Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


onsdag 12 maj 2010

Får jag bjuda på en god kladdkaka inför helgen?!

God förmiddag alla bloggisar!

Idag är världen lite grå och vit igen. Jobbigt att vara sjuk. Det jobbigaste är nog att man vill så mycket så man inte hinner vara sjuk. Man vill vara pigg och kunna gå och jobba men kroppen strejkar. Jag tänker ofta mer på vad andra ska tycka över att jag sviker dem istället för att tänka på mig och min familj. Framför allt sätter jag mig ofta i andra hand och har ändå dåligt samvete...Varför är man sådan? Är man sjuk så är man ju sjuk!! Man blir ju inte bättre av att tvinga sig bli bra snarare tvärtom...man ska lyssna noga på kroppens singnaler!!


Dagens möbel:
Jag visar er en Devon grupp från Brafab idag(bilden tagen fr Brafabs hemsida). Visst ser det härligt ut?! Där skulle man vilja sitta och njuta med bästa vänninan eller maken just nu! Jag vill ha sol och värme NUUUU! Om ni inte har något för er och vill åka på tur så har Lockryd sommarmöbler öppet hela helgen. Röda dagar 10-16 annars 10-18. Finns mycket fint på jobbet just nu mitt i högsäsongen för sommarmöbelförsäljning.


Som sagt annars så känns livet lite gråskaligt idag. Det är dystert ute i luften så det fina vädret lär dröja lite till. Sjön är så mörk.....Man får peppa sig lite deppiga dagar genom att se på det man faktiskt har! Då skulle jag egentligen skämmas som klagar över huvudtaget...Får man skylla på att det är den tiden i månaden?
Meningen med livet är att må bra står det på min lilla skylt från PRESENTRIKET; då vill det också till att kunna ha förmågan att kunna stanna upp en sekund och faktiskt njuta och känna efter hur bra man mår och att man faktiskt har det bra!Det är något jag faktiskt jobbar med!

Jag visar er lite detaljbilder hemifrån idag. Barnskorna påminner mig om barnens värdefullhet! Vad vore livet utan dem?
Jag kom och tänka på en rolig videofilm av Hanna när hon fyllde två år, jag delger er den. Den får mig att bli alldeles varm i kroppen. Jag minns det som igår. Hon var hostig och vi firade henne med släkt och vänner helgen efter men tog fram lite glass dagen i all ära. Hon får kämpa sååå för att blåsa ut ljusen så hon fortsätter och blåser fast de slocknat*ler. Hoppas ni med får ett leende på läpparna och känner efter hur skönt livet ändå är...




Utan familj och vänner skulle det vara bra ensamt! Vad jag är tacksam över att jag är så lyckligt lottad. Världen är nog rätt rosa ändå!!

Som sagt det är nog den tiden på månaden som gör att humöret vallar...Ska nog laga något riktigt gott ikväll! Känner mig fortfarande väldigt mör i kroppen men febern har släppt och det är bara den hemska hostan som ska släppa taget!!

Passar på att delge er ett av mina bästa recept på kladdkaka inför helgen:


KLADDKAKA (Bilden tagen på SvD-matsidor)



3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
125 gram smör smält

Blanda allt, rör sist i 2 ägg, ett i taget.

Häll upp i smord form med löstagbarkant.

Grädda i 27 minuter i 200-225 grader.


Koka en glasyr:
1 dl grädde
1 dl socker
1 msk sirap
1 msk kakao

Koka i 5 minuter. Rör ner 3 msk smör sist. Häll över kakan.
Låt svalna lite. Servera med lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker och ganera med lite färska bär....


MUMmA!!!

Jaha, nu ska jag titta runt hos er andra lite och försöka ta mig i kragen...orken spirar lite i kroppen i varje fall, ska försöka anamma det nu....hoppas ni inte blir allt för deppade av mitt svammel här idag...

Både du och jag är tillräckligt bra!! Håll fast vid den tanken...

Med tanke på min lilla filmvisning idag så blir Dagens ord ett litet citat av Woody Allen:

Om mina filmer får ytterligare någon person att känna sig olycklig, så känner jag att jag har gjort mitt jobb...


I och för sig vill jag ju inte göra någon olycklig, bara beröra i positiv bemärkelse! Hjärtat ska bli varmt och känslan ska vara just mysig och hemtrevlig!

Ha nu en skööön ledighet eller bara en underbar dag!

Många varma kramisar :
semlan





















10 kommentarer:

  1. Vilken söt liten födelsedagsflicka.Min äldsta dotter heter också Hanna,men hon är nog lite äldre än din ,fyller 24 i juni.Hälsningar Maria i norr.

    SvaraRadera
  2. Hoppas du kryar på dig snart, är jobbigt att känna sig orkeslös och febrig.
    Snygg blomskylt, fin text.
    Nu frestade du med en härlig chokladkladdkaka som jag är så svag för.
    Ha en härlig helg och håller tummarna att du blir fort bra.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  3. Vilken gullig liten tjej..säger som du vad vore livet utan ens barn. Jag lyckligt lottade har fem stycken, och ett barnbarn! Vackert du bor vid en sjö..oj nu blev jag ju fikasugen med...
    Ha en fin helg!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  4. Men stackars lilla vän! Jag förstår precis hur du känner dig den där tiden på månaden. :-( Inge kul alls!

    Och jag känner definitivt igen mig i det du skriver om att man får dåligt samvete om man måste vara hemma från jobbet - att man ställer till besvär för andra. Som om man kan bestämma över sin kropp. Nä, vi får jobba på det där båda två tror jag.

    Jag vet inte om jag sagt det men jag fullkomligt älskar choklad, så det där receptet kommer jag definitivt att testa. Tack!

    Sköt om dig nu, jag tänker på dig!
    Kramkram//Ullis

    SvaraRadera
  5. Hoppas att du blir frisk snart.Men känn efter vad kroppen behöver. Du ska inte glömma bort att ta vara på dig själv.
    Mmm kladdkaka är alltid gott! Jag har fyra dagar ledigt så kanske jag också gör en i helgen :) Vi har fått en underbar värme så nu ska jag ut och njuta!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  6. Kära Semlan trist att Du inte mår bra, Krya på Dig och var räådd om Dig!
    Det här receptet måste jag pröva har nog alldrig lyckats med en bra kladdkaka.
    Så söt hon är tösen Din.
    Ha nu en bra helg och krya på Dig!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  7. Hoppas att du kryar på dig vännen, alltid trist att vara sjuk! Tack för det mumsiga receptet du delar med dig, nu blev jag fikasugen..Igen! Fniss! Trevlig helg! Kram Therese

    SvaraRadera
  8. Ibland är livet upp och ner men det kommer ju alltid en ny morgondag, vilken tur va. Kladdkaka är såå gott och det skulle jag vilja ha nuuuu. kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  9. Blundar när det gäller kladkakan, förbjudet för mig nu för tiden....0( tyvärr..krya på dig nu ordentligt och ha en skön helg, KRAM

    SvaraRadera
  10. Hej Semlan,
    Håller med dig ingen höjdare att vara sjuk. Man får dåligt samvete hur man än gör. I morse vaknade jag med migrän och inget dåligt sådant, kan inte öppna ögonen måste hålla mörkt och har så ont att tårarna trillar. Min man fick ringa jobbet, för jag kunde knapt parta och varför har jag dåligt samvete....man är verkligen otroligt dum...

    Krya på dig
    Kram Anna

    SvaraRadera