Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


måndag 19 juli 2010

Dax att plocka bär!!!!!!!!!!

Hej alla goa bloggisar!

Nu måste jag ta mig ut i skogen och plocka bär...Det finns massor av blåbär. Jordgubbar har vi fått av svärmor, men jag ska se om jag inte hinner upp en gång till på självplock innan säsongen är över. Är så gott med hemlagad saft och sylt...






Jag brukar göra jordgubbsaft, rabarber och citronsaft, röd och svart vinbärssaft och sylt och gele. Sen fryser jag in blåbär och hallon som de är. Det gör jag paj på i vintermörkret. Jag brukar frysa in några jämnstora fina jordgubbar också som jag har som isbitar i lilla drinken vid senare tillfällen...


Dessa smultron plockade jag utan för lekstugan. Där är jag och små äter nästan varje dag...
Kantareller och trattkantareller plockar jag gärna. De steker jag i smör och har till kött eller i sås eller på smörgås...mmmmmmmmmmmmm....det gäller att hitta dem bara!Kan vara knivigt ibland....
Igår fick jag ett ryck och cyklade hela vägen med barnen ut till mitt föräldrahem. Det är en och en halv mil dit härifrån. Hanna och Frida åkte i cykelkärra bakom min cykel. Vi stannade och drack vatten och åt lite skivat äpple på vägen....Gissa om jag har ont i kroppen nu!!!!!!
Hur ska det gå nu när jag är på väg till IKEA idag?!
Dagens ord blir:
Skam den som ger sig!
HAHAHAHAHAHAHA
Jag visar vad jag shoppat en dag framöver!
Ha en go måndag!
Kramis semlan




13 kommentarer:

  1. Godmorgon.
    Har sett att blåbären är mogna, ska plocka lite grann. Jordgubbar går det fortare och plocka, ska köpa med lite när vi åker idag. Det var en rejäl cykeltur du tog, förstår lätt om du har träningsvärk idag.
    Ha det gott
    Vi hörs
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Vad underbart det låter trots att det var långt att cykla. Vi har bara lykats ta oss iväg på en tur i sommar än så länge. Har varit så varmt så man har knappt orkat röra sig. Men nu ser det ut att vända. Vilken inspiration du delar med dig av! Måste också gå ut i skogen och se om jag kan hitta några bär. Det är ju såååå gott!

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  3. Inte illa, att cykla så långt:) Hoppas du orkar med Ikea sen...fast det brukar alltid gå bra när det är nå´t roligt som ska shoppas=D
    Härligt med allt syltande & saftande...mumma för själen. Tyvärr är det alldeles för sällan som jag själv gör det?
    Men gott är det och lite bär i frysen har jag allt hunnit med:)
    Ha en fortsatt härlig sommar. Kram Milla

    SvaraRadera
  4. Oj vilken kondis du måste ha!
    Och blåbär, ja visst ja det måste man ut och plocka!
    Rena dunderbäret säger dom vise!
    Hoppas du får en fin Vecka!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  5. Hallojsan!

    Ja att plocka in bär och frukt är att bevara sommaren på burk1 ett roligt "måste"!!
    vi skall åka och plocka jordgubbar idag..till just sylt!

    ha det gottis! Kram Sanne

    SvaraRadera
  6. Hej,
    läste om ditt försök till en romantisk natt, hos "Huset- vid-ån-Therese" och fnissade gott:-)
    Ja, ibland undrar man lite hur motsatta könet funkar ;-)
    Åh, vad gott med bär och svamp! Vi åt smörstekta kantareller på smörgås i helgen...mmm...underbart :-)
    Kram, Maria

    SvaraRadera
  7. Ja nu vaknar ekorren i oss och vi samlar för att frysa ner eller göra sylt och saft. Gott är det att bara äta bären som de är också!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  8. Det låter härligt! Jag gillar både att plocka bär o svamp- o äta dom också:) Vi har ett jordgubbsstånd just utanför jobbet och det hänger oftast med ett eller två paket hem;)
    Ha det gott! Kram Cilla

    SvaraRadera
  9. Herregud vad du är pysslig med att safta och sylta. Önskar att jag kunde uppbringa tid och ork till allt sånt jag också.
    Här uppe i Jämtlandsstugan där vi är nu håller blåbären på att mogna och jag har lovat mig själv att i år ska jag plocka med mig en hel del att ta hem. Får se hur det blir med det.
    Vi har två av barnbarnen (5 och 14 år) med oss häruppe och det blir då inte lltid som man tänkt sig men jag ska kanske lura med mig dom in i skogen.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  10. Det var en rejäl cykeltur det! Vi brukar cykla från Månstad till Ulricehamn varje år på den gamla banvallen. Tar hela dagen med många härliga pauser. Imorgon blir det shopping för min del också..Ullared står på schemat.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  11. Du kära Semlan där (för övrigt min enda 'kost' från december till mars.... nästan i alla fall). Jag sitter med min morgoncappucino och inväntar morgonracet, men än har jag en kvart kvar. Jag kör 7 mil x 2 fem dagar i veckan, för att komma till mitt jobb, och om exakt två timmar har jag min första klient suuuuuck! Ingen sommarsemester hägrar, då jag alltid spar den för en årlig Indienresa på minst en månad i december.

    Tycker det är kul att ha hittat hit, till Din bulldoftande blogg, läs hemtrevliga! Du förefaller vara min motsats då jag är så långt från pysslig som bara tänkas kan, men i nästa liv skall jag sylta och safta!!

    Dejliga bilder as usual & tack för go kommentar!

    Som sagt, svinottan... på Österlen

    Agneta

    SvaraRadera
  12. Visst är det gott med hemlagat...men jag får njuta utav mina gårdsmarmelader och ska även köpa in sylter och honung, hoppas det blev några fynd igår, ha en fin dag, kram

    SvaraRadera
  13. Få plocka bär o svamp är ju riktig sommar!
    Härligt!!!!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera