Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


torsdag 15 juli 2010

Fikastund!

Hej alla goa bloggisar!

Idag ska jag ha en "bara vara" dag! Jag ska börja jobba igen på fredag så nu ska jag njuta av dagarna som är kvar....

Man är inte särskilt hungrig i värmen, så här äter vi mkt frukt och grönt på dagarna.... Vi äter inte rejält innan senare på kvällen för tillfället. När man väl sätter sig och äter så känner man hur hungrig man faktiskt är....(syns tyvärr inte på vågen! Kan det vara fikat?*ler)


Fikastunden är dock helig- för kaffe måste jag ha! Köpte mig en elektrisk mjölkskummare som är helt suvären ...Det blir riktigt tjockt och krämigt skum...mmmmmmmmmmmm....


Det är viktigt att man inte glömmer att dricka i värmen!!


Tror faktiskt att jag ska ta mig ytterligare en kopp kaffe ute i trädgården nu...det är så lugnt och skönt innan alla badgäster vaknar till liv!


Sen ska vi sola ,bada och avsluta dagen med att grilla....


Ska nog hinna med att krypa ner bland kuddarna i hammoken med innan dagen är slut...


Det finns ju såååå mkt böcker som jag vill läsa inan studierna drar igång och man ska tråkas ihjäl av kurslittertur. Visserligen kan vissa av dem vara riktigt intressanta med, men det är något särskilt med en bra skönlitterär bok mellan varven. De får en drömma.....


Egentligen har jag massor att göra! Jag behöver stryka, tvätta och städa och...och... så jag låter dagens ord bli följande:

Jag har så mkt att göra så jag går och lägger mig!


(Savoyiskt ordspråk)


Ha en go dag!

Många kramisar semlan


9 kommentarer:

 1. Ja tack, det fikat tackar jag inte nej till!!!Vilken fin rostig korg för kubbarna!

  Nje, man kanske inte vill vattna allt ätbart som man har växande men den näring du köper innehåller ett o annat fr de bakre regionerna på levande varelser också: )blommorna mår bra av uringödsel i af!

  Sommarhälsn fr Nordingården

  SvaraRadera
 2. Så mysigt - allting.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 3. låter som en perfekt idé, en bara vara dag ! Sköt om dig i värmen. Nilla

  SvaraRadera
 4. Du gör klokt i att njuta av sista lediga dagarna. Och rutinerna har nog ändrats i hela landet i värmen, fika, dricka på dagen, äta sent på kvällen. Du triggade igång mig på blåvitt häromdagen. Trots värmen. Så igår stilade jag om lite i mitt kök. Inredningen går i ljust gult björk, men det kändes rätt med blått och vitt till. Jag får väl visa en dera dagen. NJUT tycker // Eva

  SvaraRadera
 5. Tack frö din gulliga kommentar!
  Underbara bilder du bjuder på!
  Ha en fin dag!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 6. Låter som en perfekt dag:) Jordgubbar, kaffe och fika under dagen:)
  Gillar din hammock...skulle gärna ligga där och läsa min senaste bok av Mons Kallentoft.
  Ha det riktigt njutbart resten av din lediga tid:) Kramar Milla

  SvaraRadera
 7. Låter Härligt!! Blir sugen att slå mig ner hos dig, fika, bara sitta njuta av den säkert vackra utsikten och bara vara :)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 8. Ja vem vill inte ligga i den fina hammocken!? Jag är också en fika prinsessa, men vad sjuttan man skall ju leva och njuta. Fin header..fast jag saknar bilden på ditt helt ljuvliga hus!!
  Massa kramar från Pia

  SvaraRadera
 9. En elektrisk mjölkskummare... Det skulle jag också gärna vilja har. Vilken tur att jag fyller år snart. *ler*

  Kramkram
  Ullis

  SvaraRadera