Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


tisdag 5 februari 2013

Häst-tårta...

 Godmorgon alla goa bloggisar!

Idag är jag hemma och grejar lite, min huvudvärk börjar ge sig till känna...satte min här vid datorn lite med en kopp kaffe och två alvedon. Tänkte att ni skulle få se bilderna från Hannas 9-års kalas med hästtårtan jag lovade att visa er...

Som sagt i tidigare inlägg var det häst-tema på kalaset. Hästservetter köptes på Nille och hästbilder till godispåsar och placeringskort skrevs ut från google, ballonger sattes upp i huset och korven sjöd på spisen och voila´ett barnkalas hade blivit till...



Jag var lat och köpte färdiga marängbottnar som jag fyllde med kesella vanilj och skivade bananer och färska hallon. Sen bredde jag vispad grädde på och dekorerade med hästhuvuden jag gjorde i vit och brun marsipan samt kakao...
 
 
Barnen åt med förtjusning. Sen lekte vi lekar och avslutade med fiskedamm...
 
Mina barn brukar få välja vad de vill ha för tårta och ibland kan det bli riktiga utmaningar för min fantasi, men det är alltid en speciell stund när vi sitter och diskuterar vad de vill ha...sådana stunder är guld värda för mig!
 
Nu skall jag nog gå och vila lite, huvudvärken blir inte bättre av att jag sitter vid datorn känner jag...hade tänkt greja lite idag och byta sängkläder mm...efter vilan får det bli nya tag!
 
Ha en skön tisdag!
Kramis semlan

4 kommentarer:

  1. Kul med tårta som ingen annan har.........mycket fin är den.
    Låter jobbigt med din huvudvärk, hoppas den släpper efter lite vila.
    Du har ju haft det väldigt tungt ett tag så inte konstigt att du mår dåligt.

    Krya på dig,
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  2. Så mysigt med kalas! Vilka fina tårtor du gjort! Va duktig du är! Men du...har du varit med i leva och bo..ser ju bilden i sidan! vilken vacker bild! Finns det länkat så man kan se det fortfarande tro..nu måste jag titta! KUL! Kram :)

    SvaraRadera
  3. Härligt med kalas .Vilka fina tårtor du har gjort.Kanon.Men vad jobbigt med huvudvärk inte skoj.Håller tummarna att den ger sej efter vílan.Ha en skön tisdag och krya på dej goa vännen.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  4. NU har jag sett reprtaget! Superfint! Såå himla fin dukning och din dotter har verkligen jättefint rum i rött och vitt! Var har du hittat de fina stora kopparna som du planterat i?

    Kram :)

    SvaraRadera