Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


onsdag 28 juli 2010

Hjälp mina växter har käkat anabola....*fniss

Hej alla goa bloggisar!

Idag har jag jobbat mellan 10-15 på Lockryds sommarmöbler fast jag trodde jag skulle vara ledig. Goa pengar! Blir ledig i morgon istället...

Idag när jag vaknade tog jag mig ett svalkande morgondopp och tvättade mig i sjön. Det är sååååå härligt! Vattnet är perfekt tempererat nu tycker jag....Gubben och jag åt ostmackor och drack kaffe i morgonsolen medans barnen fortfarande sov...Det var en sådan fridfull morgon. Sådana skulle man få ha jämt...


Efter frukosten gick jag min lilla morgonrunda i trädgården efter att ha vandrat på kissrunda med Frida. Vet ni vad jag upptäckte?

Jo, mina växter måste käkat anabola för jag har inte besprutat eller gödslat dem med tanke på min allergiska lilla dotter, men ändå växer det så det knakar!


Här i denna kruka har jag timjan, oregano och annanas salvia.

Har ni sett så vackra blommor det kommer på annanas salvian?!

Persilja och rödbetor och dill trängs i en rabatt. Tycker det är sååå gott med ugnstekta färska rödbetor med smör och havssalt...mmmmmmmmmmm
Jag har aldrig odlat physalis (kapkrusbär) förut och de växer som sjutton. Ska bli kul och se om de blir goda...


Min paprika plantar växer också och har massor med små paprikor på sig!


Tomater kommer jag med få gott om i år. Jag har satt fyra sorter. En röd och en gul cocktailtomat och en bifftomat och en vanlig...


Gurkplantorna blommar med för fullt...



Så här trångt är det i växthuset ... Mina potatisar är uppätna nu..... det var mumsigt! Det kommer jag att odla igen nästa år. Det är en speciell känsla att gå ut och ta in lite av det man själv odlat. Ett salladsblad till mackan, lite dill till potatisen, lite persilja till salladen...sååååååå gott och njutningsfullt!
Jag lovade att jag skulle berätta om vår utflykt igår också, men det blir kortfattat för det blev ingen. Mitt i frukostmötet ringde min bror och hans fru och var i akutbehov att lite hjälp så vi begav oss dit i stället. Gabriel fick klippa deras gräsmatta med en åkgräsklippare, det var mkt bättre än polkagrisar. Själv fick jag äran att homestyla ett sovrum. Jag inredde det i en ljus nästan vit caffelatte färg med vita och beigeöverkast, kuddar och mattor. Har träningsvärk i kroppen idag efter allt målande...blev himla bra iaf och de var nöjda förutom bror som hellre ville lagt ner pengarna på legoland än shopping av heminredning*ler, men när han kom in var det redan stylat och klart så han kunde inte protestera denna gången. Min gubbe och han var ute och såga lister och då passade jag och svägerskan på att göra om i "smyg" Hihihihi...tji fick han. Åker till legoland kommer de säkerligen att göra ändå!!
Nu ska vi och grilla hos kompisar....det suger i magen ......
Dagens ord är riktat till speciellt min bror Patrik och ska läsas med ett leende!
-Pengar är som gödsel. De gör nytta endast om de sprids.... (Francis Bacon)
Ha en go kväll!
Kramisar semlan
















13 kommentarer:

  1. Växterna trivs verkligen hemma hos dig :)

    SvaraRadera
  2. Jisses vad växterna trivs hemma hos dej.Ha en skön kväll och en härlig dag i morron när du är ledig.Ha det bäst rara du.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Låter som du haft en underbar morgon, en bra start på dagen. Gröna fingrar har du det syns ju som växterna trivs hos dig. Här växer det också, tomatplantan är översållad med tomater..mums. Vi fick ju lite välbehövligt regn förra helgen, det gjorde susen för växtligheten.
    Ha en skön kväll..
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Tack så jättemycket för hjälpen! Patrik e jättenöjd med rummet... och jag med! Du e så duktig!

    Jag gillar verkligen ditt "dagens ord". Patrik bara fnyste, haha! Den snåljåpen!

    Stor kram till er alla på Strandkullen!

    /Fettot

    SvaraRadera
  5. Visst är det härligt att kunna gå ut och ta det man är sugen på bara några steg utanför huset. Det är nog ännu mysigare att gå runt och titta på hur allt växer och frodas.

    Jag köpte en annanas salvia förra året men den klarade inte vintern. Den skall väll förvaras frostfritt och jag glömde helt enkelt ta in eller täcka för den.

    Du får ha en trevlig kväll
    kram Mia

    SvaraRadera
  6. Hej Semlan!
    Vilka härliga bilder, dina växterna är jätte fina!
    Målandet kan ju vara roligt:)
    Önskar dig en mycket trevlig kväll!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  7. Tänk att kunna ta sig ett morgondopp och sen sitta och äta frukost.... så härligt!!!
    Att du har gröna fingrar kan vi se på dina härliga bilder.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  8. En mysig morgon ser ni ut att ha haft - de är värdefulla de mornarna. Vilka fina växter du har, imponerande för att inte tala om utsikten från altan- vilken utsikt!!!!.
    Ha en trevlig kväll

    SvaraRadera
  9. Fantastiskt vad det växer hos dig, du ska vara glad för att du har gröna fingrar
    Ha det så bra

    SvaraRadera
  10. Hej Semlan!
    Oj vad det växer och frodas hos dig! Det måste vara anabola de käkar, hihi;)

    Jag har oxå en ananassalvia men den har inte fått några blommor så som din.

    Det låter som du hade en riktigt härlig sommarmorgon, nått att tänka tillbaka på sen i mörka november:)

    Ha det gott!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  11. Ja du det var verkligen växt kraft det, är kanske lite tropiskt där vid sjön... Vad kul med renovering i smyg, tyckte inte bror din att det blev snyggt då, inget är ju gratis här i världa. Kramiz Pia

    SvaraRadera
  12. Oj vad det växer hos dig !! Och det gör det hos mig med. Det är den här märkliga sommaren med extrem värme och extremt regnande. Men visst gläds man att växterna mår bra av detta. Ni bor så vackert. Och vad underbart att bara hoppa i för ett morgondopp. Precis så gör vi i sommarstugan. Härligt !!! Kram Eva

    SvaraRadera
  13. Åh vilka härliga odlings- och växthusbilder! Sådär hoppas jag att det ska se ut hos mig nästa sommar. Vi bygger det sista på växthuset just nu så det blir odlingsstart till våren!

    SvaraRadera