Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


söndag 9 maj 2010

Loppis igår!! Sjuk idag!!

Godmorgon alla bloggisar!
Idag börjar jag med att visa gårdagens loppisfynd...Två silver fat och en kökssoffa m.m. Jag har länge letat efter en liten kökssoffa och igår när jag och pappa letade efter en skinngrupp till honom så vips så stod den där och väntade på mig*ler. Det bästa var ju att pappa bidrog med en slant till den*blink*Vi hittade faktiskt en snygg välvårdad skinnsoffa (3sits) och en fåtölj i rödbrunt äkta skinn. Gissa vad de tog för den?! 500 kr. Helt suveränt. Inte en fläck fanns det på den....


Hem och pyntade ett av silverfaten med en gång*ler.Visst var de fina 20 och 40 kr.Jag satte små ljuslyktor på den ena. Tanken var egentligen att ha små tvålar i badrummet på den men nu hamnade den där så länge... Någon picknick blev det inte...

Det spöregnade och var tom lite snöblandat Vilket resulterat i att jag och två av barnen har blivit sjuka. Vi är jätteförkylda, tjocka i halsen och fryser och har värk i kroppen...Känner mig faktiskt febrig...Typiskt! Jag får väl lägga mig på sofflocket idag och läsa i de böcker som slank med från Gärdhem igår ...skönt det med!
Ska klä om soffan vid tillfälle. Piffa med en filt och lite kuddar så länge. Frida bestämde att det var hennes nya liggplats med en gång så jag får nog slåss lite med henne om den platsen idag...fast å andra sidan så har jag en rätt go soffa i tv-rummet med...hum...regnar ju idag i vilket fall som helst, så det dåliga samvetet behöver inte infinna sig *ler.
Bakade bullar i fredagskväll som jag bjöd pappa och barnen på istället...Bär bullar och mandelbullar bakade jag då...Nu längtar jag efter att rabarbern ska komma så jag kan göra rabarberpaj....


Rabarbern har dock inte kommit längre än så här ännu. Någon som vet ett bra skötsel tips eller gödsel tips till rabarbern. Tycker mina plantor är små....
Skulle vara skönt att kunna sitta ute och fika i solsken nu istället. Därför presenterar jag dagens utemöbel som idag är en relaxstol i från Brafab som heter La Plata. Vi har flera olika modeller ute på Lockrydssommarmöbler och i från olika leverantörer till bra priser...

(Bild tagen på brafabs hemsida)


Visst ser det härligt ut att kunna sitta där och njuta? De finns i flera färger med!
Även idag vill jag avsluta med att tacka alla er som besöker mig. Det var så roligt i går då flera nya bloggisar hälsade på hos mig! Uppskattas med vänliga och positiva ord!
Dagens ord blir därför: Visdomsord faller ofta på hälleberget, men ett vänligt ord är aldrig bortkastat( Sir Arthur Helps)

Ha nu en riktigt skön söndag och hoppas att ni har fint väder hos er!
Ska kolla runt hos er andra lite , sen ska jag nog sova en stund till....sen en goooo söndagsfrukost!
Kramis semlan
















8 kommentarer:

  1. Gomorron !!!Vilket härligt och positivt inlägg.Blev alldeles varm i hela kroppen.Vad skoj att du äntligen hittade en fin kökssoffa.Blev ju jättefint.Vilken tur att lilla Frida fick en ny plats.hihi.Vilka snygga fat blev ju oxå så himla fintÅhhh vad gott med bullar.Krya på dej och somna du om en stund innan den goa låååååångfruuukosten härligt.Ha en skön söndag kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  2. Vad tråkigt att ni har blivit förkylda. Inte så konstigt så dystert och kallt majväder som vi har. Men idag ser det lite bättre ut här. Vilken lyckodag du hade på loppis igår, fick med dig så fina saker hem. Soffan var ju jättefin, förstår att det blev Fridas mysplats.Jag hittade ingenting på min loppistur.
    Goda bullar du har bakat!! Jag bakade vaniljbullar,bra att ha lite i frysen när värmen kommer, då vill man inte stå inne och baka.
    Tyvärr har jag inga bra tips om rabarberna. Mina ser så ynkliga ut i år också, jag tror det beror på att det är så kallt.
    Ha det nu så gått i Tv soffan och krya på dig.
    Kramar Raina

    SvaraRadera
  3. God morgon! Vi är också förkylda här men det är som du säger... man får vara glad att vädret är som det är och så får man passa på att pyssla inne i stället. Angående rabarber så har jag inga bra gödseltips men jag har vänt en kruka över en planta och den är mycket större än de andra. Det blir ju varmare där och så strävar den uppåt för att få ljus. Kanske lite kogödsel skulle göra susen också.
    Lycka till!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  4. Åh så fina saker du fyndade!
    Vad tråkigt att ni blitt förkylda....min förkylning börjar bli bättre!
    Drick varmt honungsvatten..... och ingefärsthe, riktiga dundermedel!!!!!
    Tänker på er och hoppas ni kryar på er!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  5. Din rabarber är större än våran, var ute igår och kollade. Grannens däremot var jättestor, där finns det nog något knep man skulle lära sig, får ta och fråga. Fina fynd, jättefina fat och soffan blir säkert en favorit, inte bara för vovven. Trist att du blev sjuk, du får vila dig idag. En sån go bulle och så soffhörnan med en bra bok.
    Ha det gott vännen och krya på dig
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  6. Vilka vackra silverfat du fyndade...:) Soffan är jättefin och vad praktiskt med förvaringslådor dessutom!

    Visst är det ibland skönt att vara lite förkyld och med "gott samvete" få läsa och bara vila:)

    Kram Helena

    SvaraRadera
  7. Visst är det roligt med loppisar, särskilt när man gör de där fynden som man inte trodde från början. Man vet liksom aldrig vad som följer med hem i förväg :-) Ha en toppenfin söndag nu och krya på dig. Kramis Paula

    SvaraRadera
  8. Vill du ha tidiga rabarber så sätt en svart hink över dem när snön smält bort. Sen kommer det snart späda härligt långa stjälkar, nästan helt utan blad. Kramis från Vandalerna i Ny-Ullevi! :D

    SvaraRadera