Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


tisdag 6 april 2010

En "bara vara dag" idag!!

I dag ska vi ha en "bara vara" dag. Det är så skönt att ha det ibland. Jag ska kratta lite nerfallna grenar i trädgården och titta efter fler vårtecken och planera mina land inför sommaren.

Lite vårplantering vid lekstugan och vid trappan har det redan blivit i dagarna, men nu längtar jag efter att få plantera sommarblommor...Jag vill göra sååå mycket bara för att det är vår i luften! Konstigt vad lite fint väder kan göra för att fylla på ens energikälla.




Som sagt, snart är det dax att börja plantera i krukor och rabatter och ta fram trädgårdsmöblerna igen. Denna bilden är tagen förra året på vår altan och jag längtar så efter att få ta ut våra utemöbler igen. Det krävs lite slipning och oljning av teaken, men oj vad fin den blir när det är gjort! Helt klart värt besväret med underhåll. Vi har köpt alla våra utemöbler på ett företag som heter Lockrydsommarmöbler. De kan jag varmt rekomendera om ni går i utemöblertankar...


En "bara vara" dag är när vi i familjen ägnar lite kvalitetstid åt varandra! Det är oerhört viktiga dagar! Idag ska vi bara njuta av varandra och vårt eget sällskap. Skönt att ta en sådan dag nu när barnen har påsklov. Vi ska greja lite i trädgården, fika ute i naturen och leka på lekplatsen och kasta boll med lilla Frida. Vi ska bara kravlöst "vara"... Man tar sig den tiden alldeles för sällan!



Vi ska strax börja dagen med en god frukost, för att sedan gå en långpromenad med lilla Frida innan picknicken. Frida är vår lilla pudel som vi, än så länge, har på foder. Jag älskar henne av hela mitt hjärta och jag hoppas hon blir vår snart! Hon ger mig så mycket. Hon "tvingar" ut mig på flera dagliga promenader och hon finns ständigt vid min sida och visar att hon accepterar mig för min egen skull, finns det något finare än vilkorslös kärlek?

Nähä, nu är dax att ta tag i dagen på allvar och gå ner och packa picknickskorgen med kaffe, saft, bullar, frukt i skivor och äggmackor. En och annan inredningstidning brukar åka ner i picknickkorgen för att åka med till lekplatsen också...

Önskar er alla en njutningsfull dag!

Kramisar Semlan

Dagens ord blir :

"Ta vara på tiden som här och nu för den kommer aldrig igen!"




PS: på tal om tid så stämmer inte datumen på korten ett skvatt då jag inte kan ställa in det ordentligt, om någon undrar*ler. Ibland är det december i juli och åren stämmer inte. Ska snart införskaffa mig en riktig kamra-med bruksanvisning som jag förstår...DS.




7 kommentarer:

  1. Hej och tack för din hälsning - va kul att du skrev en rad så jag kunde hitta till dej:)

    Vilka underbara vårplanteringer du gjort - visst är det en ljuvlig tid vi går till mötes.

    Ha det gott!
    Camilla på Holm

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för titten hos mig och välkommen till bloggvärlden. Visst är det kul!? Jättefint hus ni har. Det ser även ut att ligga otroligt vackert. Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Hoppas att du o familjen får en trevlig dag tillsammans! Kramis Therese

    SvaraRadera
  4. HejHej!

    Åhh så underbara bilder och visst har man fått vårkänslor för det händer ju så mycket både i naturen och i kroppen.
    Det är viktigt med kvalitét tid, egentid, mintid och allt vad vi kallar den för. Jag brukar tänka: Stanna upp och njut av stunden o fånga dagen lite grann.

    Ha det fint
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  5. Hoppas det gått bra med utflykten! Jag har kollat med engelska pelargoner och så hamnade jag på olika bla doftande (vilket om inte alla tre så minst en av mina gör, starkt) och kan bara säga: de är fina ... mina ... pelargoner vad de nu har för namn *skrattar*
    :)

    SvaraRadera
  6. Vilka vår känslor man får av att titta på bilderna :)

    SvaraRadera
  7. vilka vår känslor man får av att titta på dom vackra bilderna :)

    SvaraRadera