Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


onsdag 5 maj 2010

Styling i växthuset-en må bra grej!

Hej kära bloggisar!

Igår skulle jag arbetat, men fick gå hem och ta det lungt istället. Det gick bara runt i huvudet och illamåendet kom som ett brev på posten. Åkte hem och lade mig i ett par timmar. Alla telefoner stängde jag av och bara njöt av tystnaden en stund...



Efter ett par timmar kände jag mig bättre och solen tittade fram så jag och Frida gick en lång skogspromenad för att rensa tankarna lite...jobbigt!!



När vi kom hem var jag lite bättre igen och gick ut till mitt nya växthus och grejade lite...

man måste försöka göra må bra grejer fast man är orkeslös för att peppa sig själv att inte ge efter för stresssymtomen...



Min man köpte en fin ros på stam som vi planterade i en kruka. Jag fick tre plast krukor av min bror Daniel som vi har målat svarta. De ser ut som gjutjärn om man inte tittar alltför nära...blev bra!





Ska ha rosentema i växthuset tror jag...Vad tycks?



Satt där ute med en vännina och drack kaffe och åt blåbärsmuffins och njöt av kvällssolen och prov invigde ljuslyktan*ler...Som jag nämnt innan är konstrottingmöbeln inhandlad på Lockryds sommarmöbler som jag varmt rekommenderar ett besök hos!!



Idag ska Fridas riktiga ägare komma hit och se hur Frida har det. Jag hade tänkt städa och göra fint, men orken fanns bara inte idag! Det blir nog väl ändå. Det är iaf inte något fel på all kärlek lilla Frida får hos oss, för vi älskar henne redan av hela våra hjärtan...skulle bli sååå tomt om de tar tillbaka henne... Hon är ju alltid så glad och viftar på sin svans när man kommer hem och slickar en i hela ansiktet av saknad! Man känner sig verkligen älskad tillbaka av henne också... Frida ska klippas och göras fin. Hennes ägare är superduktig på sånt!! Utan hennes träning hade kanske inte Frida varit en så fin och lydig hund så vi är glada att vi träffat Ewa och Janne...får väl bjuda på någon god kaka och kaffe när de kommer...Tur det finns ett konditori på orten!


Dagens visdomsord blir:

Det högsta är ej att falla utan att resa sig efter varje fall...



Ha en skön torsdag och sköt om er där ute. Stress mår ingen bra av, tro mig!! Plötsligt en dag smäller det till och inget blir sig likt igen!!!!


Kramis semlan





13 kommentarer:

  1. Gud så härligt du har fått i ditt växthus, vilket mys och mums.
    Frida ser så söt ut förstår att du vill behålla henne.

    Krya på dig
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Vad underbara bilder du visar!!!!Frida ser så himla söt ut.förstår att du vill behålla henne.Ja dom fyrbenta vännerna är bara underbara.Önskar dej en skön torsdag njut och mys och krya på dej Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Hej Semlan!

    Å så fint det blir i växthuset! Möblerna är superfina och sååå snyggt det blev med rostemat till. Krukorna blev också toppen med lite svart färg - verkligen jättefint!!!

    Hoppas Frida får stanna hos er - verkar som du mår bra av henne. Var rädd om dej och ha en fin torsdag - kram!

    SvaraRadera
  4. Älskade Semlan!
    Du skulle ju inte jobba för att du kände på dig att stressen började komma krypandes! Men bra att du gick hem och vilade och pysslade lite med blommorna - de ger mig också kraft när jag inte mår bra.

    Skickar med ett visdomsord (som jag även skall tatuera in): "Quis attero mihi tantum
    planto mihi validus" (betyder:To diminish me will only make me stronger)<3

    SvaraRadera
  5. Hej vännen. Vet du, det första jag tänkte på var en bok, du kanske redan känner till den? Det är Annika Christensen (ev felstavat) som tagit foto till den. Det är en trädgårdsbok, men handlar om stress också. Du hittar hennes blogg i min blogglista. Så jättefint ni gjort i växthuset, den möbeln var fin.Ljuvligt med rostema, krukan ser precis ut som järn på fotot. Där kommer du och trivas bra.
    Ha en fin dag
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  6. Så fint du har det i ditt växthus! En riktigt "lyckooas".
    Krukorna blev så fina som svarta.De ser verkligen ut som gjujärn.Rosorna är så underbart vackra!
    Önskar dig en riktigt fin dag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  7. Hejsan!
    Jätte snyggt med svarta krukor och rosor kan det aaaaldrig bli för mycket av!!
    Sympatiserar med dig om orken,lider själv av hypoteros och gör som du,pysslar i alla fall annars blir man liggandes och får ännu mindre ork. Trädgårdsarbete är ju sånt som samtidigt är rofyllt och inte minst roligt:)
    Må så gott/ M-L

    SvaraRadera
  8. Jag håller med dej, rostema i ditt uterum blir jättefint!!! Perfekt med lätta krukor, det var smart att måla dom. Ljuvlig ros på stam också.
    Sköt om dej nu! Kram Cilla

    SvaraRadera
  9. Så fint du gjort vännen! var rädd om dig o lyssna på din kropp! Många Kramar till dig! Therese

    SvaraRadera
  10. Ser härligt ut i ditt växthus!! Så skönt att sitta där och bara njuta! Det gäller att lyssna på kroppen och vara rädd om sig! Ingen tackar en för att man är "duktig" alltid. Tänk på dig själv! KRAM Anna

    SvaraRadera
  11. Så mysigt o fint.Du verkar kunna det där med att inreda hemtrevligt, passande namn på din blogg.Rostemat passar jättebra.Jag har själv köpt fina ros gardiner i dag.Men här i norr där jag bor är det massor av smutsig snö kvar,så jag får nöja mig med att kolla in alla trevliga bloggar som visar härliga vårbilder.Jag är sjukpensionär, har fibromyalgi,har en hund sen två o ett halvt år,så jag vet vilket toppen sällskap det är. Lyssna till din egen kropp det är bara du själv som vet vad som är bra o dåligt.Hälsningar Maria.

    SvaraRadera
  12. Hej! Jag håller med dig att rostema i ditt uterum blir så snyggt tillsammans med de vackra utemöblerna.
    Är man stressad så känns det bra att pyssla med blommor.....det är avstressande och man blir på så bra humör.
    Krya på dig
    Kram Britt

    SvaraRadera
  13. Hej Semlan!
    Vad bra att du lyssnade på din kropp och gick hem och vilade några timmar..stress är inte att leka med..har själv haft problem med det.

    Vad fint du har det där ute i växthuset, jättefin ros och vad bra den passar i den svarta urnan!

    Sköt om dig nu o ha en trevlig helg!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera