Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


lördag 1 maj 2010

Lite kuddkrig nu på morgonen?

Hej alla bloggisar!
Hoppas ni hade det skönt igår kväll och hade det mysigt med god mat och eldar och gemenskap. Själv låg jag som klistrad framför Mot alla vindar! Lika bra som jag minns den!


Dagens möbel:
Detta är en kopia på Grytthyttans A6 möbel. Den ger en riktig nostalgitripp. Farmor och farfar hade en sådan i torpet och där serverades det hembakta kakor eller nygräddade våfflor ur rosen kaffekoppar....

Dagens projekt är att plantera fröer mm. Var och köpte en vindruvsranka som ska planteras i växthuset igår. Måste åka och köpa ett lass jord bara och gödsla lite innan den sätts dit!
Ska odla gurka, tomater,rödbetor, lök, ärtskott, lite blommor och örter. Hittade fina blompinnar som jag ska ha i örtagårdsdelen...


Nästa projekt idag är att gnugga fast ett väggord i "fin"rummet.
Texten där blir dagens ord:
Hemmet är där hjärtat är...

I övrigt ska vi ta det väldigt lugnt. Jag gör inte många knop just nu utan att bli yr och illamående...vill ju inte bli liggande igen,som sagt. Ska ta en längre promenad med Frida . Promenader rensar skallen och man känner sig bättre efteråt. Dvs om man inte har en tid att passa utan verkligen kan gå ute i naturen och njuta av det som erbjuds! Ska fortsätta ligga på soffan och titta på Mot alla vindar ikväll.
Tänkte i och med det bjuda på lite kuddkrig...










Den sista kudden har jag sytt själv och just nu ligger den på min lilla soffa i hallen...De andra är köpta på Dalsjöfors handelsträdgård eller Bettys i Borås. De kommer alla från märket Svanefors!
Nu ska jag dricka en kopp kaffe och bläddra lite i drömhem och trädgård som jag prenumenerar på!
Ha en bra första maj och ta hand om er därute!
Kram semlan







14 kommentarer:

  1. Det var inte lite Du skulle hinna med idag! Snygga kuddar Du visar kuddar kan man aldrig få för många av är själv kuddoman.
    Här blir det utejobb idag om vädret tillåter.
    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Åh Grythyttan väcker barndomsminnen. De är så sköna att sakta gunga i. Här blir det innemys idag då vår treåring har feber. Blir hembakt äppelpaj för att pigga upp i det gråavädret. Ta hand om dig och försök ta det lite lugnare. Rom byggdes inte på en dag. :) Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Härliga kuddar!
    Blir så sugen på att hitta filmen Mot alla vindar :)
    Ha en fin fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga kuddar, extra roligt när man gjort någon själv tycker jag
    Måste vara spännande med växthuset

    SvaraRadera
  5. vilka mysiga kuddar.Kan man inte få för många av.Hihi.Vad spännande med ditt växthus.Önskar dej en skön 1 maj kväll Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  6. Hej vännen!
    Sicka fina kuddar!!! Drömhem & Trädgård är en fantastisk tidning - ja e som uppslukad när den kommer i brevlådan :))
    Njut av att plantera fröer o förbereda inför kommande ute säsong!
    Fina möber du visar alltid!

    Må gott nu o va rädd om dig fina du!
    Kram Lisette

    SvaraRadera
  7. Så fina kuddar du har....Hoppas att du haft en Trevlig Valborg. Och Lycka Till med fröerna! Vårkramar till dig! Therese

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Om du inte har ngt för dig imorgon kanske du vill ta med dig Frida och komma hit... Så kan vi ta en promenad ihop?

    Kram Fettot

    SvaraRadera
  9. Hej Semlan!
    Vad många snygga kuddar du har:)

    Vilken nostalgitripp att höra Münchener Freihets låt här på din blogg:) den gick varm på stereon i flickrummet back in the 80's!

    Sköt om dig!

    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  10. Hej "fettot"! Vi ska till pappa och äta torsk med räksås i morgon.Vi har bjudit in oss själva i stort sett så är ni sugna ring honom i morgon bitti så kanske ni får middag med*ler. Fast du ger f-n i min chockladpudding som är utlovad!! Jag kan ju höra av mig om det inte blir försent. Kram semlan

    SvaraRadera
  11. Åh så mysig blogg. :)
    Så fint ni verkar bo!!!!

    Stor kram
    M I N D I

    SvaraRadera
  12. Kikar in o önskar dig en bra vecka. Hoppas att du haft en Trevlig helg med dina nära o kära! Kramis Therese

    SvaraRadera
  13. Hittade till din blogg via styleroom.Trevlig blogg, o ett jätte mysigt,vackert hem ni har.Jag har själv ingen blogg att bjuda in till men är sugen att börja bara någon hjälper mig.Jag bor i norr,har också 4 barn.Hälsningar Maria.

    SvaraRadera
  14. Vilka härliga kuddar! Skulle vilja ha varenda en ;). Hoppas du har tur i utlottningen av JDL kudden hos mig!

    Trevlig vecka!

    Kram, Nicole

    SvaraRadera