Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


tisdag 20 april 2010

Huset-före-under-efter...

Hej alla vänner!
Idag är jag nostalgisk och tänker på hur skört livet är. Känner mig deppig och ledsen. Jag har sådana dagar, men det ska jag inte tråka ut er med... Istället ska jag visa er bilder på vår husrenovering! Det blir före, under och efter bilder...

Min man och svärfar gjorde renoveringen själva, förutom taket som vi hade två jättebra killar till hjälp från ett lokalt byggföretag. Vi hade dessutom en plåtslagare som skulle göra våra plåtarbeten, skortsen m.m, men där blev vi snuvade på våra pengar och fick ett halvfärdigt och dessutom dåligt arbete utfört. Det fick min man och svärfar göra om. Han kursade senare! Man blir så ledsen på opålitliga människor!!! Tycker det är bra med tv-program som fuskbyggarna och arga snickaren så man blir observant på skitstövlarna och klåparna och får lite råd och tips på hur man ska tänka i de lägena som man själv behöver hantverkshjälp.

Nu till min lilla bildkavalkad:

Före:
Under:
Efter:
Det har varit många timmars arbete och slit och mycket pengar inblandade. Jag vill än en gång TACKA alla som hjälpte till med arbetet på olika sätt, självfallet min man och svärfar, men även tex svärmor som städade, grejade och rev och måla, samt Anita som målade och målade, Daniel som körde iväg sopor, barnen som bar tegel etc, ja, till hela familjen som på olika sätt engagerades i detta!
Är super nöjd med resultatet!
Nu är det bara balkongen och garaget kvar, sen är det dax att börja om från början med underhåll...hum....jobb...jobb...jobb...men kul!
Hoppas ni mår bättre än jag idag och har en skön tisdag.
Nu skall jag jobba och sen ska jag till min lilla mamma och hjälpa henne med gardiner!
Höll på att glömma dagens visdomsord som lyder:
Varje dag av ditt liv är ett blad i din historia.
Sköt om er!
Kram Semlan


10 kommentarer:

 1. Vilket underbart hus ni har,trodde när man ser bilden högst upp på bloggen att det var nybyggt
  Det verkar ju ligga så fint också,som en liten herrgårdd, Jag tycker äldre hus är charmigare än de nya
  Hoppas deppigheten snart går över,man får leva i nuet ta vara på varje minut,och göra något bra av den

  SvaraRadera
 2. Hej Semlan!
  Kul att Du tittade in hos mig! Som nybörjare hoppar man ju högt så fort man får en kommentar och får man en ny följare blir man jätteglad! Här får Du nu en ny!
  Underbart vackert hus Ni har.
  Tittar snart in igen! Bråttom till jobbet.
  Ha en fin dag!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Troddde erat hus var nybgyggt när man såg headern. Ja, det finns många oseriösa hantverkare och det är bra att de sänder tv program om detta så man får tänka till lite innan man anlitar dessa. Eget arbete är det bästa om man kan och har möjlighet att göra detta själv.
  Sköt om dig och hoppas du mår bättre snart.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 4. Vilken förändring ni gjort på huset. Det ligger en hel del arbete bakom ser man.
  Lycka till med balkongen och garaget också!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Hej vännen! Hoppas att du mår bättre idag....Jag har ju sett bilderna tidigare från Style Room , och jag blir lika imponerad varje gång. Vilket jobb ni har gjort, superfint! Må så gott! Kramis Therese

  SvaraRadera
 6. Hejsan!

  Kul att få se före och efter bilder...förstår att du är nöjd. Det är ju så vackert!!!!

  HA det så bra!
  MiaMaria

  SvaraRadera
 7. Vad himla roligt att få se före och efter bilder, visade själv bossgårds renovering som en följetong på bloggen.:0) kramen

  SvaraRadera
 8. HejHej Semlan!

  Det är alltid lika roligt att kolla på bilder före o efter. Huset har ju blivit fantastiskt så jag förstår att ni är nöjda o stolta. Å vilka vänner som hjälper till. Underbart med goda vänner o snälla barn.

  Ha det underbart
  KramKram
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Tack!

  Idag snöar det hos oss....

  SvaraRadera
 10. Huset är såå fint, vilken förvandling!
  Och läget är ju helt fantastiskt!
  Men visst är det jobb, men det är ju också det som är charmen, att man själv jobbar och står i:-)

  Kram Emma

  SvaraRadera