Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


tisdag 13 december 2011

Jul jul och konsumenternas högtid?!

Hej alla goa bloggisar!
Just nu hinner jag inte vara så flitig här på min blogg....Har massor av kurslitteratur att läsa och rapport att skriva....stressigt värre. Vill ju vara klar i nästa vecka innan julafton!!Nu är det konsumenternas högtid! Det handlas julklappar hit och dit och mycket ...


Dagens ord blir därför detta:
"We think we are consumers at Christmas time.
No!
We are being consumed at Christmastime.”

Lite tänkvärt tycker jag i dagens konsumtionssamhälle, eller?!

Själv vill jag gärna påminna om att det faktiskt handlar om att fira Jesus födelse, och inte i första hand hur många paket vi får, lätt att glömma i julstöket!

Ha en go tisdag!
Kramis semlan

7 kommentarer:

 1. Jag tycker du gör det fantastiskt bra som studerar och tar hand om din stora familj .
  Blogga får du göra när tiden finns .
  Julklappar har vi dragit ner på nu när barnen blivit så stora och tjänar egna pengar . Det är bara minstingen Sara 14 år som får många paket . Dom andra får nöja sig med få . Det är så svårt att veta vad man ska köpa . Mycket lättare förr när dom kryssade i leksakskatalogerna ;)
  Lycka till med studieuppgifterna !
  Försök att inte stressa ♥
  Fin bild på krubban .
  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Och du pluggar på precis som jag gör : ) Vi har löst det där med julklappar genom att köpa för vars 100:- och spela julklappsspelet. Mina söner skall få varsin kokbok och barnbarnen skall jag köpa kläder till på mellandagsrean, de får så mycket klappar av alla andra ändå. KRAM

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!
  Heja på med ditt läsande och med dina arbeten...belöningen kommer sen, när du kan njuta av att du varit flitig och kan slappa och ägna tid åt din familj och dina nära och kära!!

  Lite festligt att du har exakt likadana figurer som jag har vid krubban. Det enda som skiljer är att min krubba ser lite annorlunda ut.

  Bra sagt det där med julklappshandlandet. Vi försöker att köpa mindre för varje år som går. När vi köper så tänker vi mycket på att göra saker tillsammans och då lägga pengar på det istället. Som t.ex en resa och inte bara köpa för köpandets skull.
  Vill man ge bort så finns det mycket som man kan göra själv, sånt som inte kostar så mycket.(för det är ju trots allt väldigt roligt att ge bort små paket till sina vänner)

  Ha det gott
  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 4. Ta det lugnt gumman!!!Jul blir det ändå!!!Va duktig du är som pluggar och ligger i!!!!Lycka till min vän!!!!
  Kramar Lotta

  SvaraRadera
 5. Hoppas det går bra med läsandet! Vad kul att du tittade in och ville vara med i min give away! Lycka till!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Verkligen tänkvärda ord om julen, vi önskar dig en trevlig helg...3 tanter.

  SvaraRadera
 7. Ja, det är något att tänka på för oss alla. Det är lätt att dras, så mycket man vill ha. Fint att
  du påminner oss om varför vi egentligen firar jul. Kram Sofie

  SvaraRadera