Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


lördag 15 maj 2010

Godmorgon alla bloggisar!
Äntligen hade vi lite sommarvärme igår. När jag vaknade var det inget vidare men sen så blev det jättevarmt och skönt! Vi var i trädgården och grejade mest hela dagen, sen var vi bjudna till Dan och barnen på grillat. Hur gott som helst! Det bjöds på skinksnitzel, potatissallad, sallad med olika tomater,fetaost mm och olika såser till...mums! Sen fick vi varma bär under vit chocklad och vaniljglass(gino)...Magen var rund som en fullmåne efteråt! Tack snälla för den goda maten!

Med tanke på hur fint väder det var så visar jag bilder på mina dynor i Andy solsängarna från Brafab sen förra året. Dynan är av märket Canyon och kommer från Fritab. Det är en lite dyrare dyna då den är i dralontyg. Men igengäld bleks de inte och är lätta att hålla rena, de är lite impregenerade...Finns hur många färger som helst på jobbet ute i Lockryd men jag älskar mina sandfärgade dynor trots att jag haft dem i jättemånga år nu. Jag byter ut lite filtar och kuddar när jag är sugen på mer färg.

Dagens "möbel" idag är annars denna parasoll från företaget ATO.Visst är bilden läcker. Den är hämtad på ATO´s hemsida! Idag när värmen slog till kände man att det faktiskt var dax att se över parasollerna hemma. Det var jättevarmt på vår altan så skuggan behövdes faktiskt...



Vi fyllde på jord och sådde lite i växthuset i går efter att vi intagit vår frukost där.Nästa grej för idag är ju att nu är det dax att få ner dahliaknölarna i marken. Mina dahlior växte så det knakade förra året och jag ser fram emot en riklig blomster i år med. Knölarna förökade sig rätt bra. Ska kolla detta idag och hoppas att de klarat vinterförvaringen...Dahlior är ju så vackra och tacksamma att ta in som snittblomma.


Vad händer annars? Jo, jag är ledig denna helg för att vila upp mig och det är så skönt att bara vara på sina egna villkor. Jag och pappa var och shoppade loss lite tack vare "hästarna". Jag fick en underbar tunika i vitt och virkat från Zay av pappa. Tack! Den ska jag ha på lilla Alvas dop och Marikas studentfest nu i maj, juni.
Idag ska jag kolla om gärdhem är öppet och så skall jag till stan och köpa lite filtar och kuddar med rosenmotiv på. Det visar jag i ett annat inlägg framöver! En och annan blomma kanske med slinker med hem*ler.
Jag fyndade ju så fina grejer på gärhem förra veckan. Visar lite repris bilder...



Det var ju den lilla brickan jag köpte då.Fotogenlampan köpte jag av pengar jag fått av mamma och styvfar som ett minne från dem till mig! Den köpte jag i antikaffären i dalsjöfors förra året. Visst är den vacker!! Vita kvistrosor följde med hem till den lilla vasen i fattigmanssilver...

Denna lilla silvertång som jag använder i sockerbitarna köpte jag på antikmässan på Åhaga för något år sedan. Jag har en större kaktång också som varit min styv-farmors...mysiga tycker jag...


Avslutar med att ge er en liten blombukett och en kram med önskan om att ni ska få en härlig lördag! Vi hade vårt fina väder i går för i dag är det regn som gäller igen så förhoppningsvis är solen hos någon av er istället!
Ha en skön lördag!
Kramis semlan

















































9 kommentarer:

  1. Skönt att du börjar bli piggare. :-)

    Jag skulle också vilja sett en bild på den vita tunikan... ;-) Är själv ute efter någon vit topp/tunika.

    Tack för tipset om det där bra materialet (kommer inte ihåg namnet nu och ser inte texten) på dynor så att inte materialet bleks. Ska jag försöka komma ihåg att fråga efter.

    Skönt för er som hade sol igår. Vi har haft regn i dagarna tre. Ingen potatis i marken än inte...

    Ha det gott!
    Kramkram
    Ullis

    SvaraRadera
  2. Du bjuder på så mycket fint Semlan...Din altan ser underbar ut, man kan tro att det är taget från en remlamkatalog! Mysigt....Ha en bra dag! Lördagskramar Therese

    SvaraRadera
  3. Vilka vackra bilder du visar, härlig inspiration. En sån olje lampa har min mamma och jag har varit spekulant på den i många år, men hon gillar den hon också. I går hade vi hyfsat väder här och idag dag öser det ner....blä. Det enda positiva är att man kan sitta framför datorn utan att känna sig lat.

    HA en bra dag Semlan
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Så mysigt och fint du raring. Ta hand om dig nu.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  5. Oj så fint du har det på altanen...och vilka fynd du gjort på Gärdhem. Silver och pressglas är en fantastisk kombination tycker jag. Nu kommer solen fram i glimtar här i Månstad, Morgonens loppis i Tvärred bjöd på leriga gräsmattor och regn. Men vad gör det när korgen dignade på vägen hem.. Ha en skön kväll!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig mix du bjuder på, härliga bilder som man blir glad utav, hoppas du har en skön kväll, här har vi äntligen fått sol vi oxå..kramen

    SvaraRadera
  7. Vilken underbar altan du har och både solstolen och dynan är jättesnygga:) Här har vi haft en härlig dag med sol och värme! Faktiskt ovant:)

    KRAM Helena

    SvaraRadera
  8. Hej Semlan!
    Vad mycket fint du visar o vad gott det lät både med grillmiddagen o frukost i växthuset:)

    Ha en fortsatt trevlig helg o sköt om dig!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  9. Det var här solen var igår, helt plötsligt blev det sol och varmt. Idag regnar det igen... Hann så lite frö, och hjälpa svärmor bära jordsäckar. Jättefin dyna, och bra färg. Parasollen är jättehäftig, hela den utegruppen var fin. Och fina saker du fyndat, så söt sockertång.
    Ha en fin söndag
    Varm kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera