Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


lördag 17 juli 2010

Mitt parasoll-min räddning!

Hej alla goa bloggisar!

Jag satt och skulle ändra min header till en sommarbild, men ack vad jag bedrog mig. Inga bilder "dög". Nu får jag en anledning till att ta en båttur en dag i vår lilla eka och fota huset från sjösidan....På denna bild är det iaf ingen is och snö utan ett grönskande Strandkullen som presenteras! Ser lite dystert uti i skymningen....I år kan vi inte klaga på att vi inte haft det varm och soligt. Himlen har varit klarblå i många dagar nu och vi har haft ett behov av skugga....Jag tänkte visa er mitt 3,5 meters parasoll i sandfärg från Brafab, givetvis inhandlat på Lockryds sommarmöbler!
Utan våra parasoller skulle vi sett ut som brända pepparkakor med flagor.....ont...ont...ont... Jag rekomenderar att man har 50 kg fot till ett så stort parasoll och gärna en parasollvagn med hjul så det blir lättare att flytta parasollen efter solens bana....Vi är helnöjda. Jag skyddar mitt parasoll med ett parasollskydd med en finurlig pinne i som man drar över parasollen när det inte är uppfält. Det skyddar ju både mot fågelbajs, blåst och blekning. En väl investering tycker jag. Hos oss i Lockryd kostar denna typ av parasoll 169o kr och ett skydd 162kr. Vi har 3 meters aluminium parasoller som är vinkelbara för endast 799 kr.Billigt!
Jag jobbar idag också. Vi har ändrat öppentiderna till 10-18 på vardagar, 10-15 på lördagar och 11-15 på söndagar och vi stänger sista helgen i augusti. Har ni vägarna förbi så titta in och heja vetja. Jag är ensam höna i tuppgården!
Ikväll ska vi ta det lungt och ha familjemys. Gubben har fått solsting eller börjat bli gammal, för han hoppar över Wings on Weels i Varberg i helgen och stannar hemma med sin lilla familj istället...något fel är det*ler. Äldsta dottern ska dock dit och hålla liv i papsens tradition*hum*...Enligt mig är det mer festande än biltittande....
Dagens ord blir därför ett citat av Rosanne Barr:
Människor är så otrevliga mot rökare. Man tycker att de borde vara lite trevligare mot dem som är döende.

Ha en sköön lördag!
Kramis semlan
6 kommentarer:

 1. Härliga bilder:) Ja vad skulle man göra utan skugga=D

  Jobba i lagom takt nu i värmen:)
  Kramar Milla

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder .Bara så fina....Önskar dej en skön och härlig dag vännen.Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 3. Älskar att se bilder av ditt vackra hus oavsett väder. Har inte riktigt förstått vart i Dalsjöfors du bor, förutom att det är vid sjön... Blev lite såld på ditt parasoll, det tål att funderas på. Bor ju bara ett stenkast från Lockryd.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Ha ha, tack Semlan för dagens skratt! Jag gillar ditt "dagens ordspråk".

  Snyggt parasoll dessutom, tänk om jag bodde lite närmare då skulle jag titta in till dig på jobbet... *Ler*

  Kramkram
  Ullis

  SvaraRadera
 5. Dagens ordspråk var toppen! :))
  Otroligt så underbart vackert du bor vid sjön!
  Snyggt parasoll, det behövs i den stekande sol vi har i sommar!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 6. Åh så fint parasoll du införskaffat dej!
  Så praktiskt att ha parasollvagn!
  Hoppas du får en fin Söndag!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera