Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


torsdag 13 maj 2010

Vill ha värme nuuu!

Hej Alla goa bloggisar!
Så här NÄR körsbärsträden och äppleträden ska stå i blom (vilket de inte gör här ännu, bilder från förra året) så finns det en hel del att göra i sina trädgårdar. Det är lika kul varje år att ta tag i trädgårdsarbetet tycker jag, men, och det är ett stort MEN, det vore ju trevligt att få känna att det är vår också och inte höst! Hujedamej vilken kyla här är!
Inte konstigt att inte förkyldningarna släpper...vill ha värme nuuuuu....


Jag längtar annars efter att få greja i trädgården lite i år. Vi har varit så fokuserade på huset i många år nu med renoveringar vi gjort där. Vi är inte färdiga än på långa vägar, men till största delen är vi det. Nu är det källare och vind och lite sådana tråkigare ytor kvar. Ideér finns iaf*ler.
Jag har en underbart snäll svärfar som hjälper till som hustomte här! Det ska han ha all eloge för. Vi ska inte glömma svärmor heller som hjälper till med att sy gardiner klä om soffor och lagar goda bullar och ställer upp som hund och barnvakt!! TACK!!

Här sliter Gunnar med staketet på altanen. Det är dax i år igen...Bilden tagen på morsdag förra året! Då var det härligt väder här!

Min morfar gjorde de här dubbelgrindarna till vårt gamla hus och nu är det dax för dem att få ny färg och bli uppsatta här på Strandkullen istället. Jag vet inte varför, men jag älskar grindar...




Nu till kristihimmelsfärdsdag ger jag alla mina nya bloggisar en tankeblomma som jag älskar! Det är pioneér. Jag har flera sorters pioneér i trädgården och vill ha fler. Jag drömmer om att få en gammaldax trädgård med rosor, lavendel, örter, pioneer, stockrosor, syrener, hortensior, ringblommor, dahlior, riddarsporrar, violer...m.m..m.m... ska orka sköta det med bara. Som jag sagt innan är mina fingrar allt annat än gröna*ler.
Dagens ord blir därför:
Skam den som ger sig!!

Förresten har min pappa Eije gröna fingrar, får muta honom till att bli trädgårdsmästare här...hihi...
Visar lite bilder från altanen idag. Ni ser skymtar av Brafabs serie Andy och Lindos hos mig. Himla bra möbel i aluminium, teak och textilenväv. Funkar super hos oss...


Dagens möbel blir därför Andy solsäng från Brafab som vi säljer på Lockryds sommarmöbler!Som ni förstår så handlar jag ju mina utemöbler på mitt jobb*ler. Solsängen finns i färgerna, svart, vit och silver...Det bästa med den är att den har både höj och sänkbar fotända och huvudända. Otroligt skönt att få upp benen när de svullnar lite i sommarvärmen!!

Denna bild är från brafabs hemsida...Andy solsäng i silver...SNYGG! Tycker jag i alla fall. Annars är det ju rottingmöblerna som är på framfart som jag nämnt tidigare...


Ha nu en skön långhelg och njut av livet. Man vet aldrig hur länge det varar!
Sköt om er!
Kramis semlan

















































17 kommentarer:

  1. Hejsan!

    JA nu längtar man så att man dör, nästan efter denna sol...och att det ska blomma i körbärsträden.....så vackert!

    Underbara bilder från dig!!!!!

    MiaMaria

    SvaraRadera
  2. Ja vem vill inte ha lite värme så man kan sätta igång ute, här har inte mycket blivit gjort än.
    Underbara grindar det är nåt speciellt med grindar.
    Ha en bra dag!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Jag håller med - värme hit nu!

    Men lite gröna fingrar har du allt, då pionerna är så vackra!

    Vilken lyx du har som kan kolla in alla nyheter vad gäller utemöbler före oss andra "dödlig". Ler*

    Kramkram
    Ullis

    SvaraRadera
  4. Kikar in o önskar dig en bra dag! Hoppas att du har bättre väder än vad jag har...Här regnar det! Grindarna är underbara....Kramis Therese

    SvaraRadera
  5. Vilken underbar blogg du har!!
    Tittar in för första gången men återkommer gärna..
    En underbar helg till dig!!
    / Cilla

    SvaraRadera
  6. Jag skulle gärna sitta på vår brygga med dig, äta lunch och prata om växthus och blommor. Kunde jag trolla skulle jag trolla fram fint väder och dig till vår brygga. Du har en härlig altan, han är händig din svärfar. Och pioner är så fint, en favoritblomma här också.
    Ha en härlig långhelg
    Varm kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Kikar in och önskar dej en härlig dag.Här ösregnar det i dag.Men då får man mysa inne.Ha det gott kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  8. Ja i år är det verkligen sent med allt... Jag tror det var för två år sedan då blommade körsbärsträden redan i slutet av april här hos oss... men det året var det tidigt. Men i år är det SENT.... Nu tokregnar det och man kan i alla fall se att det har blivit grönt. :)

    Ha det gott!

    Kram
    M I N D I

    SvaraRadera
  9. Jag håller med dig!!! Vart är värmen? Man får någon liten dag ibland men mestadels är det kallt, grått och blött... Min magnolia brukar blomma till valborg men ännu har den inte visat några som helst tecken på att vilja blomma. Hur som så har ni ett underbart vackert hus! Blev faktiskt lite sugen på att försöka snickra ihop en liten grind när jag såg din fina ;0).
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  10. Hej Semlan! Vilken fin inlägg du har gjort! Du är lycklig lottat som har så många runt om krig att hjälpa! Jag älskar också blommor, vita rosor är min favorit! Hoppas du mår bättre! Kram Sirpa

    SvaraRadera
  11. Vilka härliga bilder
    Här har regnet öst ned hela dagen,inget trädgårdsarbete har blivit gjort
    Hoppas på bättring imorgon, gräset börjar att bli väldigt långt ,dax att klippa
    Ha en fortsatt skön helg

    SvaraRadera
  12. Härliga grindar! Vilken härlig altan ni har. Vi ska snart börja gräva där vår ska byggas så det kommer att bli lite rörigt i trädgården ett tag.
    Pioner är bland de vackraste som finns så jag njuter av dina foton :)
    Tänk att vi har haft sol och 22 grader varmt i dag - härligt !
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  13. Vilken härlig blogg du har! Hittade hit för första gången idag och återkommer gärna!!
    Så härliga bilder du visar! Pionerna är jättevackra!!
    Ha en härlig helg!!
    //Margot

    SvaraRadera
  14. Hejsan! Jag funderar precis som du...Vart är värmen?? Längtar efter att kunna vara ute i trädgården utan vinterjackan och fingervantarna på :-) Vilken härligt stor altan ni har, måste vara guld om sommaren att kunna sitta där och umgås. Vi har också en öppen altan men inte lika stor som er. Pioner och rosor vill jag plantera i vår trädgård i år, det är ju så vackert. Vilken underbar grind du visar, helt ljuvlig!! Och en såndär hustomte som ni har skulle man ha som fixar och donar, vilken lycka :-) Kram på dig //Paula

    SvaraRadera
  15. Hejsan!
    Ja du lite värme skulle inte skada!
    me n idag spöregnar det här grrrrr vad arg jag blir men vad hjälper det!
    Vilka underbara bilder du visar, och jag håller med dej om pioner... jga älskar dessa blommor kan inte få nog av dom!
    Hoppas ni kryar på er!
    Ha en fin dag!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  16. Önskar dig en skön helg!

    MiaMaria

    SvaraRadera
  17. Hej!
    Fina grindar!! En fröjd för ögat!
    Håller själv på att måla en gammal, tyvär bara en, får ställa den som prydnad.
    Trevlig helg! Kram Agnetha

    SvaraRadera