Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


lördag 8 maj 2010

En allmänt lugn dag...

Godmorgon alla bloggisar!
Idag är det helgfrukost som gäller...mums!

Visst är det underbart att bara kunna ta den tid man behöver vid frukosten! Utan en massa:- skynda dig nu och ät...vet du vad klockan är... vi har bråttom...krångla inte nu..du måste äta din frukost annars orkar du inte...platttången ligger där du lade den...har du tagit din medicin......Är kaffebryggaren avstängd...sluta bråka nu då!! Hallå har ni tagit på er så sätt er i bilen....NU!!!!

Idag låter det mer: Godmorgon, vad ska vi göra idag? Något särskilt ni har på önskelistan? Mmmmm vad det är gott med frukost när man slipper slänga i sig den....

Idag ska vi ta det lungt och sansat: Vi ska i princip ha en av våra bara vara dagar! Men vi ska gå till Gärdhem nu på morgonen och se om vi gör några loppisfynd....Alltid lika mysigt att titta där! Kanske att vi tar en tur till plantskolan i Rångedala med.

Man får en sådan inspiration där...de har byggt upp små trädgårdsrum för att visa lite vad man kan göra...mysigt!
Sen ska jag ta mig tid att titta lite i blogglandia. Visar min Ikea lampa på skrivbordet och min lilla plåt almenacka från hjärtat i Ulricehamn. Kanske att det blir en tur dit oxå för det är vårmarknad idag! Pappa har lovat att packa picknickskorg med goa mackor om vädret är fint!

Om inte så kommer jag sitta i min läshörna och filosofera och lyssna på en ljudbok eller läsa en bok idag. Kvällen avslutas med en god middag. Det blir fläskfile och potatisgratäng och sallad och hemmagjord citronfromage tror jag...

Visst är det skönt att bara ta det lungt!?
Ska njuta av att vara ledig denna helgen. Ska titta på de sista avsnitten i Mot alla vindar ikväll och gråta en skätt av det romantiska i filmen*ler.
Jag är så tacksam över min ledighet så jag kan ta igen mig...Förresten är det mycket jag är tacksam över, vi har det väldigt bra ändå, trots tjafs runt frukostbordet på veckorna. Vi har ju varandra, vårt hem och hälsan (för det mesta), mat på bordet, goda vänner och tron samt skyddsänglar. Vi är rätt lyckliga ändå...Vad mer kan man begära?!
Dagens ord blir:

Tacksamhet är hjärtats minne (J B Massieu)

Avslutningsvis vill jag tacka alla er som lämnar kommentarer till mig! Jag blir så glad varje gång jag får något svar! Jag försöker att lämna ett litet meddelande till alla er som jag besöker också. Det är rätt tråkigt om man inte får något gehör på det man berättar, eller hur?!Så TACK igen, ni gör min dag!
Ha en trevlig lördag!
Kramis semlan











13 kommentarer:

  1. Vilken alldeles UNDERBAR dag! Och vilken vacker frukostbricka.. Mmmmm!

    SvaraRadera
  2. Härligt härligt....låter det som ni har. Varje lördag äter jag frukost själv på gott och ont. Tånåringarna äter inte när jag jag det...de sover längre sen jobbar maken varje lördag. Men som sagt på gott och ont, här sitter jag och bloggar med en kopp te och nybakade bagetter, så rätt ok...
    Din dag låter som min ska nog ta en tur till plantskolan för inspiration, alldrig fel.

    HA en skön dag
    Kramar Anna

    SvaraRadera
  3. Härligt med en dag utan stress, man hinner och njuta av tillvaron och frukosten. Loppis och plantskola tycker jag är perfekta utflyktsmål. Jättefin skrivbordslampa har du också.
    Ha en mysig och bra lördag
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Tack för din fina blogg.Den är så trevlig.Fina bilder som inspirerar bjuder du på.Det är när jag hittar en sån här blogg som jag blir sugen på att börja blogga själv.Hälsningar från Maria i norr.

    SvaraRadera
  5. Hej Maria i Norr! Välkommen hit! Skriver här om du tittar hit igen...Vad kul om du med börjar blogga så vi kan hälsa på varandra...mvh semlan

    SvaraRadera
  6. Hallojsan Semlan!!

    Vilken underbvar start ni har haft nu på morgonen..älskar också att ta det lngt på helg mornar..man behöver det för att ladda batterierna!
    Vilken fin planskola ni verkar ha i närheten!!..Jag tycker om när det byggs upp miljöer..lättare att bli inspirerad då!..

    Ha en härlig lördagskväll nu!!!

    Kram Sanne... :)

    SvaraRadera
  7. Ser ut som en bra start på dagen!
    Hoppas också blev bra. Här har den varit intensiv. Jobb och sen till Rålamshovsparken där KTH hade jippo, tyvärr regnade det och var kallt, så nu blir det till att tina upp.
    Roligt att Du vill vara med i min lilla tävling.
    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Låter som en underbar lördag
    Hoppas ni hittade på mycket kul ihop

    SvaraRadera
  9. Hej "Semlan"!

    Jag hittade hit på något sätt från bloggen "Inspiration i vitt".

    Du har en mysig blogg som jag gärna besöker igen. Jag blev dessutom inspirerad av fotöljen med den grå luddiga klädnaden. Är det fårskinn?

    Ha det gott & Trevlig helg!

    SvaraRadera
  10. Så trevligt du skriver! Det blev inspiration till en extra mysig frukost imorgon - ingen stress - bara njuta av en ledig dag!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  11. Hej, vilken mysig blogg du har! Jag gillar din läshörna, och din fina skrivbordslampa. Ha en fortsatt skön helg!/kram maria

    SvaraRadera
  12. Älskar dagar man kan få ta det lugnt på.
    Ang boken så lovar jag dig att du inte blir besviken.
    Billigast blir det om du köper den via nätet typ bokus.com. Annars kan du ju låna den så länge.
    Eva som jag jobbar med skriver så bra att du kommer förstå precis hur det hänger ihop.
    Kul när andra tipsar om boken den ligger mig så varmt om hjärat eftersom det var trädgården som lärde mig att fotografera och det var där jag kunde samla kraft och komma tillbaka.
    Hoppas vi hörs mer via bloggen
    annika

    SvaraRadera
  13. Hej vännen! Det låter som du haft en härlig dag. Det du skriver om är livskvalite för mig....Fina bilder från ditt mysiga hem. Ha en skööön söndag! Kram Therese

    SvaraRadera