.
    Jag stressar nu med är sån som person men på ett positivt sätt som jag själv valt. Har 1000 projekt på G och älskar att få saker gjorda men nu gör jag det för min egen skull inte för vad jag tror att andra förväntar sig . Detta är inga råd till dig bara en förmedling i korta kryptiska drag att jag lyckades förändra mitt liv till mycket lugnare och harmoniskare bla genom att för 2 år sedan "ge upp " ( tycker alla andra ) min 10åriga chefskarriär. Ett omöjligt liv nu efteråt men då gick det på ngt konstigt sätt.För mig var det det bästa beslutet jag tagit att själv förändra för ingen annan gör det åt en.
    Massor av kramar och lycka till
    från Bittan

    SvaraRadera
  3. OjOj, låter som du behöver ta ett djupt andetag och varva ned
    känner igen din situation ,är lite lik dig ,men försöker prioritera det som jag tycker är roligast ,inget roligt när saker blir måsten
    men eran utflykt till skogen med glögg tycker jag var en toppen ide
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  4. Några måsten blir det men annars blir det som man hinner ,kramis ,Nette

    SvaraRadera
  5. Kære Semlan,
    Hvor er det dog befriende, at høre jeg ikke er den eneste, der stresser lige over julen :) Dejligt ærligt indlæg at læse - tak for det og en god blog iøvrigt!

    Var det forresten ikke noget for dig, at deltage i min giveaway på bloggen? :) Der er ret gode vinderchancer og tror den ville forsøde den stressede juletid lidt:)
    http://www.summerfieldhome.blogspot.com/

    Kramis Lene

    SvaraRadera
  6. Vad mysigt det lät med nyponsoppa och ostmackor : ) KRAM

    SvaraRadera
  7. Inte bra att känna stress nu när det ska vara mys och ro. Du får nog göra två listor ...en akut...och en.... "kan vänta". Och glöm inte att delegera.Lätt att säga, jag vet själv hur ivrig jag är. Men det brukar ordna sig på något sätt. Kram Eva

    SvaraRadera
  8. Försök ta det lugnt, lättare sagt än gjort...känner igen mig själv. Men har börjat lära mig att ta bort alla "måsten" det blir jul ändå!

    Stor KRAM Helena

    SvaraRadera
  9. Hello ! Lovely photo! and I do like the ...do not cut off the branch...hihi you make me smile !!
    Gail x

    SvaraRadera
  10. Håller verkligen med dej !!!Man vill göra så mycket varje år!!! Sen blir det lite stressigt men man försöker undvika det så mycket som möjligt!!!!Önskar dej en skön och avkopplande advent!!!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  11. Hejsan,vilken mysig blogg jag hamna på,lägger till mig och kommer gärna tillbaks.

    SvaraRadera