Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


söndag 30 maj 2010

MORS DAG!

Godmorgon alla goa bloggisar!
Idag vill jag börja med en liten vers som dagens ord, som står på en bonad min mamma broderat:
Mor lilla mor vem är väl som du-ingen i hela världen...
Med den versen vill jag gratulera alla dagens mammor på morsdag!
Idag skulle jag väl ligga kvar i sängen och vänta på att få frukost på säng, men här sussas det så gott så jag smyger ner i köket och tar mig en macka i ensamhet. Det är snart dax att åka och jobba på Lockryds sommarmöbler igen! Har lovat chefen att bjuda på lunch idag, ska laga den strax.
Det är rätt skönt när man får en morgon i ensamhet
med en rykande kopp kaffe och en god smörgås. Det är så lungt och fridfullt och man känner hur kroppen sakta vaknar till liv. Jag skulle definitivt behöva börja fler dagar på detta viset, men jag är så himla morgontrött...hum...vill ligga så länge det går och dra mig i min sköna säng...


Nu när det äntligen är dags att fira alla mammor - gamla som unga, tänkte jag presentera lite historik om dagen. Mors dag inträffar alltid den sista söndagen i maj och i år är det den 30 maj. Högtiden firades i Sverige första gången 1919, men det var först många decennier senare som vi började uppmärksamma dagen i större omfattning... idag är det en stor tradition här i Sverige att fira sin mamma.

Jag känner dock att dagen också kan vara förknippad med sorg, då man kanske inte har sin mamma kvar i livet så jag sänker ovanstående blombukett fr Euroflorist (google) och varma tankar till alla i den situationen...Ta hand om varandra medan tid finns.

Min egen älskade mamma var med om en hemsk trafikolycka förra året så hon har fått den typen av hjärnskador så hon inte längre är med oss på det mentala planet. Jag lider sååå fruktansvärt av att se henne i det skick hon är nu. Hon kommer aldrig komma hem igen...det är så tragiskt. Hon är ju inte mer än 60 år och hade så mkt kvar att ge! Detta ger en ett annat perspektiv på livet! Jag ska dit med mina syskon och styvfar i eftermiddag och mata henne med en bit morsdag tårta och suga i mig hennes närhet så gott det går. Jag saknar henne så otroligt nycket. Jag önskar att jag hade sagt det tidigare till henne...oj nu kommer tårarna, dax för byte av samtalsämne....

Idag tänkte jag baka en tårta efter jobbet och hittade denna på Arlas hemsida. Den såg ju så smarrig ut, härligt frasig med enkel, god fyllning. ...Nedan följer receptet....Varsågoda!

NÖTMARÄNGTÅRTA (arlas hemsida)
Ingredienser
8-10 bitar
Botten:
4 dl blandade nötkärnor
2 dl strösocker
4 äggvitor
Fyllningar:
2 dl Arla Ko® vispgrädde
1 msk kakao
2 msk strösocker
500 g Arla Köket Kesella® vanilj
Garnering:
3 dl Arla Ko® vispgrädde
1/2 liter jordgubbar eller andra bär

Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i nötblandningen. Bred ut smeten till 3 rundlar à 24 cm, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Lossa genast bottnarna från pappret men låt dem kallna på pappret på plåten. Vispa grädden lätt till fyllningen. Blanda kakao och socker och rör ner i grädden. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar eller andra bär.
Nu är det dags att sätta fart!
Som sagt: Ha en underbar morsdag!
Många varma kramisar från semlan

9 kommentarer:

  1. Semlan, om alla vore som du så skulle det inte finnas något ont i världen. ♥♥♥

    Jag känner med dig och din familj vad gäller den tragiska olyckan där din mamma drabbades så hårt. Livet kan vara grymt och ibland svår att förstå. Men vi får kämpa för att se det ljusa, framför allt för våra barns skull.

    Hoppas du får en riktigt fin dag, min vän!
    Långa kramar
    Ullis

    SvaraRadera
  2. Fin blogg du bjuder på, ha en underbar dag.
    Kram Theres

    SvaraRadera
  3. Ha en underbar dag:)

    Känner med dig när du beskriver "förlusten" av din mor..måste vara en fruktansvärd saknad när hon fysiskt finns kvar men ändå inte går att nå.

    En tankeställare att leva mer i nuet och ta vara på varandra:)
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Det knyter sig i mitt hjärta när jag läser om din mamma, du skriver alltid så tänkvärda ord. Fortsätt vara den du är.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  5. Åhh vad ledsamt med din mamma, jag känner själv hur tårarna bränner när du berättar.
    Jaa man får vara rädd om den tid man har varann!
    Visst är det skönt att tassa upp tidigast av alla och njuta av tystnad och kaffe innan ruljangsen kommer igång.
    Ha en riktigt fin dag nu. Hoppas att dom på jobbet skämmer bort dej en annan dag med lunch:)
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  6. Aj aj nu förmedlade du många känslor genom ditt inlägg. Hoppas besöket avlöpte bra, förstår att du saknar henne mycket. Jag har mist 8 st nära släktingar och nära vänner de sista 2 åren, bl:a pappa, svärmor och svärfar..så jag vet hur du känner det..men man får hela tiden försöka fokusera på att det positiva man har i livet.
    Kram på dig Semlan

    SvaraRadera
  7. Hej Semlan,

    Vad tråkigt att läsa vad som hänt med din mamma. Måste kännas jobbigt att hon lever men ändå inte som sig själv..hoppas hon har det så bra som hon kan ha det under omständigheterna.

    Stor kram till dig!

    Jenny

    SvaraRadera
  8. Det är många känslor i omlopp en sådan här dag. Du skrev så fint om din mamma . Tråkigt med olyckan. Ibland undrar man varför sådant händer. Min mamma fick leva tills hon blev 87 år , aktiv och full av intressen och vänner. Men jag saknar henne väldigt mycket.
    Nu måste jag nämna "glasstårtan" du bjöd på häromdagen......gjorde den igår och den var fantastisk. Och så enkel ! Jag la i lite blåbär också. Den kommer att finnas på många bjudningar framöver. Kram Eva

    SvaraRadera
  9. JAg lider med dig och kan bara säga att jag förstår....det är många som bär på detta att inte få dela med sin mamma. För 5 år sedan hände det något hemskt med min svärmor som inte längre finns med oss och jag har försökt att hjälpa min makes syster idag som känner det väldigt tungt.....vilket det självklart är för oss andra med.

    Tänker på dig
    Kram Anna

    SvaraRadera