Vårt hem -min lycka!

Vårt hem -min lycka!

Välkommen!

Hej,här kommer en liten presentation om mig och min blogg Mys och Hemtrevnad!



Jag är en kvinna som kallas semlan och jag är 46 år i år. Jag har fyra barn i åldrarna 12-26 år. Jag är lyckligt gift sen 1993, och lever med min familj i en liten stad här i Sverige.



Mina intressen här i livet är min familj, olika former av kreaktivt pyssel, sång och inredning! Jag älskar att laga mat och kommer även delge lite gott inom det området här i min blogg!

Jag vill med denna blogg inspirera och glädja andra, såsom jag blivit inspirerad av andras bloggar. Jag kommer visa lite smått & gott ur min vardag och dela med mig av olika faktorer som jag anser ger mys och hemtrevnad!



Välkommna till mig!

MVH: Semlan


lördag 5 november 2011

En dag för eftertanke, saknad och minnen...

Godmorgon alla goa bloggisar !
I dag är det allahelgonadagen och det "firar" vi med att gå till kyrkogården och tända ljus. Denna dagen är en dag då vi tar fram minnen av nära och kära som lämnat jordelivet. Saknaden blir så påtaglig när man varit på kyrkogården och tänt ljus.En dag för eftertanke och för omvårdnad av sin familj och vara tacksam över att man får leva tillsammans och ha ett bra liv ihop...


Idag tänker jag extra mycket på min lilla mamma...

Saknar henne så himla mycket!!!!!!!!!!Hon lever men är ändå otillgänglig pga sjukdom...lider så med henne! Saknar hennes närhet och att kunna prata med henne om vad som händer och sker i våra liv...

Nu till lite annat!
Jag har fått frågan om jag ska ta bort julen nu eller ha kvar den. Jag svarade hurtigt att jag självklart ska ha kvar den för det är inte många veckor kvar till advent, men igår fick jag ett ryck och ville ha in hösten igen inför allahelgona...ner med julen och upp med lite mer höstkänsla igen...Så ovan ser ni resultatet på hur köket ser ut tills det är dax att julpynta igen...hihi...Tokig va?!

Dagens ord:
En gnutta osaklighet sparar tonvis med förklaringar.

Måste bara få tacka alla er som kommenterar hos mig.Som ni vet betyder det myket! Så roligt att få hälsa så många nya läsare välkomna hit också!!!

Ha nu en underbar allahelgona och skänk en tanke till familjen eller andra kära. Lev här och nu, uppskatta varandra och det ni har tillsammans.

På ett ögonblick kan livet ta en annan vändning!

kramis semlan

12 kommentarer:

  1. Så mysigt och ombonat. Ett kök att trivas i! KRAM

    SvaraRadera
  2. Tack :)
    Vet du, jag ska ta fram en julstjärna idag till hallen. Kunde inte hålla mig längre hihi.
    Mysigt kök har du iaf.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Du får fira jul flera gånger i år ;0) Men risken finns ju att du tröttnat om du lämnat med julen redan.
    Ha en riktigt fin alla helgons dag!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  4. Tack för alla kloka ord! Du jag är likadan, det där med julen... Jag frågar i affärer om glögg, hyacinter och julböcker alldeles för tidigt!!! Så fint du har hemma!! Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Fint kök ni har.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  6. Så bra sagt. Jag blir GLAD när människor (som du nu) påtalar att livet inte är en självklarhet utan att man ska ta vara på tiden med sin kära, familj och vänner och verkligen visa dem sin uppskattning medan man har dem kvar i livet och/eller med sina förmågor i behåll. Alltför många tar livet för självklart tills dagen då det är slut och för sent att göra något.

    En fin allhelgonahelg önskar jag dig nu, med höstkänsla istället för jul ;-)

    SvaraRadera
  7. Hej goa Semlan. Ja vi har alla nära och kära vi saknar, alla dagar om året. Jag saknar inte mer denna dag än andra, utan tänker på dem ofta. Är ju inte så kyrklig av mig...ler. Förstod igår att det var Anna och Jonas som var hos dig också. Visst är de goa, var ju de som gjorde jul reportaget här också för ett år sedan. Ha nu en fortsatt fin helg!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  8. Hei Semlan :o)
    Så koselig at du fant bloggen min på Rosegarden in Malevik...det e jo sånn vi kan finne kværandre...hihi...kjæmpekoseli` blogg du og har...skal kikke mæir seinere...snart e dæ lørdagsmys i hæimen...så ville bare si tusen takk for koselig kommentar på bloggen min og ønske deg god helg...klæm fra dæ likkje rø`e huse` i skogen...Vintagepia

    SvaraRadera
  9. Tokig ????? Inte alls ...fullt normal min värld :-)
    Ha en fortsatt mysig helg.

    Kram Bittan

    SvaraRadera
  10. Hej och tack för titten!
    Fin blogg med mycket inspiration...lägger mig som följare av din blogg..Kram Marie

    SvaraRadera
  11. Fint kök!

    Ja, jag är nöjd md resan ;)

    kramar/Olg@

    SvaraRadera
  12. Inte tokigt alls, nu får du den där myskänslan igen när du byter till advent. Lessamt och höra om din mamma, och vi tände mycket ljus här igår också.
    Varm kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera