Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


lördag 7 augusti 2010

Mini kräftskiva!

Gomorgon alla bloggisar!

Igår hade vi en jättemysig kväll. Våra goa vänner Mikael och Elisabeth var hos oss och vi åt god mat och umgicks samt fiskade kräftor. Det var första gången de fiskade kräftor, så det var lyckat!
Mikael vet kanske inte om det , men han betydde oerhört mkt för mig i en svår stund. Vi läser på högskolan i Borås tillsammans och precis i rätt ögonblick var han där för mig. Jag tvivlade på mkt just då, men han fick mig se hur välsignad jag faktiskt är och att Gud finns där för mig även om jag tvivlat...Såå skön känsla av gemenskap och det har satt avtryck i hjärtat som är livsbestående...TACK! Skivan Smyckad av Niklas Hallman spelas flitigt här hemma sen vi fick den ska du veta! Texten i "ge mig utrymme att dansa så jag kan andas" är precis jag!






Under kvällen bjöd vi på kräftor oxå, så man kan säga att vi hade "kräftskiva".De var dock kinesiska... Jag lagade en potatisgratäng och stekte korv och köttbullar, sallad med melon, ost och bröd, avocado med sweetchilie, räkor, ägg och majonäs samt kex bullades det upp med också!


Jag säger bara mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Sen gick vi ut och lade mört i kräftburarna och slängde i dem i sjön. När vi väntade på att det skulle bli mörkt så vi kunde göra första lyftet åt vi tårta och drack kaffe/te.


Jag gjorde en mycket enkel tårta med sockerkaka, vaniljsås och jordgubbar....






Jag hade bakat pariserbullar som jag tog fram med...svärmor och svärfar kom förbi lagom till kaffet. Vilken tur de hade*ler*
Sen var det dax för första lyftet. Vi hade bara tio burar så vi förväntade oss inga mängder, men det blev 35 stycken lovliga kräftor...




Min kamra är värdelös på nattbilder, men här ser ni resultatet efter första lyftet! Vi lyfte en gång till sen och drog upp lika många till....Nu ska här plockas krondill och kokas kräftor idag.
I övrigt ska jag baka kakor och tårtbottnar och städa idag....Hoppas att hinna pyssla lite och hälsa på mamma med. Vi får se...Jag fyller 40 år på tisdag och mina arbetskamrater kommer tillsammans med svärmor och svärfar och pappa och Anita på lite kalas på söndag. På tisdag ska jag vara och "fira" med min mamma och Siim och mina syskon med respektive. Mamma klarar inte av när det blir för många så det blir bäst så här. Senare i höst ska jag ha lite bjudning för mina vänner. Vill inte ha kalas egentligen... Vill vara ifred, samtidigt som jag gärna vill ha kalas. Usch, känner mig splittrad...
Dagens ord blir:
Avsluta varje dag och var färdig med den. Du har gjort vad du kunnat.( Ralph Waldo Emerson)

Nu ska jag äntligen göra som bloggvännen Rita och ta mig en underbar kopp kaffe i lugn och ro innan det ska börja stressas runt!

Kram på er alla och ha en underbar lördag!
Semlan

6 kommentarer:

  1. Oj ser ut som ni hade en underbar dag/kväll tillsammans. Härligt.

    SvaraRadera
  2. Mmm.. Jag blir hungrig!
    Det är alltid roligt med kräftskiva.
    Ha en bra Lördag!
    Kran Anette

    SvaraRadera
  3. Wow, vilken härlig buffé du dukat opp. Ser jättegott ut.

    Massor av firande framför dig med.Förstår hur du menar att det både är roligt & den där känslan att man bara vill vara ifred.
    Jag ser nog till att vara bortrest på min 40-årsdag:)

    Kramkram Milla

    SvaraRadera
  4. Mums så gott med kräftor. Ser ut som ni hade en jättemysig kväll. Trevlig lördag önskar jag dig. Stor kram Paula

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig kväll ni hade och vad gott det ser ut med kräftor och tårtan.
    Har aldrig fiskat kräftor själv utan det blir köpta fr affären.
    Håller med att Ulricehamn är fin och vilka villor. Vi bodde på Campingen som ligger längst bort när man åker igenom staden och går strandpromenaden in till centrum.
    Bor du i Ulricehamn?
    Ha en härlig söndag.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  6. Vi åt också kinesiska kräftor, visst var dom ovanligt goda iår, tror dom har fått koll på det här med salt och dill. Men ännu roligare är det ju och dra upp egna, vi fiskar i en bäck. Och den steg upp över gärdena av allt regn, då är det ingen idé och fiska. Och födelsedagen närmar sig, hoppas du får hjälp och fixa allt.
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera