Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!Välkommna till mig!

MVH: Semlan


tisdag 6 april 2010

Vår i luften trots soldiset!Imorse var jag ute och gick en liten kort promenad med vår lilla foderhund Frida. Hon är en svart liten mellanpudel och är fyra år gammal. Hon är min nya baby! Hon är så mysig och snäll och ger oss glädje varje dag! Framförallt "tvingar" hon mig att ta tag i mig själv och komma ut på promenader flera gånger per dag, vilket är fantastiskt njutbart bara man kommit in i det.

Under promenaden tittade jag på vår trädgårds vårtecken. Som jag nämnt tidigare blommar nu snödropparna förfullt. Även andra lökväxter tittar trotsigt fram ur den kalla marken...


Tulpaner, påskliljor, löjtnantshjärta, liljekonvaljer,pingstliljor, violer, penseér, rodendendron, clematis, pioner, lavendel, prästkrage, blåklocka, smörbollar, rosor, jasmine, äppleblom, körsbärsblom, näckrosor, förgätmigej, rödklöver...


Jag längtar efter att få ta in blommor i en vas på köksbordet!

Snart är det dax...jag väntar!!
Idag visar jag er även mina stolar som jag har i "finrummet". Jag har länge velat klä om dem. Jag tittade i olika affärer efter snygga stolskydd, och det fanns en uppsjö med olika modeller, med eller utan volang, med eller utan text eller bild. Jag hade svårt att veta vad jag ville ha, men så var jag inne på Dalsjöfors handelsträdgård och hittade kökshanddukar i från svanefors, och vips kom jag på hur jag skulle göra. På bilderna ovan ser ni resultatet...

Jag vill avsluta dagens inlägg med detta citat av okänd skribent:
Ingen kan få dig
att känna dig
mindervärdig
utan att du själv vill det.
Välkomna tillbaka när ni har tid och lust!
Många kramar semlan
7 kommentarer:

 1. Hej lilla Semla :O)
  Vad kul att du hittade till mig så jag hittade hit. Jättefin stol du pysslat fram. Jag köpte en jättefin gardin uppe i Idre från just Svanefors. Ska visa den någon dag.
  Glöm inte att delta i min utlottning av den söta termometern.
  Sköt om dig
  kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag blev nöjd med stolarna tillslut*ler. Självklart ska jag titta efter tävlingen och tack för ni hälsar på och lämnar kommentarer. Är ju så kul att få...

  SvaraRadera
 3. Åhh så fina stolar. Jag har fyra matsalsstolar och fyra köksstolar som just nu står runt samma köksbord. Min plan sedan länge nu är att fixa stolsdynor så att det blir lite enhet, men jag saknar inspiration. Den kom nu. Hoppas jag får något gjort också.
  Och det där med hund är fantastiskt. Särskilt när vädret är dåligt och man i vanliga fall inte skulle gått ut. Då märker man att det oftast är rätt okej att gå ut även då.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Men vad roligt att hitta hit till dig.
  Så snygga dina stolar är!! Och ingen som har precis likadana :)
  Må så gott.

  SvaraRadera
 5. Så underbart vackert du bor och stolarna blev ju jättebra!

  Lycka till med bloggandet!

  /Anette

  SvaraRadera
 6. HejHej Semlan!

  Åh jag älskar snödroppar de är så ståtliga där de står i sin klunga. Dina stolsdyner är fantastiska, Svanefors har mycket fint. Vi tittade lite extra på dom när vi var uppe på Formex senast.

  Ha en fin kväll
  KramKram
  Lotta

  SvaraRadera