Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


söndag 25 april 2010

Skönt att det är över, men det blev lyckat!

Hej alla goa vänner!
Hoppas att er helg varit bra. Min har varit hektisk med dottern Marikas 20 års kalas och arbete på Lockrydssommarmöbler.
Tänkte presentera lite från kalaset igår i dagens inlägg...


Vi började med att bjuda gästerna på bål ( Det var ca 70 gäster totalt spridda över dagen). Denna bål innehåller sprite, lemonmix, päronsoda samt skivad citron, lime och gurka. Vin eller vodka är gott i om man vill ha alkohol i bålen. Ibland häller jag i flädersaft med. Blir frisk och god!



Marika hjälper Thilda att välja vilken mat hon ville ha på sin tallrik. Det bjöds på buffé. Lite ostar och kex och bröd och lite färska örter att klippa över maten med sax för den som ville!

På buffén fanns också kycklingspett med tre olika smaker, soya, jordnöttssås eller chili. Pastasallad med fetaost,roccula,oliver,salami och balsamicodressing. Det fanns även olika choritziokorvar och salami, lufttorkad skinka och rökt skinka. Till detta hade jag olika frukter och grönsaker som annanas, kiwi,vattenmelon, majs,gröna-svarta oliver,cocktailtomater, vindruvor, rädisor, salta solrosfrön, mungobönor, rostade kikärtor, paprika. Det fanns Sweetchilisås, turkisk youghurt, marinerade vitlöksklyftor, små saltgurkor och syltlök m.m, dvs något för allas smak. Tyckte det var bra med kall mat när vi var så många och jag var ensam om att laga maten...




Tjejerna dukade i rött,svart och vitt med röda rosor och polkagrisar på borden och smyckade lokalen med ballonger...

Sen sjöng vi: JAG MÅ HON LEVA; JA MÅ HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR...
Hipp Hipp Hurra, grattis på din 20 års da´... Och så var det dax för present öppning...Marika fick jätte mycket fint och hon var så GLAD! Då visste hon inte om att hon skulle bli hämtad vid 23 tiden i en limosin som skulle ta henne till nästa ställe...överraskning!!!!!
Måste presentera lilla Alva som jag är moster åt. Hon var dagens yngsta deltagare med sina 2 månader. Nu är det snart dax för dop och nästa kalas...
Dagens ord lyder:
Du vet att du håller på att bli gammal när ljusen kostar mer än tårtan... (Bob Hope)

I morgon ska ni få se lite trädgårdsmöbler från mitt arbete, det finns hur mycket fint som helst! Ha det så gott till dess!
Söndagskramar från Semlan






4 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk buffe´! Hoppas att du hinner vila ut efter kalas och jobb.
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  2. Vilken fest du bjöd på! Måste varit uppskattat av födelsedagsbarnet. Hon var så fin. Vad kul att du ska visa möbler, måste vara kul att sälja möbler nu.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Roligt att kalaset blev lyckat
    Spännande med trädgårdmöblerna
    jag är på jakt efter en skön korgstol med fotpall att ha i uterummet o kunna ta sig en tupplur, eller läsa en inredningstidning,du kanske har något bra förslag
    Ha en bra vecka

    SvaraRadera
  4. Hej!!!
    Tack för dina otroliga gulliga kommentarer hos mig!! Meeeeeen hur trött är man efter att ha lagat all denna maten själv!!!!!!!!!!!
    Duktiga du;o)

    Kram Kram Malin

    SvaraRadera