Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


fredag 9 december 2011

Vilket ruskväder....

Go´morgon alla goa bloggisar!
Idag är det värsta ruskvädret ute. Jag har hemstudier och har tänt en brasa och läser en mkt tung grodd litteratur på engelska ang. en globaliserad omvärld...littsem nästa vecka!! Det enda som är bra är brasan!

Jag ska leta rätt på någon julinspirerad mat idag också. Vi ska ha glöggfest med tre andra familjer här ikväll....dessutom ska jag hinna med och besöka min älskade lilla mamma och fixa med fållen på hennes julgardiner samt åka och handla.

Huvudvärken kommer redan smygande...Det är så mentalt påfrestande att se mamma sitta där i sin rullstol och man själv är totalt maktlös. Känslorna rasar i kroppen varje gång man går dit....sorg...dåligt samvete...goda minnen....dåliga minnen...outredda saker....kärlek...saknad.....

Dagens ord är sagda av Drottning Kristina:
”Den verkliga kärleken begär inget annat än att få älska.”

Måste tacka för era kommentarer i gårdagens inlägg, hade en deppig dag...Jag har fått diabetes (typ 2) och lilltösen astma, kändes bara botten och då blev jag lite gnällig...förlåt!

Ha en bra tredje adventshelg allihop!

Kramis semlan

5 kommentarer:

 1. Studera är roligt, även om det är jobbigt ibland också. Du har i alla fall fixat mysig stämning vilket alltid underlättar studerandet. Tråkigt för sig med diabetes för dig och astma för dottern. Man FÅR vara gnällig ibland. Man är väl inte mer än människa. Kram på dig.
  Helena Milton

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det låter mysigt med brasan, men läsningen avundas jag dej inte idag:)
  Vi bakar pepparkakor här,och har det ganska mysigt.
  Tänker på dej, ibland är det tungt.
  Hoppas att det blir bra med din mamma också.I juletider vill man ju att alla ska må bra och ha julefrid.
  Önskar dej en fin dag.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Kära Semlan!
  Vad jobbigt för dig , förstår att du blir ledsen med alla bekymmer men du vet att ljuset alltid bor just bakom molnen.
  Förstår också att det är påfrestande att besöka din sjuka mamma, men jag tror att hon gläds åt dina besök även om hon inte kan förmedla det till dig.
  De varmaste kramar till dig!
  Raina

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!
  Skickar en bamsekram till dig och hoppas att din helg blir mysig på alla sätt och vis.
  Tänker på dig!!

  Fortsätt jobba på med boken....se det positivt....du kommer att bli en hejare på engelska(om du nu inte redan är det)Hahaha...

  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 5. Jag brukar läsa din blogg , men har inte kommenterat . Innan ni flyttade skrev jag några kommentarer till dig både när jag var utan blogg och sen jag skaffat en , men eftersom jag inte fick någon kommentar av dig tänkte jag att du tyckte min blogg var "tråkig".
  Tycker du har en sån fin , trevlig blogg . Gillar att läsa det du delar med dig av .
  Jag förstår din känsla när du drabbats av diabetes och dottern fått astma .
  Jag fick själv diabetes typ 2 diagnosen för ett halv år sen . Det var en omställning och mycket att lära sig . Men nu går det bra , jag har lärt mig vad jag kan äta . Kollar blodsockret , inte så ofta nu som i början .Har tablettbehandling Metformin .Tycker att jag fått bra hjälp av sjukvården .
  Det blev en lång kommentar .
  Tråkigt med din mamma . Förstår att det är tungt för er .
  Ha det bra. Och jag lovar dig att diabetesbesked känns lättare om ett tag .
  Hälsningar Maria ♥

  SvaraRadera